Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zveme Vás k návštěvě webových stránek firem, které se letošního veletrhu For Arch nebudou účastnit vlastní expozicí,
ale nabízejí Vám své novinky.
Tiskové materiály si můžete v průběhu výstavy vyzvednout na stánku TZB-info.



PROCOM BOHEMIA, s. r. o. - GEMINOX
Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
Ortoservis s.r.o. - elektronické bidety
SFA - SANIBROY, spol. s r.o.
Hörmann Česká republika s.r.o.
Mayr-Melnhof Pellets Paskov s.r.o. - ROYAL PELLETS
Brilon CZ a.s.
THERMOIL s.r.o.
Alupra® spol. s r.o.
IVAR CS, spol. s r. o.
Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize JUNKERS
VIESSMANN, spol.s r.o.
KM Beta, a.s.
OKENTĚS, spol.s r.o.
TECE Česká republika, s. r. o.


PROCOM BOHEMIA, s. r. o. - GEMINOX | www.geminox.cz

Kondenzační kotle Geminox

Kondenzační kotle ZEM
Optimální řešení základních aplikací

Současné ceny plynu posunuly použití kondenzační techniky i do těch aplikací, ve kterých to bylo ještě před nedávnem nemyslitelné. Kondenzační kotle různé technické i kvalitativní úrovně začaly houfně nahrazovat dosluhující klasické spotřebiče, které byly instalovány při plošné plynofikaci v 90. letech. Další nově otevřenou oblastí se stala hromadná výstavba. Pro tyto a jim podobné aplikace je určena nová řada kondenzačních kotlů střední třídy ZEM. Tyto kotle jsou vynikající alternativou všude tam, kde nelze nebo kde není nutné využít beze zbytku veškeré funkce špičkové typové řady kondenzačních kotlů THRi.

Kotle ZEM jsou osazeny jednodušší variantou řídicí jednotky Siemens LMU34, která je určena pouze pro jeden přímý topný okruh. Použití této jednotky v kombinaci s 3rychlostním oběhovým čerpadlem umožnilo výrazné snížení ceny kotle při zachování všech konstrukčních předností kondenzační techniky Geminox. V řídicí jednotce LMU34 je integrována adaptabilní ekvitermní regulace, která optimalizuje tepelnou pohodu ve vytápěném objektu a výrazně se podílí na vysoké ekonomice provozu kotlů ZEM.

Kondenzační kotle THRi
Špičkové řešení náročných aplikací

Kotle THRi jsou vyráběny již ve své 3. generaci a jsou určeny všude tam, kde je dosažení ideální tepelné pohody a minimálních provozních nákladů jednoznačnou prioritou. Kotle THRi jsou osazeny volně programovatelnou řídící jednotkou Siemens LMU64, která může pracovat buď samostatně, s využitím integrované adaptabilní ekvitermí regulace a rozšiřujících klipů, nebo se stává součástí regulačního systému Siemens Albatros.

Kotle THRi jsou nabízeny ve více než 20 různých provedeních, což umožňuje vybrat ten správný kotel pro dané použití bez nutnosti přijímání jakýchkoliv kompromisů. Úplná kompatibilita řídící jednotky LMU64 s regulátory RVS systému Albatros pak garantuje přesné řízení teploty jednotlivých topných okruhů i u těch nejsložitějších aplikací, včetně systémů s cizími zdroji tepla (tepelná čerpadla, solární zařízení, kotle na tuhá paliva atp.). Výsledkem je minimalizace teploty v topném systému a dosažení maximální možné provozní účinnosti kotle.

Gemelios
Solární řešení pro novostavby rodinných domů

Využívání energie slunečního záření pro ohřev teplé vody a podporu vytápění přináší zákazníkům řadu výhod. Z pohledu ekonomiky představuje možnost jak výrazně snížit provozní náklady. Díky špičkovým technickým parametrům dokáží kolektory Gemelios ušetřit až 2/3 nákladů na ohřev teplé vody. V dnešních moderních novostavbách mohou náklady na ohřev teplé vody představovat i více než polovinu z celkových nákladů teplo.



