Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Protipožární skříně s funkčností při požáru - kde a proč použít?

Rozvaděčové skříně s funkčností při požáru jsou dnes nepostradatelnou součástí funkčních kabelových tras. Jejich význam pro funkci požárně bezpečnostních zařízení se ale mnohdy podceňuje.

Firma FLAMTECH, spol. s r.o. nabízí požárně bezpečnostní řešení, protipožární rozvaděčové skříně a protipožární systémy německé firmy Celsion Brandschutzsysteme GmbH, výrobce se specializací na oblast řešení funkceschopnosti elektrického zařízení v případě vypuknutí požáru. Speciálně vyvinuté výrobky Celsion mají obecně za úkol nejen zabránit vypuknutí požáru, ale také chránit zařízení před ohněm z vnějšího prostředí. Protipožární rozvaděčové skříně jsou nutností hlavně při nouzovém napájení, jelikož vyhrazené požární zařízení k hašení požárů, detekci vzniklého požáru a další, fungují jen tehdy, pokud je při požáru zajištěno jejich napájení proudem.

Je třeba si uvědomit, že požár může vzniknout kdekoliv, nikoliv jen uvnitř rozvaděče (v rozvodně elektrického zařízení). Žár zničí veškeré zařízení uvnitř rozvaděče, což může mít fatální důsledky. Protipožární skříně s funkčností při požáru udrží při požáru teplotu uvnitř rozvaděče kolem 50°C po deklarovanou dobu požární odolnosti a společně s nehořlavými kabely s funkční schopností tvoří celistvou funkční trasu.

S našimi protipožárními výrobky se můžete mimo jiné setkat v České národní bance, tunelu Valík (dálnice D5 u Plzně), v Oblastní nemocnici Příbram, v závodu Nexen Tire u Žatce, v elektrárně Prunéřov II, v Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze a v zahraničí jsou to například letiště Mnichov, Frankfurt nad Mohanem, Vídeň a nebo automobilky VW a BMW Mercedes Benz a mnoho dalších.


FLAMTECH, spol. s r.o.
logo FLAMTECH, spol. s r.o.

Firma FLAMTECH nabízí protipožární rozvaděčové skříně a protipožární systémy německé firmy Celsion Brandschutzsysteme GmbH, které, kromě parametrů EI a EW, zaručují i zachování funkce požárně bezpečnostního zařízení v časovém rozsahu 30 a 90 minut. ...

 
 
Reklama