Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Boki - novinky pro průmysl

Sálavé panely lze s výhodou instalovat nejen v průmyslových objektech jakými jsou výrobní, montážní a skladovací haly ale i v objektech, kde se plynové zářiče obtížně uplatňují, tedy ve sportovních halách, dřevomodelárnách, potravinářském průmyslu, supermarketech a podobně. Ve srovnání s teplovzdušnými systémy dochází především ve velkoprostorových objektech k významným provozním úsporám.

Společnost BOKI a.s. se během své krátké historie vyprofilovala jako významný výrobce a dodavatel konvektorů OnFloor a InFloor, designových otopných těles a koupelnových otopných trubkových těles. V této části oborového segmentu získala zřetelné místo na trhu a to nejen v tuzemsku ale také v zahraničí a to především ve Francii, Německu, Polsku, Rusku a v Pobaltských zemích. Sofistikované technické řešení, vysoká míra přidané hodnoty, design schopný plnit funkce současných náročných architektonických požadavků a standardně vysoká úroveň kvality vždy tvořily základní atributy značky BOKI.

V duchu přijaté filozofie dynamického rozvoje společnosti a rozšiřování produktového portfolia, se společnost BOKI a.s. zaměřuje na další významný segment stavebního trhu. Stávající výrobky směřující převážně do obytných objektů, obchodních a administrativních budov, nyní doplňuje ucelený sortiment výrobků určených pro využití především v průmyslu, ve výrobních, montážních, logistických a obchodních stavebních objektech.

Z hlediska použitého technického a projekčního řešení lze nové BOKI výrobky rozdělit na výrobky využitelné v systémech:

  • centralizovaného sálavého vytápění
  • decentralizovaného teplovzdušného vytápění

1. CENTRALIZOVANÉ SYSTÉMY SÁLAVÉHO VYTÁPĚNÍ A KLIMATIZACE

Systémy sálavého vytápění tvoří důležitou a často využívanou alternativu v otopných soustavách s centralizovaným zásobováním tepla. Výhody principu sálavého vytápění právě tuto alternativu v mnoha případech upřednostňují. Při sálavém vytápění probíhá přenos tepelné energie elektromagnetickým vlněním, to znamená zcela staticky, bez nuceného pohybu vzduchu a proto i bezhlučně. Tento výhodný a úsporný systém lze navíc vhodně kombinovat s ostatními tepelnými systémy.

Ve srovnání s teplovzdušnými systémy dochází především ve velkoprostorových objektech k významným provozním úsporám. Těchto úspor je dosaženo jednak vytápěním objektů na nižší teplotu při stejném pocitovém komfortu, tedy při dosažení pocitu tepelné pohody a jednak dosažením minimálního teplotního rozdílu mezi podlahou a stropem. Sálavé systémy využívají vodní médium mají ve srovnání s plynovými zářiči podstatně nižší povrchovou teplotu, úměrnou teplotě média a proto umožňují instalaci sálavých panelů v menších výškách nad podlahou. Z toho důvodu je možné tyto sálavé panely instalovat nejen v průmyslových objektech jakými jsou výrobní, montážní a skladovací haly ale i v objektech, kde se plynové zářiče obtížně uplatňují, tedy ve sportovních halách, dřevomodelárnách, potravinářském průmyslu, supermarketech a podobně.


Obr. 1

Sálavý panel BOKI BDS (obr. 1)

Konstrukce

Sálavý panel tvoří teplonosné trubky a vytvarovaný ocelový plech. Teplonosné trubky jsou na montážních automatech zalisovány do lůžka v ocelovém plechu tak, že vzniká úplný nepřerušený tepelný most. Tvarovaný plech (tloušťka 0,8 mm) obchází teplonosnou trubku z horní strany tak, že ji zespodu nepřekrývá (obr.2). Ve spodní části panelu proto nedochází přestupu tepla mezi trubkou a tvarovaným plechem a trubka sama svým povrchem vytváří sálavou plochu. Z horní strany je na panel montována izolace, která tvoří součást dodávky. Tato jednoduchá konstrukce panelu přispívá k vysoké účinnosti panelu.

