Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proaktivní požární ochrana technologie FirePASS

Jaroslav Beránek ze společnosti Hypoxie Group, s.r.o., hodnotil výhody požárně bezpečnostního zařízení snižujícího trvale obsah kyslíku k zamezení vzniku požáru nebo jeho rozšíření v chráněném úseku.

Systémy na trvalé snížení obsahu kyslíku - proaktivní požární ochrana technologie FirePASS

Protipožární technologie FirePASS spočívá v pro-aktivní neboli preventivní ochraně, kdy se v chráněném objektu trvale snižuje hladinu kyslíku na cca 15 %, aby nedošlo ke vznícení a následnému požáru. Jinými slovy, v této speciální hypoxické atmosféře se sníženým obsahem kyslíku není možné, aby došlo ke vzniku požáru.Zároveň toto prostředí není životu nebezpečné (zbytkový podíl kyslíku 15-16 % O2). Žádné riziko z hypoxie nehrozí. Výjimkou jsou pouze osoby s vážnou kardiopulmonální chorobou.

Důležité je dobré utěsnění chráněného prostoru a zajištění dostatečného chlazení a ventilace kompresorovny. Hypoxický vzduch je doplňován automaticky a získává se filtrací kyslíku z okolního prostředí. Technologie zařízení může být uložena i vně chráněného úseku a instalována do speciálně upraveného kontejneru.

 
 
Reklama