Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na seminář Energetický management pro města a obce

Dne 24. 11. 2011 se bude v rámci doprovodného programu veletrhu AQUA-THERM PRAHA 2011 konat seminář „Energetický management pro města a obce“. Zazní mj. informace o novele zákona o hospodaření energií. Prezentovány budou příklady výsledků energetického managementu v českých městech.

Výdaje za teplo, elektřinu, plyn a vodu představují v městských rozpočtech průměrně 10 - 15% provozních výdajů. I vzhledem k neustále rostoucím cenám energie přináší systematické hospodaření s energií významné finanční úspory do městského rozpočtu.

Seminář si klade za cíl seznámit zástupce měst a obcí s principy energetického managementu a s aktuálními možnostmi a trendy v oblasti úspor energií. Seminář rovněž poskytne prostor pro diskusi s odborníky.

Čtvrtek 24. 11. 2011, Pražský veletržní areál Letňany, hlavní sál ve vstupní hale

Program semináře

Dopolední blok semináře zahájí zástupce MPO aktuálními informacemi o novele zákona o hospodaření energií. Následující přednáška bude věnována současným trendům centrálního zásobování teplem ve městech ČR. Na závěr dopoledního programu budou zástupci měst a obcí seznámeni se základními principy energetického plánování a sledování dat o spotřebě ve městech ČR.

V odpoledním bloku budou prezentovány úspěšné příklady z praxe. Tématem prvního příspěvku bude systém energetického managementu v Plzni. Následně budou prezentovány aktuality z provozu bytových domů v Brně - Novém Lískovci. Tyto panelové domy byly v období 2001-2006 rekonstruovány v nízkoenergetickém standardu, úspora energie činí 72 % oproti původnímu stavu. Závěrečná přednáška bude věnována v současnosti aktuálnímu tématu - sdruženým nákupům elektřiny.

Jaké faktory ovlivňují hospodaření města obcí s energií? Jakou podobu bude mít české teplárenství? Jaké jsou trendy v hospodaření s energií ve městech? Jaké jsou zkušenosti měst, kde energetický management funguje?

Tyto a mnoho dalších otázek bude zodpovězeno na semináři „Energetický management pro města a obce“ v rámci doprovodného programu veletrhu Aqua-therm Praha.

Účast na semináři je bezplatná, podmínkou je registrace na: http://seminar.energetickymanagement.cz

Rozvrh přednášek

Čas téma přednášející
10:00 – 10:15 Prezentace účastníků
1. Blok – trendy v energetickém managementu
10:15 – 11:00 Aktuální informace o novele zákona o hospodaření energií Ing. Pavel Jirásek Ministerstvo průmyslu a obchodu
11:00 – 11:45 Trendy vývoje centrálního zásobování teplem ve městech ČR Ing. Martin Hájek, Ph.D. Teplárenské sdružení České republiky
11:45 – 12:30 Energetické plánování a sledování dat o spotřebě ve městech – aktuální trendy v ČR i v zahraničí Miroslav Šafařík PORSENNA o.p.s.
12:30 – 13:00 Přestávka s občerstvením
2. Blok – energetický management v praxi českých měst
13:00 – 13:45 Systém energetického managementu v Plzni; Energetický terč – nástroj energetického managementu František Kůrka energetik, město Plzeň
13:45 – 14:30 Příklad energetického managementu v bytových domech v městské části Brno - Nový Lískovec Ing. Jan Sponar MČ Brno–Nový Lískovec
14:30 – 15:00 Příklady úspěšného sdruženého nákupu elektřiny v českých městech Michal Kolář COM Technologie, s.r.o.

Seminář je součástí doprovodného programu veletrhu AQUA-THERM PRAHA 2011. Registrovaní účastníci obdrží poukázku na volnou vstupenku na veletrh Aqua-therm 2011. Registrace je možná do 18. 11. 2011, kapacita semináře je omezena.

Projekt je realizován za finanční podpory Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie pro rok 2011 – Program EFEKT.

Kontakt na pořadatele

PORSENNA o.p.s.
E: ops@porsenna.cz
T: +420 241 730 336
M +420 603 286 336

 
 
Reklama