Varianty provedení

Sálavé panely BOKI BDS (obr.3) jsou dodávány v provedení STANDARD se svařovanými trubkami o síle stěny 1,5 mm, pro teplovodní médium s teplotou do 120 °C a provozní tlak do 0,4 MPa (max. do 1 Mpa) a v provedení SPECIAL s trubkami bezešvými o síle stěny 2,35 mm, pro horkovodní a parní médium s teplotou do 120 °C (max. do 180 °C) a provozní tlak do 1,6 Mpa. Použité teplonosné trubky jsou elektronicky testovány.


Obr. 2


Obr. 3

Sálavé panely jsou dodávány v šířkách 300, 600, 900 a 1200 mm se šířkou základního modulu 300 mm.

S ohledem na potřebný tepelný výkon je základní modul dvoutrubkový -BDS 2 nebo třítrubkový - BDS 3.

Délka sálavého panelu je 4 nebo 6 m. Toto délkové uspořádání umožňuje sestavení libovolné celkové délky po 2 m.

Z hlediska toku média lze obdržet provedení sálavých panelů průběžné, označené B, kdy se jednotlivé větve zapojují sériově za sebou, nebo protisměrné, označené D, kdy se jednotlivé větve zapojují vedle sebe paralelně.

Výkony

Hodnoty tepelného výkonu jsou udávány v souladu s Evropskou normou EN 14037. Současně byly sálavé panely odzkoušeny i pro ochlazování.

Použitá regulace termostatem a trojcestným ventilem zajišťuje celoroční provoz a v letním období brání vytváření kondenzátu na povrchu sálavých panelů.

Výměna vzduchu v objektu

Sálavé vytápění je optimální všude tam, kde pro dodržení hygienických podmínek postačuje přirozená výměna vzduchu. Instalace sálavých panelů není vhodná v těch objektech, kde je požadavek na trvalé zajištění 3 a vícenásobné výměny vzduchu. Intenzivní větrání v objektu, případně stropního odsávání výrazně snižuje účinnost vytápění. V případě potřeby zajištění minimálního množství čerstvého vzduchu v objektu vytápěném sálavým způsobem je vhodné do takového prostoru osadit teplovzdušnou větrací soupravu.

Tlaková ztráta sálavého panelu na straně vody

Výpočet tlakové ztráty je pro všechny typy panelů a pro všechny druhy instalací zajišťován pomocí software společnosti BOKI a.s.

Příslušenství

Usměrňovací deflektory, nadstandardně montované na podélných stranách sálavých panelů zmenšují úhel jádrového sálání a současně zvětšují podíl sálavé složky na cca 80 %. Deflektory pod sálavou plochou panelu vytvořejí polštáře teplého vzduchu čímž brání ochlazování jeho sálavé plochy účinkem stoupavých proudů vzduchu a zvyšují tak účinnost vytápění. Typickým příkladem použití je pás sálavých panelů umístěný v rozlehlé průmyslové budově vnitřně neohraničené příčkami a pás sálavých panelů umístěný ve vyšší výšce mezi vysokými regály.

Způsoby zavěšení sálavých panelů

Jednotlivé pásy sálavých panelů se zavěšují po 1 až 2 m takovými prostředky, které umožní délkovou dilataci panelu. Optimální je použít řetízky, případně táhla, vždy však s vyspádováním celého pásu pro možnost jeho odvzdušnění a odvodnění. Spojení jednotlivých panelů do celistvého pásu se provádí při montáži svařováním, nebo tlakovými fitinky (obr.4). Z důvodu rovnoměrného pokrytí plochy je třeba dodržet velikost bočního odstupu mezi panely tak, aby nepřekročily výšku instalace nad podlahou.


