Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Desítky tisíc lidí od 1. ledna automaticky změnily dodavatele energií. Díky Skautské energii získávají opět nejlepší podmínky na trhu

Od 1. ledna 2021 přešla Skautská energie na nového dodavatele. Stala se jím Kolibřík Energie, která nabídla v soutěži nejvýhodnější cenu a zákazníci Skautské energie od ní budou odebírat elektřinu a plyn v letech 2021—2022.

Změna proběhla automaticky a projeví se už na první letošní faktuře. Zatímco u klasických dodavatelů se cena mění podle podmínek na trhu, u Skautské energie je fixovaná v dvouletých cyklech. Alternativní zprostředkovatel elektřiny a plynu je se svou obchodní strategií na českém trhu unikátní a získává stále více příznivců. Přidat se do jeho sítě může každý.

27 000: Počet odběrných míst Skautské energie vzrostl o 40 % za rok

Počet domácností a firem připojených ke Skautské energii vzrostl v roce o 40 % na více než 27 000 odběrných míst. Ti všichni mají od 1. ledna 2021 automaticky výhodnějšího dodavatele, aniž by o tom museli vyjednávat nebo ho sami měnit,” vysvětluje vedoucí projektu Tomáš Slavík.
Transparentní cenovou politiku uplatňuje Skautská energie už od svého vzniku v roce 2014. V soutěžích o nové dodavatele přitom funguje organizace na chytrém komunitním principu. To znamená, že čím více zákazníků je zapojených v její síti, tím silnější je vyjednávací pozice. Skautská energie pro ně po 6 letech fungování představuje výhodného partnera, kterému se vyplatí nabídnout nízké ceny výměnou za garanci dvouletého odběru celou zákaznickou sítí.

Faktura, která dává smysl

Částka na faktuře se od ledna 2021 zákazníkům Skautské energie změní, smysl celého projektu však zůstává od samého počátku stejný. Nejprve šlo o to, ušetřit osobním jednáním s dodavateli výdaje skautských středisek a základen. Postupně se projekt vyvinul ve veřejně nabízenou službu, která pomáhá lidem k levnější energii a skautům k financím na společensky prospěšné projekty. Například vydávání časopisu, budování informační databáze, vzdělávání vedoucích aj. Kolibřík Energie se zavázal přispívat na ně částkou 25 Kč za každou odebranou kWh.

Skauti se ve svém podnikání drží i hodnot, na kterých jejich činnost tradičně stojí – férovosti, hospodárnosti nebo společenského dopadu. Zákazník to pozná už na transparentní komunikaci o cenách, smlouvách bez skrytých poplatků nebo na možnosti zvolit si zelenou energii. Celé fungování Skautské energie je otevřeně popsáno na jejím webu.

Platit méně za elektřinu i plyn může každý

Přejít ke Skautské energii nyní může každý prostřednictvím stručného online formuláře. Bez chození na poštu a fyzických podpisů proběhne jednoduše změna dodavatele i přepis majitele. “Naši zákazníci nejvíce oceňují, že se s námi zbaví starosti s porovnáváním nabídek a řešením smluv. Jednou za dva roky se sami mohou přesvědčit, že pro celou síť vybereme nejvýhodnější nabídku na trhu a o celém procesu s nimi budeme otevřeně komunikovat,” vysvětluje Tomáš Slavík.

 
 
Reklama