Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky – Stavební veletrhy Brno 2013

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošních Stavebních veletrhů v Brně. Tradiční veletrh IBF a nový veletrh Dřevo a stavby proběhnou na brněnském výstavišti 23. - 27. dubna.

Na veletrh Vás zvou:

FENIX Jeseník – specialista na sálavé vytápění
Přijďte se podívat do Brna, co nového nabízí FV Plast
Systém MAGMARELAX® 2013 se představí na IBF 2013
Stánek KM BETA nabídne stavební materiály i soutěž o tablet
SLAVONA na IBF 2013
Buderus představí nejen úsporná tepelná čerpadla, ale také litinový kotel s automatickým podavačem



Logo

FENIX Jeseník – specialista na sálavé vytápění

FENIX Trading spol. s r.o.
Hala F, stánek 63

Český výrobce elektrických topných systémů, společnost FENIX Trading s.r.o., Vás srdečně zve k návštěvě své expozice na mezinárodní stavební veletrh IBF 2013 – hala F, stánek č. 63. Návštěvníkům nabízíme slevu 50 % na vstupné.

Na výrobu systémů elektrického vytápění – především podlahového vytápění, stropního vytápění a sálavých panelů – se specializujeme již od roku 1990. Za dobu svého působení se nám podařilo prosadit nejen na českém trhu, ale postupně proniknou i do dalších zemí. V současné době působíme ve více než 60 zemích na 4 světových kontinentech. Přijděte se podívat, jak vypadají moderní systémy přímotopného vytápění a jak málo mají společného s nástěnnými konvektory z 90. let.

Díky vysoké účinnosti elektrického vytápění (v podstatě 100%) lze další prostor ke zlepšování provozních nákladů těchto systémů nalézt především v oblasti regulace. I proto se nové výrobky v nabídce společnosti FENIX objevují především v této oblasti.

Mezi novinky stále patří termostat TFT (Touch Fenix Termostat) – termostat s dotykovým, plnobarevným displejem s volitelnou barvou pozadí. Termostat byl vyvinut speciálně pro systémy elektrického vytápění – nabízí různé programové režimy, zobrazuje teplotu prostoru i podlahy, počítá provozní hodiny – to vše při zachování intuitivního ovládání. I díky příznivé ceně se v roce 2012 stal našim nejprodávanějším termostatem.

Další novinkou je systém bezdrátové regulace WATTS – jde o stavebnicový systém, umožňující řízení nejen standardních topidel (např. sálavých panelů), ale i podlahového nebo stropního vytápění. Systém lze doplnit i o centrální jednotku a GSM modul. Je tedy ideálním řešením především pro rekonstrukce, kdy lze stávající topný systém doplnit bez jakýchkoliv stavebních úprav o sofistikovanou centrální regulaci, zaručující úsporu provozních nákladů až o 30 %.

Přijďte se za námi do Brna podívat. Ukážeme Vám své výrobky, ale především Vás seznámíme se svými referenčními stavbami. Pochopíte, proč je elektrické vytápění nejvýhodnější systém pro současné nízkoenergetické a energeticky pasivní domy.

 


Logo

Přijďte se podívat do Brna, co nového nabízí FV Plast

FV Plast, a.s.
Hala F, stánky 67 a 68

Společnost FV Plast, a.s., český výrobce plastových systémů pro tlakové rozvody pitné vody a teplé užitkové vody, ústředního a podlahového vytápění s tradicí od roku 1990 srdečně zve své obchodní partnery a zákazníky z řad laické i odborné veřejnosti k návštěvě 18. Mezinárodního veletrhu IBF, který se uskuteční v rámci Stavebních veletrhů Brno ve dnech 23. – 27. dubna 2013 na brněnském výstavišti.

Informační centrum firmy FV Plast zájemci najdou v pavilonu F na stánku č. 067 a 068. Zástupci společnosti je seznámí s kompletním výrobním portfoliem společnosti – se systémem FV PPR pro tlakové rozvody vody, topení a vzduchu a s novým systémem FV THERM pro podlahové vytápění. Návštěvníci se dozví také bližší informace o připravovaných novinkách pro letošní rok.

FV THERM je jednoduchý a spolehlivý systém pro rozvody topení. Nabízí profesionální řešení s trvalou hodnotou. Ať už jde o novostavbu či rekonstrukci, podlahové vytápění nebo vytápění radiátory různých typů, FV THERM vyhovuje přesvědčivým způsobem rozličným požadavkům. Vysoce kvalitní zpracování všech komponent systému, trubek PE-RT, PE-Xa, systémových vrstvených desek EPS i PUR a příslušenství umožňuje instalaci kompletního systému plošného vytápění a chlazení FV THERM třemi jednoduchými pracovními kroky. Samozřejmostí je příprava na základě výpočtového programu při splnění všech platných předpisů, která je součástí servisu FV Plast. Přijďte se přesvědčit!