Kalksandstein CZ s.r.o. | www.kalksandstein.cz

KS-QUADRO E
Systém strojního zdění pomocí minijeřábu

KS-QUADRO E je nejmodernější zdící systém vápenopískových bloků. Pro zdění tohoto systému jsou používány minijeřáby. Hmotnost bloků je již tak velká, že ruční zdění není možné. Velikost bloků 0,5x0,5 m již umožňuje vysokou produktivitu práce 0,25 h/m2. Celý zdící systém KS-QUADRO se sestává z bloků celých, polovičních tříčtvrtečních ty jsou doplněny vyrovnávacími bloky KS-Kimmsteine. Aby bylo možné využít rychlosti stavby ze systému KS-QUADRO E, je nutné mít předem stavbu přesně naplánovanou pomocí QUADROPLAN. V projektu je tak vytvořen spárořez s pohledem na každou stěnu. Podle toho je také možné vytvořit přesnou objednávku. KS-QUADRO E má v rastru 12,5 cm elektroinstalační kanály. Ty je možné využívat pro vedení elektroinstalace, vody, stěnového vytápění. Pro zásuvku, vypínač se pouze vyvrtá jádrovým vrtákem otvor pro krabičku. Kabely se protáhnou otvory v blocích. Odpadá tím sekání drážek pro elektroinstalaci a zůstane tak zachována neprůzvučnost stěn, jejich statika. Dochází tak k dalším úsporám ve spotřebě malty, nástrojů, pracovního času atd.

Výhody KS-QUADRO E

- Vysoká rychlost výstavby - 0,25 h/m2
- Stavebnicový systém s minimálním prořezem
- Možnost integrování elektroinstalace nebo stěnového vytápění
- Zisk obytné plochy díky štíhlým stěnám a tenkovrstvé omítce
- Vysoká úspora na omítkách, pracnosti, sekání drážek
- Úspora opotřebení nástrojů
- Vysoké neprůzvučnosti
- Vysoká statická únosnost




Ortoservis s.r.o. | www.elektronickebidety.cz

Myjeme si ruce, oplachujeme obličej; jak často se však myjeme tam, kde je to opravdu potřeba?

Společnost Ortoservis s.r.o. je výhradním dovozcem elektronických bidetů řady U-spa a Cleanlet a provozovatelem webu elektronickebidety.cz, na kterém najdete kompletní informace k problematice bidetů. Zajišťuje záruční i pozáruční servis po celé republice

Elektronické bidety jsou přídavné bidety, které je možno instalovat na stávající toaletní mísu. Pro využití komfortu bidetu tak není třeba pořizovat samostatnou keramickou bidetovou mísu, díky úspoře místa lze přídavné bidety používat také v malých koupelnách.

Proč je výhodné mít doma elektronický bidet?

  • Šetří místo. Elektronický bidet umístíte na běžnou záchodovou mísu. Nemusíte tedy nikam přesedat jako v případě klasického keramického bidetu.
  • Snadná instalace. Při instalaci elektronického bidetu nemusíte nic bourat nebo předělávat koupelnu. Vše je jednoduché a rychlé.
  • Zvýšení osobní hygieny. Očištění vodou je mnohem důkladnější a jemnější než pomocí toaletního papíru.
  • Zdravotní přínosy. Očištění vodou je možné spojit s masáží intimních partií, což funguje jako prevence hemeroidů. Ženy ocení pozitivní přínosy v případě kvasinkové infekce nebo zánětů močového měchýře.

Šetří životní prostředí. Ušetříte toaletní papír a tím i životní prostředí.

Mezi jejich základní funkce patří omývání po stolici, omývání pro dámskou hygienu a funkce sušení. Při omývání je možno nastavit polohu trysky, tlak a teplotu omývací vody i různé režimy mytí. Důležité však je, že stačí jen jedno stisknutí tlačítka ovládacího panelu, nebo dálkového ovladače a funkce je okamžitě spuštěna. Přídavné elektronické bidety dále nabízí možnost masáže intimních partií proudem vody a sušení teplým fénem. Ty nejmodernější modely jsou pak vybaveny například uhlíkovým filtrem pachů. Sedák Vaší toalety na Vás také vždy čeká příjemně předehřátý.
Více na www.elektronickebidety.cz



SFA-SANIBROY s.r.o. | www.sanibroy.cz

Řešení pro odpadní vody v interiéru

Společnost SFA-SANIBROY, součást SFA Groupe - celosvětového leadera v oblasti přečerpání odpadních vod v rámci interiéru, nabízí řešení problémů s odpadními vodami v bytových jednotkách, rodinných domech i komerčních provozech. WC, koupelnu, kuchyň či prádelnu je díky našim sanitárním kalovým čerpadlům, sanitárním čerpadlům, kompaktním WC či centrálním přečerpávacím stanicím možné realizovat skutečně kdekoli v rámci interiéru a tak zvýšit komfort využití daných prostor bez nutnosti rozsáhlých stavebních úprav. Jednoduchá instalace, spolehlivý a komfortní provoz, vysoký výkon, elegantní design, řešení na míru – to jsou hlavní argumenty pro využití výrobků značky SFA SANIBROY®.

