Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky ze světa vodního a odpadového hospodářství na brněnském výstavišti

Ve dnech 23. až 27. dubna se na brněnském výstavišti uskuteční další ročník Mezinárodního veletrhu techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO. Souběžně konané veletrhy URBIS INVEST, URBIS TECHNOLOGIE a Stavební veletrhy Brno rozšíří prezentovanou problematiku o investiční příležitosti, komunální techniku a stále aktuální aspekty stavebnictví.

Nabídku vystavovatelů doplňuje doprovodný program, který se koná pod záštitou a ve spolupráci s ministerstvy a odbornými asociacemi. Za všechny jmenujme například Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo pro místní rozvoj, CzechInvest, Svaz měst a obcí ČR a další oborové asociace a svazy.

Aktuální informace v doprovodném programu

Doprovodný program veletrhu poskytne ucelené informace ze světa vodního a odpadového hospodářství, stranou pozornosti nezůstane ani problematika inovací, investičních příležitostí, nebo dětských hřišť. Problematice odpadů a jejich následnému zpracování se bude věnovat celá řada seminářů. Jmenujme například seminář „Odpady 2013 a jak dál?“, který pořádá Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů. České ekologické a manažerské centrum se bude věnovat hodnocení inovativnosti environmentálních technologií ČR, Česká asociace odpadového hospodářství, ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a EnviWebem se zaměří na problematiku nakládání s odpady a přiblíží nový projekt zaměřený na eliminaci černých skládek.

Vodní hospodářství v doprovodném programu

Z oblasti vodního hospodářství můžeme zmínit například seminář s názvem Inovativní technologie v oblasti čištění komunálních a průmyslových odpadních vod včetně zpracování a využití kalů z ČOV, který organizuje Ministerstvo průmyslu a obchodu společně s Asociací pro vodu ČR. Inovativní technologie v oblasti čištění komunálních a průmyslových odpadních vod včetně zpracování a využití kalů z ČOV je název semináře, který v rámci doprovodného programu pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu a Asociace pro vodu ČR. Seminář se koná dne 24. dubna 2013 od 9.30 do 14.00 hod v areálu brněnského výstaviště na přednáškovém mole v pavilonu P. Cílem semináře je představit účastníkům nové trendy v čištění odpadních vod a plynů a zpracování kalů z ČOV. Vítány budou názory a příspěvky účastníků v rámci diskuse k jednotlivým tématům. Seminář se bude věnovat například problematice zbytkového tepla z kogenerace a z odpadních vod, odstranění organických látek a těžkých kovů z odpadních vod pomocí nanoželeza, membránovým ČOV, novým metodám biologického odsiřování bioplynu, flotaci kalů, sušení kalů nebo moderním metodám stabilizace a likvidace kalů. Na závěr semináře proběhne diskuse a formulace doporučení pro směr výzkumu a vývoje v předmětné oblasti.

ODPADY 2013 a jak dál? Aneb budeme dále skládkovat?

V rámci doprovodného programu veletrhu ENVIBRNO se hned druhý den veletrhu, tedy ve středu 24. dubna 2013 od 10.00 do 16.00 hodin uskuteční tradiční akce, kterou pořádá STEO - Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů s názvem ODPADY 2013 a jak dál? Aneb budeme dále sládkovat? Seminář se bude věnovat problematice odpadového hospodářství hned z několika úhlů pohledu, jeho součástí bude i problematika energetického využívání odpadů. V rámci dopoledního bloku vystoupí s problematikou energetického využívání odpadů, situaci v České republice a využívání energie z odpadů nebo odpadového hospodářství například zástupci Ministerstva životního prostředí, Ministerstva průmyslu a obchodu nebo zástupce STEO. Zástupce Energie Wasser Bern představí nové zařízení EVO Bern a celkově přiblíží odpadové hospodářství města Bern. Odpolední program představí například další provozy EVO nebo přiblíží Aplikaci REACH v provozu EVO.

Problematika černých skládek a hospodaření s odpady

25. dubna od 13.00 hodin se na přednáškovém mole v pavilonu P uskuteční konference České asociace odpadového hospodářství, Ministerstva životního prostředí a EnviWebu, která se zaměří na problematiku nakládání s odpady a přiblíží nový projekt zaměřený na eliminaci černých skládek. V centru pozornosti bude stále aktuální problematika řešení černých skládek v obcích nebo hospodaření s odpady, a to jak z pohledu stavu a vývoje nové legislativy v oblasti využití odpadů, tak i současné pojetí integrovaných systémů nakládání s odpady nebo možnosti energetického využití odpadů.

Hodnocení inovativnosti environmetálních technologií

Ve čtvrtek 25. dubna dopoledne od 10.00 hodin se uskuteční seminář Českého ekologického manažerského centra informující o světovém a evropském systému hodnocení inovativnosti produktů a technologií z hlediska jejich vlivu na životní prostředí a o pokračující implementaci tohoto systému posuzování ekologických projektů a produktů v České republice.

Doprovodný program nejenom pro veřejnou sféru

V rámci veletrhu se uskuteční také celá řada seminářů určených pro zástupce měst a obcí. Za všechny akce můžeme jmenovat již 20. kongres starostů a primátorů měst a obcí ČR, který pořádá Svaz měst a obcí ČR. Asociace inovačního podnikání organizuje seminář s názvem Inovace a technologie v rozvoji regionů. Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest se bude na veletrhu prezentovat jednak formou výstavní expozice, dále pak v doprovodném programu.

Získejte vstupenku na veletrh výhodněji!

Využijte on-line registrace na internetu a získejte vstupenku na veletrhy URBIS INVEST, URBIS TECHNOLGIE, ENVIBRNO a Stavební veletrhy Brno za zvýhodněnou cenu! Po vyplnění několika identifikačních otázek Vám bude zasláno elektronické potvrzení registrace, které opravňuje ke vstupu na veletrh za zvýhodněnou cenu.

Více informací naleznete na www.bvv.cz/envibrno


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...