Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Infotherma 2014

Dovolujeme si Vás pozvat na XXI. ročník výstavy Infotherma, která vstupuje do třetího desetiletí svého trvání a bude se konat 13.-16. ledna 2014 na Výstavišti Černá louka Ostrava.

Tak jako každoročně, je polovina ledna termínem pořádání výstavy Infotherma, která je největší přehlídkou novinek k vytápění, úsporám energie a smysluplného využívání obnovitelných zdrojů v malých a středních objektech.
Společně s Vámi se snažíme připravit výstavu, která by v oboru nejen mapovala domácí a zahraniční novinky, ale měla vizi dotvářet tepelnou pohodu našich příbytků na další léta.

V současné době to není jednoduché nejen u nás, ale i v řadě sousedních států, jejichž energetické koncepce na sebe navazují a ovlivňují se.

Hlavní problém není v odborných erudicích jednotlivých navrhovatelů, ale i v ekonomických problémech, stále více v politických a lobbistických tlacích a nestabilitě jednotlivých rozhodnutí, která se často mění podle politického zaměření jednotlivých vlád. Jak jinak si vysvětlit často protichůdné názory čím, jak a za kolik budeme vytápět své příbytky. Pochopitelně součástí těchto představ byly, a bohužel stále jsou, i nejrůznější dotace, pobídky a subvence na jejich prosazení. Škody takto napáchané šly, a stále jdou, především na účet koncových uživatelů, bez jakýchkoliv odpovědností jejich autorů.

Infotherma 2014

Technický rozvoj ve vytápění jde zpomalit, "pokřivit", ale rozhodně ne zastavit. Důkazem toho budou na Infothermě 2014 desítky novinek otopných systémů, které berou v úvahu enormní nárůst cen ušlechtilých paliv a jsou proto konstruovány na optimální využívání vstupní energie a to i u kotlů na pevná paliva.

Kromě tohoto hlavního zaměření výstavy, o něž je u návštěvníků také největší zájem, budou na výstavě prezentovány obory, které mohou vést nejen k úsporám energií, ale i zdravému bydlení. Rozhodující možné úspory energií bude prezentovat především nízkoenergetická a pasivní výstavba se všemi klady i zápory, nejrůznější novinky v izolačních materiálech, zateplovacích systémech, v termoregulačních oknech, měřící a regulační technice a dalších oborech, které vedou k příjemnému a zdravému bydlení.

Tak jako každoročně, bude třetina výstavních ploch poskytnuta firmám a organizacím, které se zabývají využíváním obnovitelných zdrojů. Předpokládá se opět největší přehlídka novinek u tepelných čerpadel a předání certifikátů kvality firmám, které splňují požadované parametry.

V celé části obnovitelných zdrojů půjde především o to ukázat, co jsou skutečné obnovitelné zdroje, za jakou cenu a jakou roli zde hrají nejrůznější pobídky a dotace. Zemědělství a lesnictví představuje a i do budoucna bude u nás největším zdrojem obnovitelné energie. Tato odvětví však mají své hlavní poslání v potravinářské bezpečnosti státu, péči o krajinu, rozvoj venkova a řadu dalších funkcí. Proto je tak nezbytná seriózní státní energetická koncepce, která by měla platnost na dlouhá léta dopředu a eliminovala by nejrůznější politické a lobbistické tlaky.

Součástí výstavy bude tradičně rozsáhlý odborný doprovodný program s konferencemi a řadou přednášek, seminářů, besed, anket, předvádění výrobků a firemních prezentací.

Příprava a realizace jednotlivých ročníků výstav Infotherma je výsledkem mnohaleté spolupráce s předními odborníky nejrůznějších profesních svazů, cechů, asociací, společenství, z vysokých škol, výzkumných a vývojových pracovišť, odbornými internetovými portály, časopisy, vystavovateli a v neposlední řadě i návštěvníky výstav, kteří formou anket, soutěží a svými připomínkami pomáhají dotvářet podobu výstavy, zastoupení jednotlivých oborů i náplň doprovodných akcí.

Děkujeme přes 5 230 domácím a zahraničním firmám a organizacím a téměř půl miliónu návštěvníkům, kteří na uplynulých dvaceti ročnících vystavovali, anebo se přišli na výstavu podívat. Naší snahou je, aby výstavy Infotherma byly nejen přehlídkou špičkových technických novinek a služeb, společenskou událostí, ale i místem fundovaných debat, diskuzí a výměn názorů. Byli bychom rádi, kdyby se staly i zdrojem informací a podnětů pro představitele, kteří připravují a schvalují nejrůznější energetické koncepce, nařízení, vyhlášky, normy, daňová opatření a dotační tituly. Předešlo by se tak nejednomu chybnému rozhodnutí, kterých jsme byli svědky v minulých letech, setkáváme se s nimi doposud a doplácejí na ně především uživatelé.

Pokud máte zájem se výstavy Infotherma 2014 zúčastnit, kontaktujte nás.

Těšíme se na setkání s Vámi na Infothermě 2014.

Pořadatel výstavy
Agentura Inforpres, s.r.o.
www.infotherma.cz


Agentura INFORPRES s.r.o.
logo Agentura INFORPRES s.r.o.

Pořadatel mezinárodní výstavy Infotherma - ekologické a ekonomické vytápění, úspory energie a využívání obnovitelných zdrojů v rodinných domcích, chatách, dílnách, provozovnách, restauracích, obchodech, rekreačních střediscích a dalších malých a středních ...