Od 15.9.2011 probíhá prodejní akce na vybrané modely výrobků SFA SANIBROY®.
Nová dimenze sanitární techniky - SFA® SANILIFE

Společnost SFA SANIBROY uvedla na trh pod značkou SANILIFE® revoluční výrobky, které posouvají vybavení WC a koupelen na novou úroveň. Unikátní motorizované předstěnové moduly SANIMATIC® nabízejí řešení problémů při realizaci WC či koupelen, kdy je důležitá výška zařizovacích předmětů. S těmito problémy se můžete setkat v rodinách s malými dětmi, v rodinách s pohybově handicapovanými členy, v rodinách se seniory a samozřejmě také ve veřejných prostorách, kde je nutno realizovat bezbariérové WC. Předstěnové moduly SANIMATIC® vám nabízí, díky plynulé regulaci výšky, možnost realizovat tyto prostory jako společné pro všechny. To v praxi znamená, že můžete realizovat WC a koupelnu, které mohou bez problému používat vysocí a malí, mladí a staří, zdraví a handicapovaní.

Praktické využití SANIMATIC® v hotelu NEGRESCO, Nice, Francie

Vhodným výrobkem pro realizaci bezbariérové koupelny v prostorách bez stávajícího odpadního potrubí je vedle před- stěnových modulů SANIMATIC® také výrobek TRAYMATIC® Extern. Unikátní spojení sanitárního čerpadla s extrémně plochou sprchovou vaničkou (4,6 cm), které umožňuje umístit bezbariérovou sprchu kdekoli, a navíc rychle a jednoduše.

Ukázka využití TRAYMATIC® Extern pro zvýšení komfortu bydlení

Podrobnější informace o společnosti SFA-SANIBROY a všech našich produktech naleznete na www.sanibroy.cz



Hörmann Česká republika s.r.o. | www.hormann.cz

Hörmann patří mezi přední evropské výrobce garážových a průmyslových vrat, pohonů, nakládací techniky, dveří a zárubní.

Výrobky Hörmann budou k dostání od jara 2012
Společnost Hörmann nabízí:
  • Výklopná vrata, rolovací i sekční garážová vrata, pohony, vjezdová vrata pro hromadné garáže.
  • Hliníkové domovní dveře v řadě variant a přístřešky nad dveře, vnitřní a vnější dveře
  • Průmyslová vrata - sekční, rychloběžná, rolovací, ocelová posuvná, posuvné brány, plastové závěsy a kyvná vrata.
  • Protipožární vrata, stěny a prvky
  • Vnitřní a vnější dveře, zárubně, bezpečnostní dveře.


Mayr-Melnhof Pellets Paskov s.r.o. - ROYAL PELLETS | www.mm-pellets.com

ROYAL PELLETS – Kvalita na prvním místě

Ekonomicky výhodné a k životnímu prostředí šetrné palivo Royal Pellets se vyrábí ze smrkových pilin, které vznikají při produkci řeziva. Vysušené piliny jsou lisovány na pelety o průměru 6 mm a délce do 4,5 cm. Kromě jednoduchého použití nabízí toto palivo s neutrální bilancí CO2, také vysoký výstup energie za příznivou cenu.

Výhody moderního topení peletami:
- topení s plně automatickým provozem
- vysoká účinnost kotlů
- bez přikládání a zapalování
- jednoduchá obsluha
- nenáročná údržba

Roční spotřeba standardně velkého, středně zaizolovaného rodinného domu se při ztrátách cca 12 kW pohybuje kolem 4 až 5 tun kvalitních dřevěných pelet.

Royal Pellets jsou k dispozici:
- v pytlích o hmotnosti 15kg
- cisternou dopravený volně sypaný produkt

Současné automatické kotle na pelety zaručují samočinný provoz – palivo je přikládáno ze zásobníku podle aktuální potřeby kotle.



