Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tipy na stánky - FOR ARCH Praha 2010

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu FOR ARCH Praha. Může směřovat jak kroky návštěvníků, tak může být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou.


Podzimní akce Ytong na veletrhu FOR ARCH
Chytrý dům HAIDY
HELUZ - Nepálená NATURE ENERGY i nové akustické cihly
NIBE - NIBE na veletrhu FOR ARCH
FRONIUS - Energy Cell se představuje
EKONOMICKÉ STAVBY s.r.o. - Ekonomické stavby na veletrhu For Arch. Hlavní téma - Pasivní dům
ELEKTRODESIGN ventilátory, spol. s r.o. - ELEKTRODESIGN na veletrhu FOR ARCH
REGULUS - Regulus zve na výstavu ForArch 2010
INTERNORM - Novátorská řešení oken a dveří
ROMOTOP - Nejúspornější vytápění? Dřevo a sluneční paprsky
H + H - Thermoblock: ekonomické řešení pro pasivní stavby
SCHIEDEL - Nemáte v domě komín a přesto chcete trávit večery u ohně?
Kotle na tuhá paliva ATMOS
Pozvánka STIEBEL ELTRON na FOR ARCH

Pozvánka pořadatele do stánků zahraničních účastníků ZAHRANIČNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.


Podzimní akce Ytong na veletrhu Forarch
Xella CZ, s.r.o.
Hala 1, číslo stánku A1 (na stánku firmy G-SERVIS)

Mimořádnou prodejní akci na podporu energeticky efektivních domů Ytong představí na veletrhu Forarch ve dnech 21. - 25. 9. společnost Xella CZ, výrobce pórobetonu Ytong. Ytong chce stavebníky motivovat ke koupi energeticky úsporné obálky budovy nabídkou zvýhodněných cen za 1 m2 obvodového zdiva. Až do 25.10. mohou stavebníci zakoupit materiál Ytong za exkluzivní ceny od 499,- Kč za 1 m2 obvodového zdiva, cena je závislá na volbě konkrétních tepelněizolačních tvárnic.

Jednou z hlavních předností pórobetonu Ytong jsou nadstandardní tepelněizolační schopnosti. Hodnoty tepelné izolace stavebních prvků ovšem samy o sobě stavebníkům nezaručí, že dosáhnou na energeticky úsporný standard domu. Pokud má dům šetřit energii, musí být všechny jeho části precizně provedené a tvořit jeden kompaktní celek. Proto Ytong na trh uvedl doporučená systémová řešení pro úsporné domy. Navržená řešení zahrnují nejen vzorovou skladbu obvodových stěn, ale i doporučení pro tzv. masivní střechu Ytong.

Podzimní akční nabídka se právě proto vztahuje na celkovou obálku domu od sklepa až po střechu – nejen na obvodové tepelněizolační zdivo Ytong P2-400, Ytong Lambda a Ytong Theta, ale i na stropní a střešní panely a doplňky.

S nákupem materiálu Ytong je spojen také výjimečný servis. Díky pestré nabídce bezplatných služeb dosáhnou stavebníci snadno a rychle na precizní realizaci hrubé stavby. Ytong nabízí služby v počáteční fázi plánovaní výstavby i praktickou výpomoc při výstavbě. Více o službách na www.pomahamestavet.cz.

V pražském veletržním areálu Letňany naleznete zástupce společnosti Xella CZ v hale 1 na stánku 1A1 společnosti G SERVIS. V případě jakýchkoliv dotazů ohledně našeho stavebního systému i jedinečné podzimní akce nás neváhejte oslovit.




Chytrý dům HAIDY
Positro a.s.
Hala 6, číslo stánku B13

ZÍSKEJTE VSTUPENKU
NA FOR ARCH ZDARMA

Inteligentní domácnosti si pomalu ale jistě získávají své pevné místo na trhu bydlení. Kromě pohodlí totiž mohou nabídnout v dnešní době pocit bezpečí a usnadnit každodenní život tím, že nás oprostí od nutných a často nudných rutin, které však zejména rodinný dům vždy vyžaduje. A jelikož denně slýcháme o chystaném zdražení energií, za zvážení stojí i rozměr úspor, které inteligentní dům svým majitelům nabízí. Počáteční investice se vrací v podobě nižších účtů za topení, elektrickou energii nebo vodu.

