Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém Firewin pro stavební konstrukce s požární odolností do 180 minut

Na konferenci Požární bezpečnost staveb představil Ing. Miroslav Nyč ze společnosti Knauf tři základní produkty s požární odolností do 180 minut určených k požárnímu řešení staveb a interiérů. Podělil se o reference a zkušenosti s pasivní ochranou konstrukcí protipožárními omítkami v exteriéru i interiéru a prezentoval mimo jiné i vhodné desky nikoli na bázi sádry

Během své prezentace představil Ing. Miroslav Nyč ze společnosti Knauf tři základní produkty s požární odolností do 180 minut určených k požárnímu řešení staveb a interiérů. Podělil se o reference a zkušenosti s pasivní ochranou konstrukcí protipožárními omítkami v exteriéru i interiéru a prezentoval mimo jiné i vhodné desky nikoli na bázi sádry.

Technické detaily včetně výpočtových vzorečků, srovnávacích tabulek a referenčních zakázek naleznete ve videoreportáži.


Firma Knauf Praha, s.r.o. se specializuje na výrobu systémů pro suchou výstavbu, podlahy, omítky a fasády. Systémy suché výstavby Knauf představují synonymum tepelné izolace a účinné ochrany proti hluku a požáru. Firma působí na českém trhu od roku 1992. Zpočátku obchodovala formou přímých závozů sádrokartonových desek z Rakouska nebo Německa.

Hlásič požární knauf praha

Dnes je Knauf jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti výroby a prodeje sádrokartonových produktů a systémů. Po spojení výrobních závodů v Praze a Počeradech v roce 2009 vznikl jeden velký a stabilní partner pro stavebnictví.

Protipožární řešení na bázi sádrokartonových desek nabízí Knauf již řadu let. Požadavky se ale zvyšují, a proto Knauf zavedl pro pasivní požární ochranu značku FIREWIN. Tato značka, která byla vytvořena speciálně pro architekty, projektanty a stavební inženýry, zahrnuje nejen deskové systémy, ale i omítky pro požadavky na různorodou požární ochranu.

V rámci prezentace Ing. Miroslav Nyč ze společnosti Knauf představil tři základní produkty s požární odolností do 180 minut určených k požárnímu řešení:

  • Vermiplaster - strojní sádrová omítka na bázi sádry pro požární ochranu ocelových nosníků a sloupů, spřažených stropů z trapézového plechu a betonu, železobetonových nosných i nenosných stěn, stropů a sloupů i nosníků.
  • Sibaterm - omítka na bázi cementu pro pasivní protipožární ochranu, která je určena pro vnitřní použití v prostředí typu Z2 s vlhkostí nižší než 85%. Omítka se skládá z potlandského cementu jako pojiva, expandovaného perlitu, skleněných vláken a chemických přísad potřebných k dosažení jejích požadovaných vlastností.
  • Vermiboard - nehořlavá deska vyrobená z expandovaného vermikulitu a anorganického pojiva. Neobsahuje žádná minerální či skelná vlákna nebo azbest. Je ekologicky nezávadná a odolává vysokým teplotám, až do 1200 °C. desky vykazují velmi dobré tepelně izolační vlastnosti v požární ochraně konstrukcí.
Bezproblémová ochrana i tvarově složitějších konstrukcí. Letiště Polsko
Bezproblémová ochrana i tvarově složitějších konstrukcí. Letiště Polsko
Obklad uhlíkových lamel
Obklad uhlíkových lamel
Použití protipožární omítky Sibaterm v exterieru
Použití protipožární omítky Sibaterm v exterieru
Prostup potrubí pro odvod tepla a kouře stěnou
Prostup potrubí pro odvod tepla a kouře stěnou
 
 
Reklama