Stánek č. 067 a 068 těsně sousedí s místem konání mezinárodního finále odborné soutěže Učeň instalatér 2013. Ta je již tradiční součástí doprovodného programu Stavebních veletrhů Brno a stejně jako v loňském roce bude FV Plast jejím partnerem a sponzorem. Jedná se 16. ročník celostátní soutěže odborných dovedností žáků třetích ročníků oboru Instalatér.
Praktická část, při níž si žáci vyzkouší i práci s vodoinstalačním materiálem, který vyrábí firma FV Plast, se uskuteční ve dnech 24. – 25. dubna v pavilonu F 069. Vyhlášení výsledků proběhne tradičně v Rotundě pavilonu A brněnského výstaviště, a to 26. dubna od 11.30 hod.

Všechny srdečně zveme a těšíme se na setkání s Vámi na stánku společnosti FV Plast i při soutěžním klání mladých instalatérů.





 


Logo

Systém MAGMARELAX® 2013 se představí na IBF 2013

IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.
Pavilon P, stánek 72

Společnost IP IZOLACE POLNÁ, s. r. o., s více než 17letou zkušeností ve foukané minerální izolaci, vás srdečně zve na výstavu IBF 2013 konanou na brněnském výstavišti ve dnech 23.–27. dubna 2013.

Společnost pro vás připravila řadu novinek a zajímavostí z oblasti foukané minerální izolace. Představí vám blíže SYSTÉM MAGMARELAX® 2013.

Systém MAGMARELAX 2013
Systém MAGMARELAX 2013

Poznejte produkty:

  • MAGMARELAX® ROCK je foukaná minerální izolace na bázi čediče. Používáme špičkový materiál od společnosti ROCKWOOL – Granulát P. Vysoce ohnivzdorný.
  • MAGMARELAX® ECO – špička mezi ekologickými izolacemi. Výroba nevyužívá pojiva na bázi ropných produktů. Užší sněhově bílé vlákno.
  • MAGMARELAX® GUARD je foukaná minerální izolace na bázi skelných vláken.
  • STROPNÍ SYSTÉM MAGMARELAX® je dřevěná lamelová konstrukce s vrchním záklopem sloužící k vytvoření zdvojené podlahy na pochozích stropech v půdních prostorách. Dutina je následně vyplňována foukanou minerální izolací MAGMARELAX®.
  • IZOLACE NA SPLÁTKY
  • REVITALIZACE BYTOVÝCH DOMŮ, ENERGETICKÉ PROJEKTY

Seznamte se s nejobvyklejší možností aplikace izolace MAGMARELAX®

  • Zafoukání do dutin v podlaze půdy – nad strop obytných místností. To dovoluje zateplit i těžko přístupné prostory. Postačí několik otvorů v podlaze půdy.
  • Foukání přímo na podlahu půdy – tak izolujeme prostory, kde není dutina nebo je příliš nízká. Na plochu půdy se nafouká vrstva o výšce 20 až 25 centimetrů.
  • Foukání do dutiny, vytvořené novou podlahou – tuto možnost oceníme, chceme-li dále využívat prostor půdy. Smontuje se lehká, stabilní a nová podlaha. Stropní systém MAGMARELAX® představuje konstrukce z OSB desek a dalších doplňků.
  • SWEETLOFT – vytvoření nového obytného prostoru – to je chytré zvětšení obytné plochy o prostor na půdě. Z obyčejné půdy vznikne herna pro děti, pokojíček, ateliér…

To vše a daleko více na vás čeká na výstavě IBF 2013, kam vás srdečně zve společnost IP IZOLACE POLNÁ, s. r. o. Najdete nás ve stánku č. 72 v pavilonu P.

Těšíme se na vás a pro každého zájemce máme připravený bonus v podobě 20% slevy na minerální izolaci MAGMARELAX® spolu s průzkumem rizikových míst úniku tepla ZDRARMA.

Více na www.magmarelax.cz, www.ippolna.cz.

 


Logo

Stánek KM BETA nabídne stavební materiály i soutěž o tablet

KM Beta, a.s.
Pavilon P, stánek 116

Nový betonový střešní doplněk, tašku odkouření turbo kotle, ale i ucelený sortiment stávajících materiálů, mohou vidět na stánku KM BETA návštěvníci letošního ročníku veletrhu IBF. Expozice KM BETA v pavilonu P zaujme také akčními nabídkami – na základní krytinu KM BETA platí do konce května sleva 30 %, přímo na veletrhu lze navíc požádat o speciální slevu na míru. V rámci doprovodného programu proběhne dokonce vědomostní soutěž o tablet.