Česká společnost POSITRO představuje svůj inteligentní dům HAIDY, který v sobě snoubí unikátní architekturu a flexibilitu s uživatelsky velmi příjemným ovládáním pomocí dotykových panelů. HAIDY je řešení vyvinuté v České republice a na Slovensku. V obou zemích stojí domy, které využívají výhod komfortu, bezpečí a nízkých provozních nákladů.

Inteligentní domácnost HAIDY stojí na principu maximální flexibility. Jeho architektura se opírá o tři základní prvky: koncová zařízení, veličiny a akce. Stavebním prvkem mohou být například zásuvky, osvětlení, klimatizace či topení, ale i chodníky, kamerový systém nebo bazén. Veličina pak v terminologii HAIDY představuje údaj o vnějším prostředí, který řídící jednotka systému vyhodnocuje. Může se jednat o teplotu, intenzitu světla, sílu větru, vlhkost vzduchu a další veličiny, jež mají vliv na pohodlí nebo bezpečí našeho bydlení. Na základě přednastavených parametrů HAIDY následně vyvolá akci - například rozsvítí venkovní osvětlení, když slunce zapadne, vyhřívá chodníky při náledí, zatahuje rolety při silném větru či odvětrá páru z koupelny po příjemné horké vaně.

Čtvrtým rozměrem inteligentního bydlení HAIDY je čas. Široké možnosti nastavení časovačů a časových automatů totiž znásobují jeho možnosti využití. Většině stavebních prvků a k nim přiřazeným akcím v systému HAIDY lze nastavit i časovou podmínku. V přehledném grafickém prostředí jednoduše definujete dny v týdnu, denní dobu nebo speciální režimy pro dovolenou, svátek apod. Výsledkem je vždy optimální souhra topení a větrání, osvětlení, bezpečnostního systému až po nastavení doby, kdy se vám má ohřát bazén na požadovanou teplotu.

Výčet vlastností inteligentního domu HAIDY tím ale zdaleka nekončí. Další z pestré palety výhod je například vzdálená správa. Ovládání celého domu totiž máte v internetu a v mobilním telefonu k dispozici z celého světa.

Že se inteligentní domácnost HAIDY vyplatí i po stránce provozních nákladů, potvrzují první zkušenosti majitelů realizovaných domů. Úspory nacházejí především v harmonickém nakládání s teplem. Okruhy klimatizace, ventilace a topení totiž úzce spolupracují s meteostanicí a senzory rozmístěnými v klíčových částech domácnosti. Centrální počítač neustále sbírá a zaznamenává vnitřní i vnější klima. Je-li topení nastaveno na režim zimních měsíců a venku svítí sluníčko, dokáže jej systém regulovat tak, aby peníze za plyn nelétaly komínem. V domě, jehož majitelé nepotřebují svítit v aktuálně neobydlených místnostech, zase pracují pohybové senzory, které rozsvítí, když vejdete, a zhasnou, až místnost opustíte.

Podtrženo, sečteno, inteligentní domácnost HAIDY je pro lidi, kteří vědí, že správnou investicí ušetří mnohem více. Systém totiž přináší řadu unikátních řešení v uživatelsky přívětivém prostředí. Nastavení je plně v režii majitele domu. Je jednoznačné, grafické a vždy pracuje se skutečným plánem domu. Proto je harmonie světelných, tepelných nebo užitných podmínek vždy na dosah ruky a jakýkoli problém lze vyřešit pohotově a především systémově.

A konečně, ani jeho pořizovací cena není nijak závratná. Jelikož flexibilita začíná už při výběru prvků, které si chcete pořídit, vtěsná se HAIDY do garsonky, obyčejného typového domku nebo rozlehlé vily. Jedná se o systém otevřený - takže je možné bez problému integrovat zařízení třetích stran, tak že HAIDY vyhoví i těm nejnáročnějším představám. Společnost POSITRO nabízí dokonce i možnost doplnit HAIDY o jakékoli nestandardní vlastnosti, který budoucího majitele domu napadnou. Dobrou zprávou je i fakt, že vývoj HAIDY neustále pokračuje, a tak budou další funkce přibývat. Je tedy jenom na Vás, zda si přejete bydlet pohodlně, bezpečně a úsporně, mít neustále přehled a skutečně řídit své bydlení.