Brilon CZ a.s. | www.brilon.cz

Spalinové systémy

Brilon SERIO jsou špičkovým produktem renomovaného výrobce, který se specializuje na plastové systémy odvodů spalin již od roku 1994. Plastové odvody spalin SERIO jsou určeny pro plynové kondenzační kotle všech typů a provedení s teplotou spalin na hrdle spotřebiče do 120 °C. Spalinové systémy SERIO si díky své perfektní kvalitě, kompletnímu sortimentu, rychlým dodávkám a zejména nadstandardní technické podpoře získaly přední postavení na českém a slovenském trhu.

Solární systémy

Při volbě účinných a finančně efektivních řešení pro snižování účtů za energie patří v Evropě solární kolektory Thermomax mezi horké favority více než 25 let. Kolektory Thermomax jsou nejlepším řešením pro přeměnu sluneční energie v energii tepelnou sloužící pro vytápění a ohřev vody. Kolektory Thermomax vyráběné společností Kingspan SOLAR jsou evropským výrobkem osvědčeným v evropských klimatických podmínkách.

Novinka: Nová generace systému Thermomax Direct Flow umožňuje snadné dimenzování výkonu kolektoru prostým spojením požadovaného počtu trubic pomocí segmentového sběrače.

Kondenzační kotle

Hamworthy CONDENSINOX, MODULOCONTROL a WESSEX MODUMAX přináší vysoce účinné řešení vytápění komerčních objektů zemním plynem nebo propanem. Modulační rozsah 20 - 100 % a optimální výkonová řada kotlů umožňují přesné kopírování tepelné ztráty objektu za všech provozních podmínek během celé topné sezóny, Řada CONDENSINOX je určena pro použití v komerčních objektech střední velikosti (do 300 kW) a má jednotkové výkony 60, 80 a 100 kW. Řada MODULOCONTROL je určena pro použití ve větších komerčních objektech (0,3 - 1,5 MW) a má jednotkové výkony 116, 145, 180, 330, 390 a 450 kW.

Tepelná čerpadla

Atlantic ALFEA jsou společným projektem firem Atlantic a Fujitsu, ve kterém se zúročily zkušenosti firmy Atlantic s tepelnou technikou (koaxiální tepelný výměník, regulace Siemens) a společnosti Fujitsu s chladící a klimatizační technikou (DC invertor, chladivo R410A). Výsledkem jsou tepelná čerpadla VZDUCH-VODA s kontinuálním řízením výkonu a vysokou účinností zisku tepelné energie předurčená pro moderní topné systémy novostaveb rodinných domů.

Úprava vody

Softena, Maxima jsou katexové úpravny pitné vody, které se postupně stávají neodmyslitelnou součástí vybavení každé moderní domácnosti připojené na vodovod s tvrdou vodou. Změkčovače centrálně zamezují vzniku vodního kamene a zajišťují tak komplexní ochranu nejen praček a myček, ale i vodovodních baterií, sprchových koutů a ostatního vybavení. Významným přínosem je i výrazné snížení spotřeby pracích prostředků a saponátů.

Mobilní plnicí a proplachovací stanice Brilon

S technickým pokrokem v otopných a chladicích soustavách úzce souvisí nutnost zabezpečit vysokou kvalitu teplonosné nebo chladonosné látky již od prvních okamžiků po uvedení soustavy do provozu. Na vysokou kvalitu, kterou se míní nejen čistota ale i požadované chemické vlastnosti energii nesoucí látky, navazuje požadavek na dokonalé naplnění všech částí rozvodu látkou bez vzduchových bublin, které by omezovaly projektem stanovený průtok. Stanice jsou určeny k plnění, proplachu a k primárnímu odvzdušňování tepelných soustav, tedy především solárních, s tepelnými čerpadly, s kotli.



THERMOIL s.r.o. | www.lto.cz
Kontakty: tel. 472 777 701; fax 472 745 001; e-mail info@LTO.cz

THERMOIL topný olej – čisté teplo bez starostí

Prodáváme ekologický topný olej s certifikátem kvality po celé ČR za nejnižší ceny. Zajišťujeme dodávku, montáž a provoz olejových kotelen včetně servisních a revizních prací.