Obr. 4

K odstranění studeného sálání u venkovních stěn objektu je v těchto okrajových zónách sálání zvýšeno použitím výkonnějších panelů, případně zmenšením bočního odstupu. Výhodná může být v těchto případech také nakloněná instalace panelu nebo vertikální instalace na stěně.

Stropní sálavé panely se zavěšují přímo na ocelovou konstrukci haly, nebo na podpůrnou konstrukci, přičemž je výhodné řešit společně způsob zavěšení sálavých panelů se zavěšením například osvětlovacího systému.

Hlavní výhody

Při použití sálavého vytápění s vodním teplonosným médiem nehrozí žádné nebezpečí požáru nebo exploze, protože zde nejsou žádné spotřebiče elektrické energie s elektrickými rozvody. Při provozování proto nevznikají žádné náklady vlivem spotřeby elektrické energie, údržby elektrických spotřebičů, rozvodů a podobně.

Absence ventilátorů způsobuje to, že sálavé systémy s vodním médiem pracují zcela bezhlučně a nevyžadují žádnou údržbu.

Při tomto statickém způsobu vytápění dochází k minimálnímu pohybu vzduchu, nevzniká víření prachu, jde o čistý způsob vytápění. Optimální proto bude instalace v dřevomodelárnách a všude tam kde se nachází dřevěný odpad, piliny a kde je nebezpečí vzniku požáru nebo výbuchu, například od zkratu na elektrické instalaci.

Předávání tepla je zcela rovnoměrné. Účinkem sálavého panelu se primárně ohřívá podlaha a nedochází proto k nerovnoměrnému rozložení teploty v prostoru, nevzniká stoupavé proudění ohřátého vzduchu vzhůru a nevytváří se polštář teplého vzduchu pod stropem objektu.

Nevznikají žádné nároky na zastavění prostoru na podlaze, případně na stěnách. Výhodná instalace bude v halách s umístěním panelů nad jeřábovou drahou. Zajímavou instalací je vytápění zimního stadiónu, kde jsou sálavé panely soustředěny pouze v prostoru hlediště a neovlivňují tak kvalitu ledové plochy.

Sálavý účinek se projeví pouze pod sálavým panelem, tedy pouze tam, kde ho potřebujeme. Z tohoto důvodu může umístění zavěšení panelů v objektu snadno kopírovat půdorysné uspořádání ploch, rozmístění pracovních, skladovacích, komunikačních zón a podobně. Typickým příkladem jsou skladovací objekty s regálovými systémy, kde jsou sálavé panely umístěny mezi jednotlivými regály a vytápí prostory pouze mezi nimi.

Použitý design sálavého panelu BOKI BDS v kombinaci s jeho lakováním práškovou technologií v různých odstínech dle barevné stupnice RAL, umožňuje architektům zviditelnění panelu v prostoru namísto jeho potlačení a instalaci v objektech, kde se sálavé panely opticky přiznají. Při instalacích v pohledově náročnějších prostředích jako jsou třeba kongresové zasedací sály lze sálavé panely integrovat do podhledů a jejich barevné řešení přizpůsobit již ve fázi projekčního návrhu dle požadavku architekta. Tento postup se prosazuje i v "obyčejných" průmyslových halách, kde bývá jednotný barevný odstín sálavých panelů, regálů, stojanů, zábradlí a případně i ocelové konstrukce haly.