Inteligentní domácnost HAIDY se představí na letošním veletrhu FOR ARCH, který proběhne na pražském výstavišti v Letňanech od 21. do 25. září. Chcete-li se však už teď dozvědět více, navštivte webové stránky www.haidy.cz.




Heluz představí na FOR ARCHU 2010 aktuální novinky:
nepálenou NATURE ENERGY i nové akustické cihly

HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.
Hala 1, číslo stánku B8

Pražského veletrhu FOR ARCH se letos společnost HELUZ zúčastní již poosmé. I tentokrát zde český výrobce cihelného materiálu představí zajímavé novinky ze svého sortimentu: nepálenou cihlu HELUZ Nature Energy a nové akustické cihly.

HELUZ Nature Energy - letošní novinku, pojmenovanou podle jejích dvou hlavních předností - přírodního původu a nízké energetické náročnosti, ocení zejména milovníci ekologie a vyznavači přírodního stylu života a bydlení. S její výrobou začala cihelna v severočeských Libochovicích letos v květnu. Tato průmyslově vyráběná nepálená cihla je na rozdíl od svých ručně vyráběných předchůdkyní, do kterých se přidávala sláma, plevy nebo prasečí štětiny, vyrobena pouze z čisté cihlářské hlíny s příměsí písku. Nepálená cihla HELUZ Nature Energy se používá na vnitřní nosné, příčkové a akumulační zdivo o tloušťce 12 a 25 cm. Uplatní se zejména v domech s lehkou obvodovou konstrukcí, např. v dřevostavbách, které nemají dostatečné tepelněakumulační vlastnosti a také nejsou schopny zajistit přirozenou regulaci vlhkosti v objektu. Vhodná je také na stavbu kamen a pecí.

 

Nové akustické cihly jsou čerstvou srpnovou novinkou. HELUZ AKU 25 je první zalévanou broušenou akustickou cihlou v ČR. Přináší systém lepení cihel lepidlem bez použití malty a zalévání až po vyzdění více vrstev, čímž se výrazně snižuje pracnost a zrychluje výstavba. HELUZ AKU 20 bez označení těžká je nová cihla vyráběná v pevnosti P15 vyznačující se nižší hmotností při zachování dostatečných akustických parametrů. Sortiment akustických cihel tloušťky 30 cm byl rozšířen o cihelný blok HELUZ AKU 30/33,3. Tyto bloky se spojují pouze na pero a drážku a nemají maltovací kapsu používanou u výrobků HELUZ AKU 30 s označením těžká. Poslední novinkou mezi akustickými cihlami je nová cihla HELUZ AKU 11,5, určená pro příčkové zdivo v administrativních, školských, zdravotnických a ubytovacích objektech.

Kromě nepálených a akustických cihel nebudou na stánku chybět ani roletové a žaluziové překlady, komínové systémy či cihelné bloky Family pro výstavbu nízkoenergetických a pasivních domů. Nejen tyto, ale i další produkty představí společnost HELUZ na veletrhu For Arch 2010 v pražských Letňanech ve dnech 21. až 25. září 2010 na stánku B 8 v hale 1.




NIBE na veletrhu FOR ARCH
Nibe Energy Systems
Hala 5, číslo stánku 5B8

Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o, člen švédského koncernu NIBE, vás srdečně zvou k návštěvě veletrhu FOR ARCH. Vystavujeme tepelná čerpadla NIBE ENERGY SYSTEMS, která umožňují až 80% úsporu nákladů na vytápění a ohřev vody. Přímo na výstavě vám poradíme s nejvhodnějším řešením pro váš dům. Novinkou v nabídce jsou také solární komplety pro ohřev vody.

Naše tepelná čerpadla, solární komplety i ohřívače vody jsou registrovány v programu "Zelená úsporám". Více se dozvíte v našem stánku nebo na www.dzd.cz a www.nibe.cz.




Energy Cell se představuje...
Fronius Česká republika s.r.o.
Hala 6, sektor A, stánek č. 13

Fronius je předním světovým výrobcem fotovoltaických střídačů a dlouhodobou jedničkou na českém trhu, zejména v oblasti menších fotovoltaických systémů. Střídače Fronius jsou známé díky vysoké kvalitě, bezkonkurenčnímu servisu a nejvyšším energetickým ziskům v klimatických podmínkách ČR.