Naše produkty jsou určeny pro
  • majitele rodinných i bytových domů
  • příspěvkové organizace (školy, domovy důchodců, ústavy sociální péče)
  • malé i střední podnikatele (obchodní firmy, hotely a penziony, autodílny apod.)
  • průmyslové, stavební podniky i zemědělské podniky
10 důvodů pro topný olej THERMOIL
  • Působíme v celé ČR již od roku 1997.
  • Své služby poskytujeme více jak 3 000 zákazníkům.
  • Snažíme se být zákazníkovi na dosah, a proto je zkušený tým operátorů zákaznického centra k dispozici od 8 do 20 hodin v pracovní dny a od 9 do 20 hodin o víkendech a svátcích.
  • Ceny našich produktů zákazníci hodnotí jako výhodné.
  • Poradíme, kdy je správný čas k nákupu TOEL.
  • Důsledně dbáme na sledování kvality poskytovaných produktů.
  • TOEL dodáváme v krátkých termínech po celý rok, a to i během topné sezóny, kdy ostatní selhávají; navíc již od objemu 500 litrů.
  • Díky optimálně složenému vozovému parku cisteren se dostaneme i do těžce přístupných míst a nezastaví nás ani nepříznivé počasí.
  • Havarijní stavy řeší naši servisní technici nepřetržitě.
  • Reklamace projednáváme rychle a ke spokojenosti zákazníka.


Alupra® spol. s r.o. | www.alupra.cz

Firma Alupra je společnost s 20-ti letou tradicí. Od počátku se zabýváme výrobou a montáží předokenních rolet, garážových a průmyslových vrat všech typů, rolovacích mříží, vjezdových bran a dalších parkovacích systémů. V roce 2010 jsme rozšířily nabídku o venkovní žaluzie a markýzy.

V roce 2000 došlo k zakoupení nové výrobní haly v Loděnici u Berouna, která je vybavená špičkovými stroji a další technikou pro profesionální výrobu celého sortimentu. Naše výrobky sami montujeme převážně v regionu Praha a střední Čechy, v ostatních částech České Republiky je montáž zajištěna našimi místními odbornými partnery, kteří jsou vyškoleni a připraveni Vám poskytnout stoprocentní služby spojené s prodejem, montáží a servisem našich výrobků.

Proč využít naše služby?

• jsme firma s mnohaletou tradicí a zkušenostmi v oboru
• jsme držiteli certifikátu ISO 9001:2000
• rychle a odborně zpracujeme Vaše požadavky
• nabídku vypracujeme do 24 hodin
• jsme výrobci většiny našeho sortimentu
• našimi dodavateli jsou pouze prověřené firmy z Evropské Unie
• můžete si vybrat dle Vašeho přání díky širokému sortimentu
• řešíme a realizujeme nestandartní požadavky našich zákazníků
• zajišťujeme pro Vás vysoce kvalifikovaný záruční i pozáruční servis včetně pravidelných prohlídek.

Prodejem, popřípadě montáží naše služby nekončí, zajistíme Vám záruční i nezáruční servis včetně pravidelných prohlídek.



IVAR CS, spol s.r.o. | www.ivarcs.cz

Sortiment naší společnosti zahrnuje VODU, TOPENÍ, PLYN, TEPELNÁ ČERPADLA, SOLÁRNÍ SESTAVY, ZÁSOBNÍKY, FANCOILY, KLIMATIZACE, ČERPACÍ TECHNIKU, FILTRACI A ÚPRAVU VODY, atd.

Některé zajímavosti

KOMPAKTNÍ BYTOVÉ STANICE IVAR.SAT s převratným kompaktním řešením, které jsou schopny nejen měřit spotřebu vody a tepla, ale zároveň nabízejí chytré řešení ovládání vysokoteplotního i nízkoteplotního vytápění společně s efektivní přípravou teplé sanitární vody v nerezovém výměníku. Stanice jsou dodávány ve 3 základních provedeních: IVAR.SAT-H (pro radiátory), IVAR.SAT-L (pro podlahové vytápění), IVAR.SAT-HL (pro kombinaci vysokoteplotního systému s nízkoteplotním) a všechna tato provedení lze kombinovat ještě s cirkulací teplé vody (provedení s písmenem R na konci).

Ze sortimentu TOPENÍ představujeme KOTLOVÉ SESTAVY a SOLÁRNÍ ČERPADLOVÉ JEDNOTKY od kvalitního německého výrobce PAW GmbH a Co. KG.

