Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Opakování obrazem z Mostra Convegno Expocomfort 2016

Letošní veletrh „Mostra Convegno Expocomfort“ (MCE) v italském Milánu, který je tradičně věnován technickým zařízením budov, byl ve dnech 15. až 18. března 2016 věnován energetické účinnosti a obnovitelným zdrojům. Příští ročník se bude konat v březnu 2018.

Více než 2.100 vystavovatelů, z toho 40 % ze zahraničí, přes 155.000 účastníků. Nárůst zahraničních návštěvníků o 5,5% je nejlepším důkazem o tom, že se jedná o veletrh meznárodního významu.

Co se týká zaměření, pak novinky měly jednoznačný cíl: energetickou účinnost, pohodlí a udržitelnost. Zároveň moderní technické systémy musí být jednoznačně připraveny na budoucnost budovy jako prvku intelidgentních měst.
Tradičním úkolem veletrhů je zlepšit odbornou způsobilost, pomáhat profesionálům udržovat tempo se změnami rychle se vyvíjejícím sektoru, vytvořit prostor pro setkání výrobců, montážních firem a zákazníků. MCE si ale dalo ještě jeden zajímavý cíl: představit inovativní a průkopnické technologie a řešení v rámci iniciativy zaměřené na překonávání akademické a profesní sféry.

Moderní milánské výstaviště s jasnou komunikační strukturou a architektonickými prvky







Retrospektiva

Firma ROBUR představila novinku: plynové tepelné čerpadlo K18 je vhodné pro rodinné domy nebo vícebytové domy, penziony a podobně, kde výkon potřebný pro vytápění odpovídá cca 18 kW. Je úsporné, s nízkou hlučností a snadnou instalací, kombinuje využití plynu a zároveň efekt obnovitelných zdrojů.



Stánek IVAR byl také plný novinek.



U DABu bylo veselo, bylo nutné vynaložit energii - na rozdíl od praxe. Byly zde totiž prezentovány domácí vodármy E.sybox, které využívají dle požadavku jen energii potřebnou na čerpání vody. Každá část inovativní domácí vodárny E.sybox byla vyvinuta tak, aby poskytovala maximální výkon s minimálním úsilím. Design stánku ebm-papst znali čeští návštěvníci již z v březnového Aquathermu. Novinky jako Ex ventilátory do výbušného prostředí s elektronicky komutovaným motorem a plně integrovanou elektronikou, novou řadu radiálních ventilátorů RadiPac – určených zejména pro vzduchotechnické jednotky, novou řadu radiálních ventilátorů Radifit – ideální řešení pro výměnu stávajícího AC ventilátoru, inovovanou řadu úspěšné série iQ motorů a další zde zástupci společnosti ebm-papst představili na mnohem větším prostoru. Novinky byly naší redakci a všem zájemcům názorně předvedeny na funkčních modelech.
Anton Bartovič na veletrhu Mostra Convegno MCE ebm papst ebm-papst CZ
Anton Bartovič na veletrhu Mostra Convegno MCE ebm papst ebm-papst CZ

Anton Bartovič na veletrhu Mostra Convegno MCE ebm papst ebm-papst CZ
ebm-papst ebm papst

I inovativní komínový systém pro kondenzační kotle známe již z pražského Aqua-thermu, kde jej vystavoval Brilon který jej na českém trhu prodává jako renoFLEX. Je to systém, který je jednoduchý, snadno a rychle instalovatelný, se kterým lze vložkovat nerovné sopouchy zděných komínů, ale také již nevyhovující hliníkové vložky 125 mm, a to vše při velmi příznivé ceně.



Stánek Viessmann poutal pozornost - kromě širokého sortimentu vystavený středotlaký kotel nešlo přehlédnout. (1-4 t/h a 6-25 bar).



I Fenix Trading přivezl do Milána novinky. Určitě upoutaly skleněné panely ECOSUN G, které jsou společně s panely GR ojedinělé výrobky, spojující úsporné infračervené vytápění s čistým designem skla a potisk změní sálavé topidlo v ojedinělý a nepřehlédnutelný doplněk Vašeho interiéru.






Ve stánku společnosti Ariston Thermo byly vystaveny například nejnovější modely řady Velis - elektrické ohřívače vody s výrazným výkonem a jedinečným designem; nejnovější řada kotlů, inovativní řada tepelných čerpadel.



MasterTherm je tradiční a největší český výrobce nejširšího sortimentu tepelných čerpadel. 6 tisíc prodaných tepelných čerpadel v tuzemsku i zahraničí, tuzemský výzkum, vývoj a výroba. Prodej do zahraničí se významným dílem podílí na prodejních výsledcích a tepelná čerpadla pro speciální účely zajímají zákazníky v mnoha evropských zemích. Na MCE tedy Mastetherm nemohl chybět.

U stánku REMS vládla tradičně pracovní atmosféra a stánek Ziehl Abegg s firemním sloganem "královská třída" ukázal nové radiální ventilátory, které mají vyšší průtoky vzduchu při menších rozměrech. I proto bylo oceněny Zlatou medailí za nejlepší exponát veletrhu Aqua-therm 2016.



Některé stánky udivily velikostí rekvizit, někde kreativně pracovaly s výrobky, vlastně jejich částmi.



Některé stánky zabraly celou halu a někde pracovala fantazie zákazníků.



A pár zajímavostí bez komentáře










Kolik vody uplyne a jaké nové výzvy nás čekají na dalším veletrhu MCE 20. - 23. 3. 2018?





 
 
Reklama