Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sebeobrana aneb nejlepší obranné prostředky

Účinná sebeobrana je klíčem k osobnímu bezpečí, když už je venku tma. Víte, jak se chránit pro případ útoku? Doporučujeme levné zbraně na sebeobranu bez zbrojního průkazu.

Poznejte nejlepší obranné prostředky. Podívejme se na začátku na pepřový sprej. Praktická forma a vysoká účinnost jsou hlavní výhody tohoto obranného prostředku. Všechno díky kapsaicinu, který je ve složení plynu. Při kontaktu s kůží, dýchacími orgány nebo očima vyvolá velmi silné svědění a dočasné podráždění. Díky tomu je útočník zneškodněn až na několik minut a my máme čas na útěk a přivolání pomoci.

Jak se bránit před útokem jiným způsobem? Můžete využít paralyzér. Paralyzéry vytvářejí vysoké elektrické napětí, např. až 2 000 000 V, ale s nízkým proudem. Díky tomu, že se lidské tělo skládá většinou z vody, je velmi dobrým vodičem proudu. Výboj ochromí nervovou soustavu útočníka a v závislosti na tom, po kolik sekund byl agresor zasažen paralyzérem (1 až 5 sekund jednorázově zcela stačí), jej znehybní až na několik desítek minut.

Jako alternativu vůči zmíněným obranným prostředkům, doporučujeme také teleskopický obušek, který je vhodný jak pro ženy, tak pro muže. Teleskopický obušek je legální zbraň, jejíž rozměry se po rozložení pohybují mezi 40 a 57 cm, což umožňuje úder z bezpečné vzdálenosti. Nejdůležitější je technika - vyplatí se vypravit na kurz, během nějž kvalifikovaní instruktoři ukážou, jak se bránit s pomocí tohoto nástroje. Důležité je zvolit teleskopický obušek podle svých schopností a potřeb - s odpovídající velikostí a hmotností.

Více informací


Spy Shop
logo Spy Shop

Firma Spy Shop působí na trhu od roku 2007. Zaměřuje se na prodej nástrojů, které slouží k ochraně majetku a inspekci obtížně dostupných míst. V naší nabídce naleznete zařízení, jako skryté kamery, fotopasti nebo inspekční kamery.

 
 
Reklama