2. DECENTRALIZOVANÉ SYSTÉMY TEPLOVZDUŠNÉHO VYTÁPĚNÍ A KLIMATIZACE

Dnes již tradiční a osvědčené decentralizované systémy teplovzdušného vytápění jsou dlouhá léta projektovány, vyráběny, dodávány a ke spokojenosti investorů i uživatelů provozovány. Společně s centralizovanými systémy teplovzdušného vytápění tvoří významnou alternativu využívanou pro rozličné oblasti použití. Zřejmě největšího rozvoje dosáhly tyto systémy při vytápění větších prostor, převážně průmyslového typu. Hlavního představitele, nástěnnou teplovzdušnou jednotku, lze najít téměř ve všech průmyslových podnicích, v jejich výrobních, montážních a skladovacích halách. Časté nasazení teplovzdušných jednotek v průmyslu jim dodalo přívlastek průmyslové, takže představa jejich použití v jiných prostředích byla prakticky nemyslitelná. Tento dojem umocňovaly především rostoucí nároky kladené na tato zařízení a to nejen po stránce technické či ekonomické. Vedle požadavku efektivního provozu, snížené hlučnosti, hmotnosti a zvýšené odolnosti proti korozi jsou zde požadavky zcela nové vycházející z vyšší úrovně pracovního prostředí, modernizace interiérů, poptávce po moderním a estetickém designu, netradičních materiálech a podobně. Pracovní prostory neplní pouze funkci ochrany proti vnějším povětrnostním vlivům, nýbrž vytvářejí podmínky pro odvedení maximálního pracovního výkonu. Při plném respektování těchto dnes již standardních požadavků, které ovlivňují i nasazení teplovzdušných jednotek v decentralizovaných systémech můžeme dnes tyto jednotky najít i v prostředích ve kterých by dříve neobstály. Školní či nemocniční šatny, chodby, supermarkety, výstavní prostory, kulturní sály a sportovní haly jsou také místa, kde je lze výhodně uplatnit.

Teplovzdušné jednotky BOKI BAS, BHS, BFS, BNS, BTS, BCS a BPS.

Hlavními představiteli jsou teplovzdušné jednotky pro vertikální a horizontální instalaci BOKI BAS (obr.5) a BOKI BHS (obr.6), klimatizační jednotka BOKI BFS, antistratifikační jednotka BOKI BNS, vratová clona BOKI BTS (obr.7), teplovzdušná jednotka pro horizontální instalaci BOKI BCS (obr.8) a klimatizační jednotka BOKI BPS (obr.9).


Obr. 5


Obr. 6

Obr. 7


Obr. 8

Obr. 9

2.1 Teplovzdušná jednotka BOKI BAS

Opláštění jednotek

Maximální důraz kladený na prodloužení životnosti jednotek vedl k používání speciální technologie již při výrobě opláštění. Výchozím a současně finálním polotovarem pro opláštění je ocelový plech dodávaný s kompletní povrchovou úpravou již ve fázi polotovaru. Pozoruhodná odolnost proti korozi předem lakovaných ocelových plechů je výsledkem dlouholetých výzkumů prováděných v oblasti ochrany ocelí. Výchozím polotovarem je ocelový plech válcovaný za studena, který je žárově zinkován (150g/m2), poté fosfátován a lakován technologií nanášení práškové barvy s následným vytvrzením za vyšších teplot. Lakovaná vrstva má sílu 25 μm, odstín dle RAL 7038 a stálost barvy je garantována testováním za podmínek stálého zatížení UV zářením. Vysoká tvárnost lakovaného povrchu plechu a odolnost proti oděru umožňuje zhotovit finální tvar opláštění na vystřihovacích, ohýbacích a montážních automatech až následně po lakování bez újmy na kvalitě laku. Náročné zkoušky uskutečněné při 100 % vlhkosti za teploty 38 C neprokázaly ani po 1000 hodinách zásadní změny ve struktuře předem lakovaného polotovaru.

Design jednotky tvořený jejím opláštěním je dotvářen bezpečnostními ochranami rohů na čelní straně zhotovenými z plastu a absencí jakýchkoliv vyčnívajících šroubů, nýtů, nebo jiných prvků.