Pozadu nezůstaneme ani se sortimentem TEPELNÉ TECHNIKY, zde nabízíme kvalitní švýcarská tepelná čerpadla CTA, která byla tento rok certifikována v České republice (SZÚ Brno, s. p.) .

Z oblasti ČERPACÍ TECHNIKY máme v nabídce kromě stávajícího sortimentu čerpadel DAB PUMPS a ALMA POMPE také nové tlakové spínače od výrobce DG FLOW.

Pozadu neponecháme ani sortiment FILTRACE A ÚPRAVY VODY, kde můžeme doporučit nové sloupcové filtry a filtry k odstraňování mechanických nečistot.



Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize JUNKERS | www.junkers.cz

Již více než 100 let znamená jméno Junkers vysokou kvalitu pro řešení vytápění a ohřevu teplé vody, což už ve své době představovalo být vždy o krok napřed. Již při založení továrny na výrobu plynových aparátů „Junkers & Co.“ v roce 1895 představil průkopník Hugo Junkers svá první plynová koupelnová kamna. Výrobek, který v té době znamenal opravdovou novinku. Od té doby se toho hodně změnilo – ale nároky, které si na sebe klademe zůstávají stejné: Junkers nabízí nekomplikované a na budoucnost orientované systémy pro vytápění a ohřev teplé vody.

Výrobní program značky Junkers se soustřeďuje především na rozvoj úsporných a obnovitelných zdrojů energie, jako jsou plynové kondenzační kotle, solární systémy či tepelná čerpadla pro výstavbu rodinných domů a bytů, ale i pro větší objekty bytového i veřejného charakteru.

Pro optimální kombinaci plynových spotřebičů se solární energií jsme vyvinuli u firmy Junkers revoluční systém řízení. Patentovaný systém algoritmů SolarInside vypočítává očekávané množství slunečního záření a redukuje tak již předem spotřebu plynu. Dává přitom solární energii jednoznačnou prioritu. Výsledek: Až o 15 % nižší spotřeba plynu při přípravě teplé vody.

Nové jsou i plynové kondenzační kotle Junkers CerapurMaxx - o výkonu 65 a 98 kW pro vytápění větších bytových domů a komerčních budov. Energetický stupeň využití je u CerapurMaxx zcela vyjímečný. S normovaným stupněm využití až 110 % přemění téměř všechnu energii obsaženou v plynu na teplo. Hořák s keramickými destičkami přitom spaluje plyn mimořádně tiše. Díky dodatečné izolaci opláštění kotle nepronikají za provozu ven prakticky žádné zvuky. Taktéž se svými nároky na prostor je CerapurMaxx velmi skromný. Půdorysná plocha pro čtyřnásobnou kaskádu díky inteligentnímu stavebnicovému systému zabírá jen cca. 1 m2.

Další novinkou je řada tepelných čerpadel vzduch/voda pod názvem Supraeco SAO 70/100/130 o jmenovitých výkonech 7, 10 a 13 kW určená pro majitele rodinného domu či jiného objektu. Jsou kompletně vybavené, s jednoduchou instalací, kvalitní a spolehlivé, s nízkými provozními náklady, malými nároky na plochu ve vytápěném i venkovním prostoru,s nízkou hlučností bez vibrací a jednoduchou intuitivní uživatelskou obsluhou. Tepelné čerpadlo Supraeco SAO se instaluje ve venkovním prostoru a rozvody je propojeno buď s vnitřiní jednotkou Combi Modul ACM nebo se samostatnou regulací SEC 10 a vhodnými zásobníky a dalším přislušenstvím v domě.

Při realizaci dodržujeme ta nejpřísnější kritéria a vyrábíme vždy z nejkvalitnějších materiálů, podle přesných pracovních postupů. Naše závody neopouští žádný výrobek bez několikastupňové a intenzivní kontroly. Samozřejmostí je i naše maximální podpora pokud jde o projektování specifických řešení pro Vaše zákazníky.

Junkers to je kvalita a špičková technologie s orientací na ochranu životního prostředí.



VIESSMANN, spol.s r.o. | www.viessmann.cz

Kompletní nabídka pro všechny nosiče energie a oblasti použití

Ať už pro rodinné nebo vícegenerační domy, pro velké obytné budovy, komerční nebo průmyslové objekty nebo sítě centrálního vytápění – Viessmann má pro každé použití vhodné systémové řešení, jeho výrobky jsou vhodné pro všechny nosiče energie a výkonové spektrum se pohybuje od 1,5 do 20.000 kW.

