Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zajímavosti z veletrhu Bazény, sauny & spa 2011

Ve čtvrtek se po dvou letech otevřely brány veletrhu, který je určen jak pro odbornou, tak pro širokou veřejnost.

Odborná veřejnost a zástupci měst a obcí ocení přehlídku současných trendů, moderních technologií pro aquaparky, veřejné bazény a koupaliště.

Stánek IVAR CZ, divize IVARCHEM, který dodává pro bazény například plynný chlor, solární systémy, tepelná čerpadla, chemikálie na úpravu vody, malé a velké chlorové zařízení, pískové filtrace a bazénová čerpadla, zařízení na měření, regulaci a úpravu vody.

Činnost Centroprojektu a.s. v rámci bazénového trhu lze asi nejlépe dokladovat příkladem. Letní koupaliště v Hradci Králové dostalo prestižního ocenění Stavba roku 2010. Velkou a zodpovědnou práci pro výstavbu tohoto koupaliště odvedla hned na začátku investice společnost Centroprojekt a.s., protože v zakázce vystupuje jako generální projektant. Společnost Centroprojekt a.s. vypracovala jak studii, tak na dokumentaci pro územní rozhodnutí, dokumentaci pro stavební povolení, realizační dokumentaci včetně autorského dozoru. Kromě projektových prací, divize 5 společnosti Centroprojekt a.s. realizovala dodávku a montáž bazénové technologie, komplex nerezových tobogánů, Lazy River a wellness. Autorem projektu byl Ing. arch. Jaroslav Ševčík.

 

Desjoyaux již tradičně postavil ve výstavní hale velký bazén. I v letošním roce určitě zaujme návštěvníky filtrace Desjoyaux, která nepotřebuje potrubí a je sedlově nasazena na okraji bazénu. Montáž se nijak nedotkne stávajícího okolí bazénu, odpočinkových ploch a porostů. Stačí, když po utěsnění bazénu umístíte vhodnou filtrační jednotku Desjoyaux, která převezme štafetu vašeho starého systému. Tato technika, která si získala všeobecnou oblibu zvláště při veřejných zakázkách díky své ceně a jednoduchosti, nabízí stejné výhody i soukromým bazénům.

GHC Invest, s.r.o. má ve své expozici kromě standardních produktů i novinky. Z oblasti měřicí, regulační a dávkovací techniky je k vidění například nový vakuový chlorový přepínač od německé firmy Lutz-Jesco, kompletní zařízení pro měření, regulaci a dávkování bazénových chemikálií řady MEIBLUE, určené převážně pro privátní bazény. Novinkou je sestava MEIBLUE BASIC DIGITAL s digitálním displejem, měřením a regulací desinfekce i pH s maloobchodní zaváděcí cenou 29.900 Kč bez DPH.

V expozici jsou i např. speciální řezy stěnou bazénu v provedení nerezová ocel, systém dávkování plynného chloru a sortiment bazénové chemie společnosti GHC Invest s novým označením obalů odpovídajícím aktuální legislativě.

Celá řada menších stánků nabízí doplňky k bazénům, jak k technologiím tak zařízení nutná pro provoz.

Širokou veřejnost proto na akci osloví komplexní nabídka vířivek, vířivých van pro venkovní i vnitřní použití.

Zajímavý je názor společnosti United Spa pro tiskovou zprávu ABF: "Dopad finanční krize v tomto segmentu jsme rozhodně nepocítili. Naši klienti jsou spíše finančně stabilizovaní a nákup vířivé vany je zejména součásti dlouhodobého finančního plánu propojeného s novým bydlením či rekonstrukcí."

Na veletrhu najdou návštěvníci vířivky profesionální, velké, designové, ale i jednodušší hobby varianty.

 

 

Zajímavou alternativou zahradních bazénů jsou koupací a dekorativní jezírka.

 

Jak říkají zástupci firmy na svém webu, "zahrada dokáže změkčit linie jinak strohého domu, dát stavbě duši". Málokterá okrasná zahrada je však úplná a dotvořená, chybí-li v ní vodní plocha, obohacující zahradní prostor o optické a zvukové efekty a zvlhčující prostředí. Koupací jezírka jsou správnou volbou všude tam, kde chcete mít celoročně krásný vodní prvek, který můžete využít k relaxaci a odreagování. Koupací jezírka mimo jiné umožňují koupání alergiků v přírodním prostředí. Akumulují teplo a zvyšují vzdušnou vlhkost okolí.

Tradiční součástí nabídky veletrhu Bazény, sauny & spa 2011 jsou sauny.

V poslední době tradiční sauny doplňují infrasauny, které je možné vidět například v expozici Marimex. Díky infrasaunám se stalo prospěšné saunování dostupnou součástí soukromí domova. Infrakabiny spatřily světlo světa teprve před několika desítkami let, klasické finské sauny nebo vlhké ruské sauny počítají svou historii na pár století a turecké lázně tu existovaly dokonce už před několika tisíciletími. I přesto razantní nástup infrasaun vypovídá o jejich široké využitelnosti a oblíbenosti zvláště v rodinném prostředí. Infrasauna pro jednu nebo dvě osoby zabere plochu jen o málo větší než jeden metr čtvereční a dá se umístit v koupelně, ložnici či na chodbě.

Zajímavým uplatněním technologie známé ze zastřešení bazénů je na výstavě prezentované zastřešení parkovacího stání.

Veletrh Bazény, sauny & spa 2011 volně přechází do prostor veletrhu FOR FITNESS & WELLNESS 2011

 
 
Reklama