Letošní rok rozšířila firma svou nabídku o nové typy střídačů Fronius TL a CL. Beztransformátorové střídače Fronius TL jsou považovány za absolutní špičku v oblasti fotovoltaických aplikací na rodinných domech. Jedná se o střídače s TOP evropskou účinností a celou řadou bezkonkurenčních inovací, které z nich dělají jedinečná zařízení na trhu. Stejně unikátní jsou nové centrální střídače Fronius CL, které využívají oblíbený a osvědčený systém MixConcept.

   

Fronius TL, Fronius CL a Fronius Energy Cell

Navštivte náš stánek 6A13 a my Vám velmi rádi poskytneme vyčerpávající informace o všech našich produktech.

K vidění na stánku bude také Fronius Energy Cell, první systém palivových článků s certifikátem TÜV Süd. Ten spolu se solární elektrárnou a elektrolyzérem představuje kompletní systém obnovitelné výroby energie pro celou domácnost. Solární elektřinou je vyráběn vodík a ten je v případě potřeby energie transformován v palivovém článku opět na elektřinu. To vše zcela bez odpadních produktů zatěžujících životní prostředí. Fronius Energy Cell bude představen ve spolupráci s firmou WSW-engineering, která obdobně jako Fronius intenzivně pracuje na vývoji kompletního systému. Cílem skupiny odborníků z WSW je předložit energeticky nezávislý systém s ekonomickou návratností do 8 let.




Ekonomické stavby na veletrhu For Arch. Hlavní téma - Pasivní dům
EKONOMICKÉ STAVBY s.r.o.
Hala 1, sektor B16

Mezinárodní stavební veletrh For Arch se blíží. Proběhne ve dnech 21. - 25. září 2010 v Pražském veletržním areálu Letňany. Na 21. ročníku stavebního veletrhu For Arch se pochopitelně bude prezentovat i přední český stavitel rodinných domů firma Ekonomické stavby s.r.o. Nosným tématem bude pro letošní ročník For Archu pro Ekonomické stavby bude "Pasivní dům". Nízkoenergetické domy, pasivní domy a vůbec úspora energie v rodinných domech jsou témata, kterými se odborníci v Ekonomických stavbách intenzivně zabývají. Jedním z výsledků jejich práce je třeba revoluční program Génius, který umožňuje například snížit splátku na nový rodinný dům například z 8 825 měsíčně na 4 975 měsíčně.

Jak vlastně program Génius funguje? Díky důslednému a chytrému vyčerpáním jedné ze státních dotací umí Ekonomické stavby s.r.o. každému svému klientovi snížit jeho běžnou splátku o 3 850 korun měsíčně. Pokud si tedy například vybere klient dům Ekonomik N14, místo původní splátky 11 312 korun měsíčně, díky programu Génius zaplatí jen 7 462 korun za měsíc.

 

Princip programu Génius je jednoduchý, ale velmi náročný na zpracování. Speciální tým v Ekonomických stavbách musel odvézt obrovský kus práce, než přivedl tento program k životu.

Základním principem programu Génius je důsledné a chytré využití dotace státu pro výrobu elektřiny solárním panelem. Velmi zjednodušeně tedy pomocí úvěru pořídí Ekonomické stavby svému klientovi malou solární elektrárnu na jeho střechu. Vyrobenou elektřinu za státem garantovanou dotovanou cenu prodají. Z části výnosu zaplatí úvěr potřebný k pořízení panelu a ze zbytku pak dotují hypotéční splátku na dům. Touto dotací je pak částka 3 850 korun každý měsíc.

Firmu Ekonomické stavby s.r.o. najdete na Mezinárodním stavení veletrhu For Arch v Praze - Letňanech v hale č.1., v sektoru B 16.




ELEKTRODESIGN na veletrhu FOR ARCH
ELEKTRODESIGN ventilátory, spol. s. r.o.
Hala 6, sektor A, stánek 6

Vážení přátelé,

dovolte, abychom vás pozvali na veletrh FOR ARCH 2010 v Praze. Náš obchodní sortiment je určen pro nejširší okruh projektantů, montážních a obchodních firem v oblasti vzduchotechniky, stavebnictví a elektro.

