Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revize elektronické požární signalizace předcházejí škodám na zdraví i majetku

Elektronická požární signalizace (EPS) je nepostradatelným nástrojem zabezpečení objektů. Pro správné fungování je důležitá odborná montáž EPS, servis a pravidelné revize.

Odborná montáž EPS je základ
Elektronický požární systém je nezbytný pro výrobní objekty, kancelářské komplexy, instituce typu škol nebo nemocnic, ale také byty a rodinné domy. Předpokladem správného fungování je odborná instalace EPS v souladu s prováděcím projektem. Musí ji provést specializovaná firma s platným oprávněním.

Průběžný servis snižuje rizika
Pravidelný servis EPS není dobré podceňovat. Zkušený a pravidelně školený technik zkontroluje funkčnost a odhalí případné závady hned v zárodku. Je třeba klást důraz na dodržení zákonných pravidel a samozřejmostí je vyhotovení zprávy o servisu EPS. Cenná je dostupnost servisu 24/7.

Bez revize elektronických požárních systémů hrozí katastrofa
Jakmile je v objektu požární zabezpečovací systém, musí provozovatel dle vyhlášky č. 246/2001 Sb., o požární prevenci, zajistit jeho funkčnost. S tím se pojí povinnost provádět pravidelné revize elektronických požárních systémů: „Neprovedení povinné revize EPS může mít katastrofální následky na zdraví i majetku, jako jsou úraz elektrickým proudem, požár nebo poškození EPS. Hrozí také vysoká pokuta a riziko trestního stíhání. Pokud v objektu chybí revize EPS, pojišťovny při pojistných událostech zpravidla významně krátí pojistné plnění,“ vysvětluje důležitost pravidelných revizí a prevence obecně Pavel Mikšátko, obchodní a technický ředitel bezpečnostní agentury TOP security, která zajišťuje zabezpečení objektů už 30 let.

Revize EPS


TOP security, s.r.o.
logo TOP security, s.r.o.

Patříme mezi přední bezpečností agentury v České republice a to už od roku 1992. Veškeré služby zajišťujeme z vlastních zdrojů, proto jsme schopni vám garantovat nejvyšší kvalitu. Pracujeme chytře, systematicky, efektivně. Klientům přinášíme profesionální ...

 
 
Reklama