Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaký byl veletrh For Arch 2017?

For Arch 2017 je za námi. Pokud jste se na veletrh nedostali a minuly vás dosavadní reportáže, přinášíme vám shrnutí.

Veletrh byl zahájen konferencí, která tradičně shrnovala vývoj ve stavebnictví v poslední době. Za současnou vládu skládaly účty ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, náměstek ministerstva průmyslu a obchodu Jiří Koliba nebo bývalý ministr financí Andrej Babiš. Situaci potom komentovali představitelé oborových asociací nebo vybraných stavebních firem. Reportáž z prvního dne naleznete zde.

Zahájení veletrhu
Zahájení veletrhu

Středa byla ve znamení bohatého doprovodného programu, kam patřila konference Navrhujeme kamerové systémy v režii TZB-info a ESTAV.cz. Proběhl také seminář na téma vady dřevostaveb nebo technologické fórum, kde přišla řeč mimo jiné na metodiku BIM. Redakce TZB-info zároveň na veletrhu natáčela reportáž o novele stavebního zákona. Celý článek je zde, reportáž a informace z konferencí přineseme v nejbližších dnech.

Konference Navrhujeme kamerové systémy
Konference Navrhujeme kamerové systémy

Ve středu večer se konal slavnostní veletržní galavečer, na němž byly vyhlášeny veletržní ceny Grand Prix o nejlepší vystavenou novinku a vítězové ceny Top Expo o nejhezčí stánek na veletrhu. Kdo byli vítězové? Dozvíte se zde. Spolu s veletržními cenami byl na galavečeru For Archu vyhlášen také titul Architekt roku. Letos cenu však nezískal architekt v pravém slova smyslu, ale výtvarnice, která pracuje s tematikou soužití. Více informací naleznete v článku zde.

Předání ceny Architekta roku
Předání ceny Architekta roku

Čtvrtek po slavnostním galavečeru byl velkým dnem i pro redakce TZB-info a ESTAV.cz, neboť proběhl druhý ročník konference Požární bezpečnost staveb (Podrobná zpráva z konference viz samostatný článek). I díky účasti zahraničního hosta Ole Herbranda Kleppeho, vedoucího projekt manažera společnosti BOB, developera nejvyšší dřevostavby na světě (budovy Treet), byl o konferenci velký zájem. Konferenční sál výstaviště zaplnilo přes 250 návštěvníků převážně z řad odborné veřejnosti. Mezi dalšími řečníky nechyběli zástupci hasičů, architektů, firemních i státních specialistů z oboru.

Konference Požární bezpečnost staveb
Konference Požární bezpečnost staveb

Ve čtvrtek na stánku TZB-info a ESTAV.cz začaly také probíhat stavebněprávní konzultace v podání JUDr. Petry Adámkové Ph.D., na které v pátek navázal Mgr. Radek Motzke. Oba dny mohli návštěvníci stánku díky redakci ESTAV.cz zdarma konzultovat své záležitosti týkající se stavění, pozemků, nebo vztahů se sousedy. Na co se lidí nejčastěji ptali? Podívat se můžete zde a zde.

Právní poradna ESTAV.cz
Právní poradna ESTAV.cz

Páteční doprovodný program se týkal opět bezpečnosti, tentokrát však ne požární, ale domovní. Na konferenci ESTAV.cz „Jak bezpečněji bydlet“ bezpečnostní experti včetně několika policistů seznámili se statistikami páchané trestné činnosti i s tím, jakými způsoby se běžně pachatelé do objektů vloupávají. Z toho si posluchači mohli udělat obrázek, jak důležité je mít zavřená okna při odchodu z domu (ne, jen na „ventilačku“) či že není od věci investovat do zámků na klikách oken. Bliží informace naleznete zde.

Konference Jak bezpečněji bydlet
Konference Jak bezpečněji bydlet

V sobotu jste většinu redakce mohli potkat na stánku, včetně analytika kalkulátoru cen energií Jana Schindlera, který návštěvníkům veletrhu radil s výběrem nejvhodnějšího dodavatele elektřiny a plynu.

Potěšila nás i odezva návštěvníků, kteří se na stánku zastavili pro radu, na obchodní jednání nebo jen přišli poděkovat za čestnou vstupenku. Rádi jsme vás potkali a těšíme se na setkání na dalším veletrhu, což bude Infotherma v lednu v Ostravě.

 
 
Reklama