 

Na stánku Vám předáme nové projekční podklady pro rekonstrukce větrání bytových domů a katalog rekuperačních jednotek s kopmlexním řešením rozvodů vzduchu.

Na Vaši návštěvu se těší
tým spolupracovníků firmy ELEKTRODESIGN ventilátory, spol. s r.o.




Regulus zve na výstavu ForArch 2010
REGULUS spol. s r. o.
Hala 1, stánek G20

Rádi bychom Vás touto cestou pozvali na veletrh FOR THERM, který bude probíhat 21. - 25. 9. 2010 v Pražském veletržním areálu Letňany společně s 21. ročníkem stavebního veletrhu FOR ARCH.

Oproti minulým ročníkům jsme zvětšili expozici a budeme se snažit zaujmout zákazníky představením co největší části našeho širokého sortimentu. Trvale budou pro potřeby návštěvníků připraveni naši technici a specialisté, kteří jsou připraveni, pomoci budoucím zákazníkům se zorientovat v nepřeberné nabídce systémů pro vytápění a přípravu teplé vody a v co nejkratším čase po skončení veletrhu navrhnout optimální řešení podle konkrétního zadání.

Novinek bude hodně a nejlepší bude naši expozici navštívit. Pokud bychom měli vyjmenovat alespoň některé, tak bude k vidění nová řada rekuperačních jednotek, akční sestavy se solárními systémy a krbovými vložkami, které mohou být velkoryse podpořeny v rámci programu Zelená úsporám a mnoho dalších zajímavostí.

Výstava probíhá ve dnech 21 - 25. 9. 2010
Umístění - Pražský veletržní areál Letňany
Kde nás najdete? - Hala 1 - stánek G20

Těšíme se na Vaši návštěvu
Regulus: Úsporné řešení pro vaše topení.



Kvalitní výrobky od firmy Internorm - Novátorská řešení oken a dveří
Internorm
Hala 3, stánek B9

S více než 18 milióny okenních jednotek je Internorm největší značkou oken Evropě. Internorm nemá vedoucí postavení jen ve své branži, ale je na předním místě i svými znalostmi, které vycházejí z rozsáhlých zkušeností nabytých od založení firmy v roce 1931.

Jako průkopník ve svém odvětví byla firma Internorm prvním držitelem licence na výrobu plastových oken v Rakousku. Podnikatelská prozíravost, technologické know-how a cit pro vytříbený design, to vše je základem pro trvale špičkový výkon firmy.

Jako jediná značka oken v Evropě s osmi certifikáty pro pasivní domy zaujímá firma Internorm přední místo v oblasti energeticky úsporných oken a dveří a je na vedoucí pozici v produkci vysoce tepelně izolačních okenních a dveřních systémů na evropském trhu.

Vývoj a výroba kvalitních výrobků firmy Internorm probíhá ze 100 % "made in Austria" - v závodech v Traunu, Sarleinsbachu a Lannachu, kde se na něm podílí více než 1.800 zaměstnanců. Za tento výjimečný standard kvality vděčí podnik své inovativní síle a schopnostem, ale i ochotě stále se zlepšovat a být tak v kontaktu s nejnovějším stavem techniky.

Celá koncepce okenních systémů je kompletně v rukách firmy - od výzkumu a vývoje přes extruzi, výrobu izolačního skla až po nejmodernější výrobní technologie a logistické systémy. Internorm tak nabízí jedinečnou kvalitu svých výrobků, která představuje špičku v branži.

Více než 1.200 prodejních partnerů nabízí kvalitní výrobky firmy Internorm v 19 zemích Evropy. Tito partneři poskytují vysoce kvalifikované služby - od poradenství po montáž a poprodejní servis.

Internorm v číslech, datech, faktech:

  • Obrat v roce 2009: 282 mil. EUR
  • Podíl exportu: 52 %
  • Celkový počet zaměstnanců: 1.800
  • Objem výroby v roce 2009: 910.000 okenních jednotek
  • Celkem vyrobeno přes 18 miliónů okenních jednotek


Nejúspornější vytápění? Dřevo a sluneční paprsky!
Romotop s.r.o.
Hala 5, stánek C11

Dřevo a sluneční paprsky vedou k největším úsporám v domácnosti. Nejefektivnějším spojením je jednoznačně propojení krbu se solárním systémem, které umožňuje vytápět dům a ohřívat vodu zároveň.

