Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Infotherma 2013

Jubilejní XX. ročník INFOTHERMY se koná v Ostravě 14. do 17. ledna 2013. Připravujeme 3 nové soutěže: TOP ENERGIE 2013 o energeticky úsporných výrobcích, technologiích a službách, TOP DESIGN 2013 - návrhy krbů, kachlových kamen a kachlových sporáků a pro fotografy ZKROCENÁ A NEZKROCENÁ ENERGIE.

Přes 360 domácích a zahraničních firem a organizací, což je plná kapacita Ostravského výstaviště, se bude na Černé louce prezentovat od 14. do 17. ledna 2013 na jubilejním XX. ročníku INFOTHERMY, tradičně věnované vytápění, úsporám energie a využívání obnovitelných zdrojů.

Tak jako každoročně, bude o úspěchu výstavy rozhodovat spokojený návštěvník a spokojený vystavovatel. Přesto, že se v současné době dělají poslední korektury umístění jednotlivých vystavovatelů v pavilonech, od léta letošního roku se výstava dostává do podvědomí nejen formou billboardů, plakátů, letáků a článků v odborných časopisech, ale nově i formou tří vyhlášených soutěží.

3 nové soutěže

  • Ve spolupráci s vydavatelstvím Net Press Media je vyhlášena internetová hlasovací soutěž TOP ENERGIE 2013 o energeticky úsporných výrobcích, technologiích a službách z oblasti vytápění, úspor energie, využívání obnovitelných zdrojů a nízkoenergetické a pasivní výstavby. Jsme potěšeni značným zájmem o tuto soutěž a již nyní se můžete na internetových stránkách www.infotherma.cz seznámit s řadou přihlášených exponátů a služeb. Nejvíce z nich se týká energeticky úsporného, soběstačného a inteligentního bydlení, novinek v otopných systémech, tepelných čerpadel, nových systémů komínů, infravytápění apod.
  • Podobný zájem je i o soutěž TOP DESIGN 2013, na níž se spolupodílí Cech kamnářů ČR a internetový portál KAMNARI.CZ. Soutěž je rozdělena do dvou kategorií. Návrhy krbů, kachlových kamen a kachlových sporáků, jsou určeny především pro studenty učebního oboru kamnář, pro architekty a designery. Realizované krby, kachlová kamna a kachlové sporáky jsou určeny pro firmy a jejich realizované stavby. Čtrnáct přihlášených soutěžních realizací krbů, kachlových kamen a kachlových sporáků a třicet pět návrhů jsou rovněž publikovány na internetových stránkách.
  • Třetí soutěž je určena pro amatérské a profesionální fotografy a jejich představám o „ZKROCENÉ A NEZKROCENÉ ENERGII“. I zde je již přihlášena řada soutěžních snímků. Vítězné práce ze všech těchto soutěží budou předvedeny na INFOTHERMĚ 2013.

Podrobné podmínky a pravidla k jednotlivým soutěžím najdete na internetových stránkách k výstavě www.infotherma.cz.

Již tradičně budou výstavu hodnotit její návštěvníci v anketě „Která expozice Vás svými technickými novinkami nejvíce zaujala“. Od jejího vyhlášení před čtyřmi lety nejvíce hlasů na výstavách dostávají firmy s otopnými systémy, jako je např. ATMOS, BUDERUS, DAKON a VIADRUS.


Po velmi dobrých loňských zkušenostech bude před výstavou adresně osloveno na 160 tisíc občanů s dotazem, o co budou mít na výstavě největší zájem, co by se chtěli dozvědět, jaké jsou poslední novinky krbů a kotlů, čím vytápět svá obydlí, která paliva jsou u jednotlivých dodavatelů nejlevnější, která tepelná čerpadla si vybrat, jaká je perspektiva vytápění biomasou a další dotazy k obsahu výstavy.

Jsme přesvědčeni, že výsledky jednotlivých anket a soutěží jsou jedním z rozhodujících měřítek, kam směrovat zaměření jednotlivých ročníků výstavy, jejich odborný doprovodný program a poradenství.


Agentura INFORPRES s.r.o.
logo Agentura INFORPRES s.r.o.

Pořadatel mezinárodní výstavy Infotherma - ekologické a ekonomické vytápění, úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů v rodinných domcích, chatách, dílnách, provozovnách, restauracích, obchodech, rekreačních střediscích a dalších malých a středních ...