Tepelné výměníky

Také při výrobě tepelných výměníků je kladen důraz na zvýšenou odolnost proti korozi. Výměníky jsou zcela netradičně povrchově lakovány (obr.10). Tato úprava výrazně prodlužuje životnost a to především u výměníků, které jsou provozovány v agresivních prostředích.

Přívod a odvod média je veden ve vertikální rovině středem jednotky se vzájemným předsazením tak, že bylo dosaženo možnosti horizontální i vertikální instalace jednotky bez dalších úprav. Zpětná větev je vždy umístěna výše nežli přívod, což umožňuje jednodušší napojení a odvzdušňování.

Vývoj tepelných výměníků u teplovzdušných jednotek optimalizoval navýšení průměru ocelových trubek na 22 mm. Tímto způsobem bylo dosaženo minimalizování tlakové ztráty na straně vody při dosažení maximální teplosměnné plochy výměníku. Použití trubek o větším průměru přineslo při nižší tlakové ztrátě na straně vody vyšší využití tepla, které se projevilo zvýšením výkonové hmotnosti jednotek (kW/kg) až o 30 %.


Obr. 10

Obr. 11

Související podstatné snížení hmotnosti umožňuje montážním firmám především u jednotek menších velikostí provádět instalaci na stěnu bez použití standardních konzol pouze kotvením za přívodní a odvodní potrubí. Tento naprosto netradiční způsob kotvení teplovzdušných jednotek, umožňuje kotvit jednotky na sloupy o kruhovém průřezu, na rozličné konstrukce či stěny, které nemusí být rovnoběžné se zadní stěnou jednotky. Další výhoda spočívá v možnosti pootočit při montáži jednotku směrem do objektu prakticky pod libovolným úhlem, případně na jeden nosný sloup uvnitř objektu kotvit po jeho obvodu více jednotek současně a dosáhnout tak vytopení okolního prostoru v úhlu 0 - 360.

Z hlediska použitých materiálů při výrobě tepelných výměníků lze nabídnout teplonosné trubky ocelové nebo měděné. Obě varianty jsou vyráběny v kombinaci s hliníkovými lamelami, které jsou na trubkách lisovány a dávají projektantům prostor pro optimální volbu s ohledem na použité teplonosné médium a na rozdílnou tepelnou setrvačnost obou typů výměníků.

Každá z 10 velikostí jednotek BOKI BAS může být osazena třemi různými tepelnými výměníky pro teplovodní, horkovodní nebo parní médium. Teplovodní výměníky jsou třířadé, horkovodní jsou dvouřadé a parní výměníky jsou jednořadé. Je zřejmé, že hranice mezi zvoleným počtem řad trubek ve výměníku a topným médiem není direktivně určena ale vždy záleží na konkrétních podmínkách a mnohdy i citu projektanta. Výměníky pracují s tlaky do 1,6 Mpa a každý výměník je zkoušen na 2,4 Mpa.

Pohony ventilátorů

Použité pohony lopatkových axiálních ventilátorů mohou být jednofázové nebo třífázové, z hlediska otáček jednorychlostní (700, 900, 1400 /min), dvourychlostní (700/900 /min, 900/1400 /min), případně třírychlostní (700/900/1400 /min). Použití víceotáčkových pohonů je nezbytným řešením všude tam, kde chceme dosáhnout zkrácení času potřebného pro vytopení objektu, tam kde chceme snížit hlučnost a dosáhnout úspor elektrické i tepelné energie.

2.2 Teplovzdušná jednotka BOKI BHS

Teplovzdušná jednotka BOKI BHS, která je dodávána v šesti velikostech, se od BOKI BAS liší pouze tvarem a materiálem opláštění (obr.6). Zaoblené opláštění včetně stavitelných žaluzií je vyrobeno z hliníkového plechu s povrchovým provedením přírodní elox.

