Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

On-line rozhovor s ředitelkou programu Zelená úsporám na TZB-info

Dotazy do on-line rozhovoru s ředitelkou programu Zelená úsporám, Ing. Irenou Plockovou, bude možné vkládat v pátek 17. 4. již v 15.00 hodin.

Aktualizováno - 10. 8. byly oznámeny změny programu Zelená úsporám. Na otázky čtenářů TZB-info odpovídal ředitel odboru udržitelné energetiky a dopravy MŽP, Mgr. Petr Holub ve středu 12. 8.
Podrobnosti o změnách programu naleznete ZDE.
Záznam rozhovoru a Mgr. Petrem Holubem naleznete ZDE.

Vstup do on-line rozhovoru s Ing. Irenou Plockovou ZDE.

V pátek 17. 4. v 16.00 hodin máte jedinečnou možnost získat odpovědi na dotazy týkající se programu Zelená úsporám, a to prostřednictvím chatu na portálu TZB-info s ředitelkou programu, Ing. Irenou Plockovou.

Program byl vyhlášen 7. dubna 2009. Příjem žádostí o dotaci začíná 22. dubna 2009. Další informace můžete získat ZDE.

Program Zelená úsporám je zaměřen na podporu instalací pro vytápění s využitím obnovitelných zdrojů energie, ale také investic do energetických úspor při rekonstrukcích i při realizaci novostaveb. V programu bude podporováno kvalitní zateplování rodinných domů a nepanelových bytových domů, náhrada neekologického vytápění za nízkoemisní kotle na biomasu a účinná tepelná čerpadla, instalace těchto zdrojů do nízkoenergetických novostaveb a také nová výstavba v pasivním energetickém standardu.

Česká republika získala na tento program finanční prostředky prodejem tzv. emisních kreditů Kjótského protokolu o snižování emisí skleníkových plynů. Celková očekávaná alokace programu je až 25 miliard korun.

 
 
Reklama