Firma Romotop uvádí letos na trh několik významných novinek. Jednou z nich je krbová vložka KV 075W s teplovodním výměníkem. Vlastnosti této krbové vložky umožňují vytápět místnost a zároveň krb připojit do systému pro ohřev teplé vody. Ve spojení se solárními panely na střeše domu, akumulační nádobou a automatickým systémem dosáhne majitel domu maximálních úspor při vytápění a ohřevu teplé užitkové vody. Na tuto metodu vytápění domácnosti lze získat až 180 tisícovou dotaci z programu Ministerstva životního prostředí Zelená úsporám zaměřeného na úspory energie a obnovitelné zdroje v domácnostech.

Romotop nabízí svým zákazníkům komplexní řešení celého tohoto systému v jedné sadě.

Krbová kamna Romotop

Krbová kamna jsou dnes velice žádaným doplňkem interiéru. Velkou výhodou krbových kamen je snadná instalace, prostorová nenáročnost a zejména nižší pořizovací cena. Majitelé krbových kamen oceňují také možnost okamžitého použití oproti složitější stavbě krbu. Zcela běžný je dnes u krbových kamen centrální přívod vzduchu (CPV) zajišťující stálý dostatek kyslíku v místnosti bez nutnosti větrat. Hlavní výhodou centrálního přívodu vzduchu je však díky optimální regulaci primárního a sekundárního vzduchu kvalitní a efektivní spalovaní. V nabídce několika desítek modelů krbových kamen Romotop nechybí ani krbová kamna s teplovodním výměníkem pro ohřev teplé užitkové vody.

 

Krbová kamna Romotop se vyznačují především špičkovým designem elegantních tvarů, doplněných obklady z přírodního kamene, pískovce, keramiky a skla.

Seznamte se s kompletní prezentací novinek firmy Romotop - českého výrobce krbových kamen a krbových vložek na výstavě FOR THERM, Praha - Letňany, HALA 5, stánek C11.



Thermoblock - ekonomické řešení pro pasivní stavby
H + H Česká republika s.r.o.
Hala 1, stánek B12

Společnost H+H Česká republika uvádí na trh pod názvem Thermoblock svou letošní druhou novinku - přesnou tvárnici z pórobetonu s integrovanou izolací. Se součinitelem prostupu tepla U 0,13 je Thermoblock tvárnicí s nejlepšími tepelně izolačními vlastnostmi na trhu a bohatě splňuje nároky kladené na pasivní domy. Tvárnice Thermoblock spolu s tvárnicemi Greenblock tvoří ucelený a cenově dostupný program H+H určený pro energeticky úsporné stavby. Nová tvárnice Thermoblock bude odborné i laické veřejnosti poprvé představena v rámci mezinárodního stavebního veletrhu ForArch, který se koná ve dnech 21.-25.9.2010 na výstavišti v Praze - Letňanech.

Tvárnice s obchodním názvem "Přesná tvárnice H+H Thermoblock" je určena pro zdivo, kde jsou kladeny nejvyšší nároky na úspory energie. Tepelná izolace je součástí výrobku a je vlepena přímo mezi dvě pórobetonové tvárnice. Při stavbě tak odpadá dodatečné zateplování, oba technologické kroky jsou provedeny v jednom čase. Zdivo z tvárnic Thermoblock je v porovnání s dodatečně zateplovaným zdivem mechanicky odolnější proti poškození. Nový Thermoblock se bude vyrábět v provedení - na vnější straně přesná příčkovka P2 500 600/125/250mm, vložená izolace Kingspan Kooltherm K5, tloušťka 100mm s koeficientem lambda 0,021, na vnitřní straně tvárnice P2 400 PDK 600/200/250, celková tloušťka tvárnice je 425 mm a koeficient U = 0,13. Tyto parametry umožňují realizaci pasivních staveb. Roční tepelné ztráty prostupem zdmi jsou u pasivního rodinného domu z tvárnic Thermoblock v porovnání se stavbami v běžném standardu poloviční. V prodejním sortimentu H+H Česká republika bude Thermoblock od října 2010.

