Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Centropol byl oceněn za edukaci a propagaci fotovoltaických řešení pro právnické osoby

Společnost Centropol, spolupracující s firmou Ekotechnik, byla na slavnostním vyhlášení výsledků 21. ročníku žebříčku “100 obdivovaných firem ČR”, kterou pořádá Sdružení CZECH TOP 100, oceněna za edukaci a propagaci fotovoltaických řešení pro právnické osoby.

Zástupci firem oceněných plaketou „Symbol úspěšných“ v rámci 21. ročníku “100 obdivovaných firem ČR”.
Zástupci firem oceněných plaketou „Symbol úspěšných“ v rámci 21. ročníku “100 obdivovaných firem ČR”.

Společnosti přicházejí s řešením, které umožní právnickým osobám využívat tento zdroj energie bez dotací a zároveň čerpat výhodný úvěr bez nutnosti vlastního kapitálu. Zatímco fyzické osoby mohou využívat dotace s návratností pořízení fotovoltaických zařízení do 10 let, dotace na stejná řešení jsou pro právnické osoby složité, navíc s nejistým výsledkem.

Prosazované řešení je ekonomickou výhodností srovnatelné s dotovaným řešením pro fyzické osoby, CZECH TOP 100 navíc oceňuje snahu obou firem přispívat k udržitelnému rozvoji a k odpovědnému přístupu k životnímu prostředí.

“Ocenění nás těší. Nový projekt výrazně obohatí především firemní zákazníky, kteří budou moci využívat zelenou energii v mnohem větším rozsahu, než tomu bylo dosud. Ocenění potvrzuje, že jdeme správným směrem, je pro nás povzbuzením k dalším inovačním aktivitám,” uvedl na slavnostním vyhlášení výsledků “100 obdivovaných firem ČR” v Obecním domě v Praze manažer vnějších vztahů Centropolu Aleš Pospíšil.

“Spolupráce s Centropolem nás přibližuje k většině zemí vyspělého světa. Trh bude přehlednější a srozumitelnější, méně zatížený dotovanými výkupními cenami,“ vysvětluje Tomáš Korostenský, generální ředitel společnosti Ekotechnik.
 
 
Reklama