Ke kompletní nabídce Viessmann patří nástěnné kondenzační kotle od 1,9 do 105 kW a stacionární kotle od 3,8 do 6.600 kW stejně tak kogenerační jednotky pro provoz na zemní plyn a bio zemní plyn od 1,0 do 401 kWel popř. od 6,0 do 549 kWth.

Součástí nabídky regenerativních energetických systémů jsou termická solární zařízení s plochými a vakuovými trubicovými kolektory na ohřev pitné vody, podporu vytápění a chlazení budov, speciální kotle a topná zařízení od 4 do 13.000 kW na kusové dřevo, štěpku a dřevěné pelety, tepelná čerpadla od 1,5 do 2.000 kW na využití tepla ze země, spodní vody nebo okolního vzduchu a také fotovoltaické systémy. Kromě toho má Viessmann kompletní nabídku v oblasti bioplynové technologie a to od vývoje projektu přes engineering až po management surovin a řízení provozu. Firma nabízí zcela nový koncept pro kogenerační jednotky Vitobloc nyní v balíčku i se smlouvou o dodávkách ekologického bio-zemního plynu. Pro provozovatele je kromě odlehčení životnímu prostředí navíc velmi výhodný i ekonomický aspekt.

Komponenty regulační techniky a datové komunikace jsou v programu rovněž jako celá systémová periférie od skladování paliva až po radiátory a podlahové topení.



KM BETA a.s. | www.kmbeta.cz

Nový okrasný prvek, hřebenová ucpávka s motivem slunečnice, nedávno zpestřil nabídku střešního systému KM Beta. Prvek sloužící k ukončení detailu hřebene a štítových hran lze zakoupit v atraktivních odstínech odpovídajících nabídce základních tašek a betonových doplňků KM BETA, a to v cihlové, višňové, hnědé a černé, případně v šedé barvě, na přání i v dalších, méně obvyklých odstínech. Na střechu jej lze přidat i dodatečně, resp. vyměnit za původní hřebenovou ucpávku.

Slunečnice se hodí jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce střech, stejně jako krytina KM BETA obecně. Vlastnosti střešní krytiny KM BETA i konkrétní tvary typů KMB BETA i KMB HODONKA předurčují tento materiál pro širokou škálu realizací od moderní architektury přes klasické rodinné domky, bytové domy a veřejné stavby až ke stylovým srubům, chatám, chalupám a případně i historickým objektům. Krytina KM Beta ze zkušeností vyniká životností až 100 let, což je dáno především její nízkou nasákavostí a výbornou mrazuvzdorností, které zdaleka přesahují požadavky norem. Střešní systém KM BETA zahrnuje, kromě krytiny, také více než 50 doplňkových výrobků, které profesionálně řeší technické detaily i těch nejnáročnějších střešních konstrukcí. Střešní krytina KM Beta je určena pro šikmé střechy se sklonem 12 - 90°. Více na www.kmbeta.cz.

Dva zdicí systémy

KM BETA zaštiťuje, kromě krytiny, hned dva typy zdicích systémů. Klasikou je pálený cihelný systém PROFIBLOK. Vyrábí jej Cihelna Hodonín, závod s více než stopadesátiletou tradicí. PROFIBLOK zahrnuje sortiment pro nosné i příčkové zdivo, které doplňují věncovky a překlady. Více na www.profiblok.cz.

Pro výstavbu tepelně-úsporných, nízkoenergetických a pasivních domů je určen systém vícevrstvých konstrukcí KMB SENDWIX. Základem systému je vápenopískové zdivo, moderní stavební materiál s vynikajícími parametry, na které se přikládá tepelná izolace. KMB SENDWIX je velmi variabilní, umožňuje celkem 64 různých řešení lišících se především tepelně-technickými vlastnostmi. Ve všech variantách systému je jeho cena zajímavá, plně srovnatelná s cenou standardních jednoplášťových konstrukcí, přičemž zohledňuje užitkové vlastnosti. Součástí uceleného systému KMB SENDWIX jsou i prvky pro zdění příček, překlady, věncovky, lícové a komínové zdivo. Více na www.sendwix.cz.