První letošní novinkou byla tvárnice s obchodním názvem "Přesná tvárnice H+H Greenblock", která je také určena pro zdivo s vysokou hodnotou tepelného odporu, které není nutné dodatečně zateplovat. Greenblock se vyrábí ve dvou provedeních, přesná tvárnice P2 350 PDK 600/375/250 a přesná hladká tvárnice 300/500/250, obě s hodnotou lambda 0,09. Tyto parametry umožňují realizaci nízkoenergetických a pasivních staveb. Greenblock je v České republice v prodeji od poloviny dubna letošního roku.

Oba produkty rozšiřují výrobkovou řadu Exclusive z bílého porobetonu. Práce s tvárnicemi Thermoblock a Greenblock je technicky nenáročná, jsou určeny k přesnému zdění na tenké maltové lože. Hrubá stavba z porobetonu H+H má výborné vlastnosti. Je úsporná - použitím tvárnic H+H se minimalizují náklady na vytápění, díky přesnějšímu zdivu se snižuje spotřeba materiálu na povrchové úpravy, vhledem k nízké pracnosti zdění je výstavba rychlejší a s úchopovou kapsou u provedení PDK (pero, drážka, kapsa) je s nimi jednoduchá manipulace. Nezanedbatelnou výhodou porobetonu je jeho nehořlavost a ekologická nezávadnost.

Přijďte nás navštívit na veletrh ForArch, stánek č. 1B12. Tým expertů z H+H vám představí kompletní stavební program z pórobetonu pro hrubou stavbu a navíc se můžete zapojit do naší soutěže a vyhrát tvárnice dle svého výběru až na polovinu standardního rodinného domu nebo jiné věcné ceny. Těšíme se na setkání s vámi!

Akční nabídka H+H - pouze 332,- Kč za m2 obvodového zdiva

Sortiment Doporučená prodejní cena pro koncového zákazníka (stavba)
  Kč/m3 Kč/m2 od
P2-400 1 330 Kč 332 Kč
H+H Greenblock 1 545 Kč 580 Kč
  objektová sleva
překlady 28%
ostatní pórobetonové výrobky H+H 15%

Tvárnice P2-400 za bezkonkurenční cenu již od 332,- Kč za m2 můžete získat, pokud si je objednáte v období od 2. září do 25. října 2010 Termín vývozu zboží s akční slevou byl stanoven do 31. října 2010. Akční sleva je určena pouze k uceleným kamionovým dodávkám a podmíněna místem dodání na adresu stavby, nelze ji uplatnit k dodávkám na sklad a kombinovat s již poskytnutými slevami. Již přiznané objektové slevy budou v době akce vyexpedovány s akční slevou, není nutné je měnit či rušit. Výši slevy na ostatní sortiment Vám ochotně sdělí naši obchodní partneři.



Nemáte v domě komín a přesto chcete trávit večery u ohně?
Nevadí, můžete si ho pořídit i dodatečně.

Schiedel, s.r.o.
Hala 1, stánek F17

V blížícím se období podzimních měsíců, mohou být zvláště noci nepříjemně chladné. Pro obyvatele rodinného domku, který se rozhodl pro krb či krbová kamna, to však nemusí být žádný problém. Tyto spotřebiče dodají dostatek tepla pro celý dům. Investice do komína a krbu či krbových kamen rozhodně vyplatí. Klesnou náklady na vytápění a můžete si užívat příjemné chvilky u ohně vyzařující z krbu. Ještě před několika roky to bylo nepředstavitelné, pokud dům neměl k dispozici žádný komín. Dnes to tak výjimečné není a dodatečné výstavbě se obyvatelé domu obvykle brání při představě bouracích prací, znečistěného domu a komplikací s instalací komína. S novými typy komínů však dodatečná montáž není problém.