2.3 Klimatizační jednotka BOKI BFS

Ve snaze zlepšit pracovní podmínky zaměstnanců a vytvořit tak pracovní prostředí, které zajistí optimální pracovní výkon, rostou požadavky na klimatické podmínky. Tyto požadavky již mnohdy není možné řešit a zajistit pouze vytápěním nebo ventilací. Na mnohých pracovištích je potřebné nejen vytápět ale především v letních měsících vzduch i chladit. Dodatečná instalace klimatizace do těchto prostor je mnohdy nevhodná, vždy však investičně náročná. Optimálním řešením potom může být instalace teplovzdušné jednotky, která mimo vytápění může i cirkulující vzduch účinně chladit.

Typickým představitelem je nástěnná jednotka BOKI BFS, dodávaná ve 4 velikostech, koncepčně vycházející z osvědčené jednotky BOKI BAS. Jde o technickou modifikaci jednotky BOKI BAS v provedení s jediným tepelným výměníkem vyrobeným z měděných trubek. Jednotka je osazena víceotáčkovým pohonem ventilátoru a ve spodní části opláštění je umístěn sběrač kondenzátu s vývodem. Napojení se provádí dvoutrubkou na rozvod teplonosného resp. chladícího média. Přívod a odvod média je připojen horizontálně zleva.

Nevýhody teplovzdušného vytápění a způsoby jejich řešení

Teplovzdušné vytápění s sebou přináší vedle nezanedbatelných předností také některé nevýhody. Přivedením většího množství vzduchu o vyšší teplotě do objektu dochází k nerovnoměrnému rozložení teploty v prostoru způsobené nevýhodným stoupavým prouděním ohřátého vzduchu vzhůru a tím vytvoření polštáře teplého vzduchu pod stropem. Důsledkem toho jsou pak vysoké náklady na tepelnou a elektrickou energii které vznikají neefektivním využíváním přivedeného tepla, hromaděním teplého vzduchu pod stropem a následně nárůstem tepelných ztrát prostupem tepla střechou. Způsobů zamezení tohoto jevu je několik, z nichž každý nemusí být optimální ve všech případech a ve všech prostředích.

Vhodná proto může být například kombinace dvou základních:

  • instalace stavitelné sekundární žaluzie montované na teplovzdušných jednotkách
  • instalace podstropní antistratifikační ventilační jednotky BOKI BNS

Sekundární žaluzie

Funkce sekundární žaluzie využívající ejektorového účinku Venturiho trubice je všeobecně známa. Vytvoření podtlaku v proudu horkého vzduchu vhodným nastavením aerodynamicky tvarovaných lopatek žaluzie má za následek přisávání okolního vzduchu. Snížením teploty vyfukovaného vzduchu se omezují vztlakové účinky a zvyšuje se dosah působení. Prodloužení dosahu vyfukovaného vzduchu je docíleno při vertikálním i při horizontálním vyústění. Výrazně se zvýší pohoda prostředí, protože nedochází k obtěžování horkým vzduchem a je dosaženo optimální rychlosti vzduchu 0,1 m/s v místech pobytu osob. Současně se zkrátí doba potřebná pro zátop a sníží se náklady na spotřebovanou energii. Sekundární žaluzie (obr.11) mohou mít ovládání manuální i motorické. Ovládání žaluzie servopohonem umožní plynule měnit dosah proudu vzduchu, případně jej přizpůsobit měnícím se podmínkám. Úspory dosažené instalací sekundární žaluzie představují 5 až 15 % z energetických nákladů. Ekonomická návratnost činí jeden až dva roky provozu.

Jiným řešením jak zabránit stoupavým termickým účinkům ohřátého vzduchu je podstropní montáž teplovzdušných jednotek. Tímto jednoduchým způsobem dochází k nucenému směrování vyfukovaného vzduchu směrem dolů. Nevýhodou jsou složitější a investičně náročnější pod stropem vedené rozvody potrubí a elektrické energie. Tento způsob použití je omezen výškou stropu a s rostoucí výškou instalace se snižuje účinnost.