Keramické stropní systémy se stále těší přízni

Cihelna Hodonín je nyní jediným českým výrobcem, který nabízí možnost řešení stropních konstrukcí pomocí stropních vložek HURDIS. Kromě toho si lze vybrat také variantu stropních nosníků HODO a stropních vložek MIAKO. Výhody těchto řešení, prezentovaných pod značkou PROFIDECK, spočívají především ve vynikajících tepelně izolačních schopnostech keramiky, ve variabilitě obou stropních systémů, nenáročné montáži a cenové dostupnosti. I to je důvod, proč jsou keramické stropy stále ve velké oblibě.

Posledním přírůstkem jsou malty a omítky

Společnost KM Beta nedávno rozšířila porfolio vyráběných materiálů o významnou komoditu - suché maltové a omítkové směsi. Značka PROFIMIX zastřešuje široký sortiment směsí dle příslušných receptur pro stavební průmysl, balených v pytlích i volně ložených do autocisteren. Nabídka výrobků zahrnuje cementové potěry, lepicí hmoty, stěrkovací hmoty, dále omítkoviny, štukové omítky a tepelně izolační malty a omítky. Součástí servisu společnosti KM Beta je jak technické poradenství, tak bezplatný servis v podobě výpočtu spotřeby maltových a omítkových směsí.



OKENTĚS, spol.s r.o. | www.okentes.cz

Firma Okentěs, spol. s r.o. Vás osloví specializovanou nabídkou těsnících prvků oken, dveří, vrat a bezbariérových vstupů. V našem Katalogu 2011 můžete najít vše potřebné pro výrobní a montážní firmy (těsnění, kartáče, flexibilní kartáčky, padací prahy, kování, tmely, PUR pěny, lepidla, hmoždinky…)


Našim příspěvkem pro letošní For Arch 2011, který je zaměřený na nízkoenergetické stavění, jsou padací prahy i pro pasivní domy!

Náročnou problematiku utěsnění spodní hrany dveří v bezbariérovém prostředí proti průvanu, kouři, ohni, s útlumem hluku do 50dB spolehlivě řeší padací prahy firem Elton / Holandsko a Planet / Švýcarsko. Uvedené firmy se na oblast těsnění specializují více než 60 let a na českém a slovenském trhu jsme již 14 resp. 7 let jejich partnerem. Jejich kvalitu a spolehlivost potvrzují nejen příslušné zkušebny či nad předepsaný rámec prováděné vlastní testy (z 200 tisíc na 1 milion cyklů), ale především jejich dlouhodobé působení a uplatnění na trhu.

Novou výzvu, utěsnění spodků dveří v pasivních domech, řeší dále představené padací (výsuvné) prahy Planet. Tyto prahy těsní, tlumí a v určeném rozsahu i větrají.

Katalog 2011, to je 224 stran informací a aktuálních cen, pro odběratele zdarma na www.okentes.cz



TECE Česká republika, s. r. o. | www.tece.cz

Německá společnost TECE vznikla v 50. letech 20. století a patří mezi špičkové výrobce INSTALAČNÍCH SYSTÉMŮ určených k realizaci sanitárních prostor budov. Patří k nim INSTALAČNÍ SYSTÉMY PRO STAVBU SANITÁRNÍCH STĚN, ODVODŇOVACÍ ŽLÁBKY SPRCH, MONTÁŽNÍ PŘEDSTĚNOVÉ PRVKY PRO ZAVĚŠENÍ TOALET URČENÉ K ZAZDĚNÍ MOKRÝM ZPŮSOBEM NEBO POUŽITÍ V SÁDROKARTONOVÝCH KONSTRUKCÍCH, ŠIROKÁ ŘADA DESIGNOVÝCH SPLACHOVACÍCH TLAČÍTEK, INSTALAČNÍ POTRUBNÍ SYSTÉMY PRO REALIZACI ROZVODŮ PITNÉ VODY, TOPENÍ I PLYNU a řada dalších doplňkových produktů.

Co u nás zákazníci nejvíce poptávají?
  • montážní prvky pro závěsná WC TECEprofil
  • ovládací tlačítka TECEsquare oceněná cenou za design „reddot“
  • nerezové sprchové žlábky TECEdrainline
  • rozvody podlahového topení TECEflex
  • potrubí pro rozvody vody TECElogo bez nutnosti použít nářadí


 
 
Reklama