Společnost Schiedel nabízí pro tyto účely hned dva typy komínů. Prvním z nich je komínový systém ICS. Je tvořen vnitřním nerezovou vložkou, tepelnou izolací a vnějším nerezovým pláštěm. Pro krby a krbová kamna je vhodný systém ICS 50, ks tloušťkou tepelné izolace z biovlákna 50 mm, který splňuje veškeré požadavky na provoz těchto spotřebičů. Vnitřní nerezová vložka tohoto systému je svařována laserem a je vyráběna z korozivzdorné oceli jakosti 1.4404. Vnější plášť je z nerezové oceli jakosti 1.4301 s vysoce lesklým povrchem a je staticky nosným prvkem systému. Díly se spojují pomocí zásuvných spojů a jistí páskovou sponou.

Nerezový systém ICS byl vyvinut jako systém pro přístavbu k budovám i pro vnitřní montáž.

Druhým systémem pro dodatečnou instalaci je systém Schiedel KERASTAR. Je tvořen vnitřní keramickou tenkostěnnou vložkou, tepelnou izolací a vnějším nerezovým pláštěm. Keramika a nerez spolu vytváření dokonalou symbiózu. Poprvé byly společně využity přednosti obou těchto materiálů. Podařilo se zkombinovat užitek keramického řešení odvodu spalin - těsnost, odolnost proti korozi a dlouhodobou životnost s lehkou statickou konstrukcí nerezového pláště. Systém je vhodný především jako dodatečně realizovaný komín, nebo jako výrazný architektonický prvek exteriéru či interiéru stavby. Vnější nerezový plášť je z leštěné ušlechtilé nerezové oceli 1.4301 o tloušťce 0,4 mm. Je korozně odolný, garantuje bezpečnost a stabilitu a je optickým i architektonickým obohacením stavby. Šesticentimetrová tepelná izolace je z minerálního vlákna o objemové hmotnosti 110 kg.m-3 a s bodem tání vyšším než 1000 °C, odolná proti vyhoření sazí zaručující nízkou teplotu vnějšího povrchu (i při vyhoření sazí). Díky tomu je dostačujíci standardní bezpečnostní odstup 5 cm od hořllavých stavebních materiálů. Izolace je bez podélných švů, tzn. je vyloučena možnost vzniku tepelných mostů, které vedou k nadměrnému ochlazování spalin a následnému snížení komínového tahu. Použití tenkostěnné keramické vložky zaručuje dlouhou životnost systému při zachování atraktivního vnějšího vzhledu. Díky tomu je možné systém použít v exteriérech či interiérech, aniž by bylo nutné dodatečné opláštění komínu.

Přednostmi těchto systémů je především nízká hmotnost, umožňující založení komína i bez základu. Velkým plusem je také rychlá a bezproblémová montáž.

Firmu Schiedel naleznete v hale 1, stánek F17.



Kotle na tuhá paliva ATMOS
ATMOS, JAROSLAV CANKAŘ a SYN
Hala 5, stánek B4

Zplynovací kotle na dřevo, uhlí a dřevo, dřevěné brikety, kotle na pelety, kombinované kotle na dřevo-pelety, zemní plyn, topný olej.

Sortiment zahrnuje:

- kotle na dřevo od 15 do 100 kW
- kotle na uhlí a dřevo od 18 do 50 kW
- kotle na černé uhlí 25-35 kW
- kotle na pelety od 4,5 do 45 ( 60 ) kW
- kombinované kotle na zplynování dřeva v kombinaci s hořákem na pelety, zemní plyna a ETO ve výkonech od 15 do 35 kW




Pozvánka STIEBEL ELTRON na FOR ARCH
STIEBEL ELTRON spol. s r.o.
Hala 5, stánek A13

Srdečně Vás zveme na návštěvu naší expozice na výstavišti PVA Letňany, v hale 5, stánek A13, kde Vám rádi představíme přístroje na vytápění a ohřev vody značek STIEBEL ELTRON, AEG Haustechnik, TATRAMAT a DE DIETRICH v termínu 21. - 25. 9. 2010.

Široký sortiment ohřívačů vody, přístrojů na vytápění, topných kabelů a rohoží, tepelných čerpadel, ventilačních jednotek, solárních systémů a kondenzační kotlů Vám nabízí komfortní řešení pro každou situaci a zároveň i všestranné možnosti snížit Vaše náklady na energie.

Úsporu Vám přinese i registrace našich přístrojů v programu „Zelená úsporám“ a nabídka akčních solárních setů.

Těšíme se na Vaši návštěvu


 
 
Reklama