KM BETA letos připravila expozici pokrývající všechny 4 oblasti, ve kterých působí, tedy jak střešní krytinu, tak vápenopískové zdivo, pálené zdivo a keramické stropy i široký sortiment maltových a omítkových směsí. Kromě stávajících výrobků se návštěvníci setkají s novinkami, především s taškou odkouření turbo kotle. Jde o prostupový prvek střešního systému KM BETA pro vertikální odtah plynových nástěnných kotlů. Doplněk tvoří základní celobetonová taška, na kterou navazuje plastová kloubová část s kruhovým prostupem o průměru 125 mm. Prvek vyrábí KM Beta ve dvou typech – pro krytinu KMB BETA a pro KMB HODONKA. Taška odkouření turbo kotle je určena pro střechy se sklonem 22-40°. KM Beta navíc nedávno rozšířila svůj komplexní střešní systém o nadkrokevní izolaci. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout na vlastní oči také různé varianty řešení při zateplování střešního pláště.

Jarní sleva -30 % na základní tašky KM BETA je jedním z lákadel stánku KM BETA. Výhodně tak lze získat kvalitní krytinu s dlouhou životností a vysokou odolností. Slevu 30% na základní tašky KMB BETA nebo KMB HODONKA s povrchovou úpravou Elegant (mat) nebo Briliant (lesk) v široké paletě odstínů získá každý, kdo během platnosti akce objedná libovolné množství střešní krytiny. Akce platí do konce května nebo do vyprodání zásob.

Kromě toho KM BETA nabízí také speciální slevy na míru. Po vyplnění odpovědního formuláře na stánku KM BETA (č. 116, pavilon P) bude zájemce kontaktován obchodním manažerem KM BETA s nabídkou slevy na míru. Všechny formuláře obsahující navíc soutěžní otázku budou slosovány, výherce získá značkový tablet.
Více na www.kmbeta.cz a na bezplatné infolince 800 150 200.

 


Logo

SLAVONA na IBF 2013

SLAVONA s.r.o.
Společná expozice Centra pasivního domu

Zveme Vás k návštěvě stánku společnosti SLAVONA na Mezinárodním stavebním veletrhu v Brně. Vedle dřevěných oken SOLID COMFORT SC92, dřevohliníkových oken HA110 předvedeme naši novinku okno PROGRESSION.

Okna PROGRESSION jsou certifikovaná Passive House Institutem v Darmstadtu. Jsou vynikající volbou pro pasivní domy a to nejen pro vynikající tepelně technické parametry, ale také příznivému poměru plochy skla vůči rámu. Tato okna poskytují více světla a umožňují větší solární zisky než běžná okna. Další výhodou je bezúdržbovost oken a minimalistický design.

S oknem PROGRESSION se mimo stánek Slavony setkáte i v modelu panelákového bytu, který připravuje Centrum pasivního domu se svými členy.

 


Logo

Buderus představí nejen úsporná tepelná čerpadla, ale také litinový kotel s automatickým podavačem

Bosch Termotechnika s.r.o. , obchodní divize Buderus
pavilon F, č. stánku 49

Tepelná čerpadla jsou v stále častěji v popředí zájmu investorů, především kvůli nízkým provozním nákladům. V letošním roce přichází značka Buderus na český trh s novým tepelným čerpadlem v provedení "split", čímž umožňuje snížit také vstupní investici.

Splitová čerpadla Logatherm svou unikátní konstrukcí nabízejí optimální řešení pro propojení se stávajícím zdrojem vytápění, až do 25 kW (například plynového či olejového kotle), o ekonomicky výhodnější zdroj tepla pro vytápění a ohřev teplé vody.

Další novinkou, kterou Buderus na veletrhu představí, je litinový kotel na tuhá paliva s automatickým podavačem a zásobníkem paliva. Jeho předností je kromě ekologického provozu - kotel splňuje emisní limity třídy 3 - také velmi snadná ovladatelnost a vysoká účinnost spalování, což ve výsledku opět znamená úsporu nákladů pro zákazníka.

Srdečně Vás zveme k návštěvě stánku Buderus – pavilon F, č. stánku 49, kde naleznete i další obsáhlý sortiment nástěnných a stacionárních kondenzačních kotlů, solární techniky a velkoobchodního topenářského zboží.

 
 
 
Reklama