2.4 Antistratifikační jednotka BOKI BNS

Dalším vhodným řešením je podstropní montáž antistratifikační jednotky BOKI BNS. Tato jednotka opět konstrukčně vychází z BOKI BAS. Chybějící výměník a standardně montovaný termostat ovládající chod ventilátoru dle předem navolené teploty v závislosti na teplotě okolního vzduchu jsou jedinou změnou. Montáž podstropních ventilačních jednotek přináší až 30 % úspory z energetických nákladů a vhodně doplňuje teplovzdušné nástěnné jednotky. Jednotky BOKI BNS nabízené v osmi velikostech lze montovat až do 18 m nad podlahou.

Doplňkové příslušenství

Z teplovzdušných jednotek se stávají soupravy dodatečnou montáží širokého sortimentu příslušenství montovaného na straně nasávání a výdechu. Původní funkce vytápění cirkulačním vzduchem se tak rozšiřuje o 100 % přívod nebo pouze přisávání čerstvého vzduchu a ventilaci. Vhodná kombinace směšovacích komor a prodlužovacích nástavců pro horizontální i vertikální instalaci umožňuje přivést čerstvý vzduch přes zeď v různých rovinách oproti poloze jednotky nebo přes strop v sestavě opatřené střešní hlavicí. Směšovací komory klapkové i žaluziové mohou být ovládány manuálně i motoricky a dle potřeby jsou osazeny vyměnitelnými filtry. Možnosti distribuce upraveného vzduchu rozšiřují již zmíněná sekundární žaluzie, sekundární mřížka pootočená o 90 , štěrbina pro clonění horkým vzduchem - vratová clona BOKI BTS (obr.12), čtyřstranný anemostat a pyramidový dělič.


Obr. 12

2.5 Teplovzdušná jednotka BOKI BCS a klimatizační jednotka BOKI BPS

Kruhové teplovzdušné jednotky BOKI BCS a klimatizační jednotky BOKI BPS jsou určené pro vytápění případně klimatizaci jakýchkoliv objektů obchodního nebo průmyslového charakteru. Charakteristickým znakem je horizontální nasáváním, vertikální vyústění cirkulujícího vzduchu a podstropní montáž podporující antistratifikační funkci jednotky. Jde o praktické a ekonomické řešení pro vytápění případně klimatizaci rozličných prostorů ve velkých výškách. Jednotky jsou dostupné v deseti velikostech.

Technické řešení

Spodní a horní kruhová část krytu jednotky je vyrobena z oceli tak, aby zajistila vysokou pevnost, tuhost a bezhlučný provoz. Vnější kryt jednotky je fofsfátován a povrchová úprava je provedena lakováním ve světle šedé barvě dle RAL 7038. Horní a spodní část krytu je smontována pomocí svařovaných spojovacích tyčí, které umožňují, aby jednotka byla snadno rozebíratelná při údržbě. Kruhový tepelný výměník je vyroben z měděných trubek s hliníkovými žebry. Jednotky se standardně dodávají s třífázovými motory 230/400V v jednorychlostním, případně dvourychlostním provedení se 4 nebo 6 póly, nebo v kombinaci 4/6, 4/8, 6/8 pólů.


Obr. 13

Obr. 14

Příslušenství jednotek tvoří clony montované na straně výdechu:

  • radiální stavitelná clona (obr.6)
  • dvousměrná clona (obr.5)
  • stavitelná kuželová clona
  • čtyřkuželová clona (obr.13)

Uvedený stručný přehled základních informací o nových výrobcích společnosti BOKI a.s. určených pro průmysl nemůže detailně popsat všechny existující varianty jednotlivých výrobků a možnosti jejich uplatnění, které jsou nyní nabízeny a které u nás již byly během krátké doby realizovány (viz. příklady instalací). Veškeré zkušenosti, projekční podklady, ceníky a další informace Vám rádi na vyžádání poskytneme.