Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

I přes stagnaci české a evropské ekonomiky jsme dokázali růst

Za obchodní rok 2011/2012 jsme zvýšili tržby z 32 miliard Kč na 32,5 miliard Kč. Objem exportu jsme navýšili o více než 10 % na úroveň 21,5 miliard Kč. Počet zaměstnanců zůstal na úrovni 10,5 tisíce.

„Šíře produktového portfolia a přítomnost v mnoha tržních segmentech nám zajišťuje potřebnou stabilitu i v době, kdy mírné oživení minulých let je opět vystřídáno poklesem. I my jsme sice pocítili všeobecný útlum ve stavebnictví a zdravotnictví, nicméně v průmyslu a zejména v energetice jsme si vedli nad očekávání dobře. Daří se nám pokračovat v růstu a své výsledky z minulého roku jsme dokázali dokonce zlepšit,“ říká Eduard Palíšek, generální ředitel skupiny Siemens v České republice a dodává:
„Vedle růstu exportu jsme také úspěšní v rozšiřování našich závodů a vývojových středisek v České republice. Zdárně tak pokračujeme v naší snaze rozšiřovat naše aktivity se zvláštním zaměřením na činnosti s vyšší přidanou hodnotou, a přispívat tak ke zvyšování mezinárodní konkurenceschopnosti České republiky.“

Budova Siemens, Siemensova 1, Praha Stodůky
Sídlo firmy v Siemensova 1, Praha Stodůky

Siemens investoval v České republice od opětovného návratu na počátku devadesátých let již více než 22 miliard Kč.
Jen v roce 2012 otevřel v mohelnickém závodě novou halu na výrobu elektromotorů za 300 milionů Kč a v letohradském OEZ nové testovací centrum na průmyslové jističe.
V trutnovském závodě na výrobu nízkonapěťové techniky začal stavět novou výrobní halu za 210 milionů Kč, kterou otevře na jaře 2013.
Rozšíření výroby čeká také závod na výrobu generátorů v Drásově, který díky zakázkám pro námořní průmysl a ropné plošiny navýšil výrobu o 30 %. Dařilo se i brněnskému závodu na výrobu průmyslových parních turbín, který vyrobil 66 turbín a překonal tak rekordní minulý rok, ve kterém vyrobil 53 turbín.

Mezi nejúspěšnější obchodní projekty uplynulého roku patří prodej sedmi vysokorychlostních vlakových souprav Českým drahám, projekt výstavby parku větrných elektráren v Libavé, podíl na revitalizaci uhelných elektráren Tušimice a Počerady či dodávka technologického řešení pro karosárnu firmy Škoda Auto v Nižném Novgorodu v Rusku.

Siemens je v České republice se svými více než 10,5 tisíci zaměstnanci a významným exportérem českých výrobků do celého světa. Vedle prodejních, servisních a vývojových aktivit Siemens provozuje v České republice osm výrobních závodů. V Brně vyrábí průmyslové parní turbíny a v nedalekém Drásově generátory. Ve Frenštátě pod Radhoštěm a Mohelnici vyrábí elektromotory a přípojnicové systémy. Nízkonapěťovou jisticí a spínací techniku vyrábí v Trutnově a pod značkou OEZ v Letohradě. V Bruntále vyrábí pod značkou OSRAM osvětlovací techniku.

O společnosti:
Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku. Již 122 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. Vytváří 10,5 tisíce pracovních míst, což jej řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2011/2012 (říjen-září) obrat 32,5 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,5 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.
Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a mezinárodní působení v oblasti průmyslu, energetiky, zdravotnictví a infrastrukturních řešení pro města a jejich okolí. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 40 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2011/2012 dosáhl Siemens obratu 78,3 miliard EUR s čistým ziskem 5,2 miliard EUR a zaměstnával zhruba 370 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz a http://www.siemens.com.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...