Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Unikátní medaile pro vítěze letošního ročníku soutěže "Zlatý@TZB-info 2005"

I v letošním roce se konala soutěž "Zlatý@TZB-info". Konala se jako hlasování čtenářů portálu TZB-info. Jsme rádi, že i v letošním roce se do soutěže přihlásili firmy, které stojí o porovnání své prezentace s ostatními a díky hlasování čtenářů tak mohou získat zpětnou vazbu jak web působí na ty, pro které se vlastně zpracoval. Nemáme stanoven minimální počet přihlášených, nicméně širší závodnické pole zvyšuje váhu ocenění.

Již při hodnocení minulého ročníku jsme napsali:
Jsme si vědomi toho, jak složité je při tvorbě firemních webových stránek najít správný poměr mezi např. informační hodnotou, designem, aktuálností a následnou schopností ji udržovat, grafickými efekty a rychlostí zobrazení. Je složité najít kompromis mezi představami objednatele, zkušenostmi zpracovatele a odhadem požadavků uživatele.

Vznik podoby webových stránek provází mnohdy dlouhé a ne vždy jednoduché vnitrofiremní debaty a zveřejnění nových stránek je většinou provázeno velkou úlevou, že "je to konečně za námi". V této situaci je třeba ocenit odvahu těch, kteří tyto své stránky dají všanc pro hodnocení poroty i čtenářů. Podstupují totiž nebezpečí, že pokud nebudou na vrcholu, čekají je další snahy o vylepšování.

To vše platí i pro letošní ročník.


I v letošním roce jsme pro vítěze připravili autorské originály sklářského výtvarníka pana Davida Wünsche, který vyrobil pro vítěze 3 originály - skleněné plastiky @.

David Wünsch (k.wunsch@cbox.cz) se narodil v roce 1966 v České Lípě v severních Čechách proslulých svou sklářskou tradicí. Po ukončení školy v Železném Brodě je i celý jeho další profesní život spojen se sklem. Nyní jako soukromý podnikatel má vlastní ateliér v Kunraticích u Cvikova, kde vznikají nejen jeho čiré plastiky, ale i variace na historické sklo, např. poháry, svícny apod. a v poslední době se zabývá zabarvováním skla. Pomocí různých látek a kysličníků kovů provádí na skle takové chemické reakce, že si někdy připadá, jak sám říká, jako středověký alchymista. Tvarování a foukání skla nad kahanem vyučoval i na Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Kamenickém Šenově a právě touto technologií s využitím barvení skla minerály vytvořil i plastiky pro vítěze naší soutěže.

Díla tohoto výtvarníka viděli návštěvníci na více než 50 výstavách např. v Praze, Staré Boleslavi, Táboře, Lenoře, Telči, Kamenickém Šenově, Chomutově, ale také v Nizozemí, Belgii, Německu, JAR, Itálii.
Davida Wünsche znají také účastníci jeho prezentací - ukázky foukání skla nad kahanem, které probíhaly v ČR i v zahraničí, např. v Novém Boru, v Kamenickém Šenově, Nizozemí a Jihoafrické republice.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže "Zlatý@TZB-info" 2005 se bude konat v úterý 22.11.2005 v rámci doprovodného programu veletrhu Aqua-therm Praha 2005 v hale D (Křižíkovy pavilony) od 16.30 hod.

Čtenáři portálu TZB-info v letošním roce vybrali jako nejlepší tyto 3 následující webové prezentace:
www.ventilace.czspolečnosti SORKE, s.r.o.,
www.baxi.czspolečnosti Baxi Heating (Czech republic) s.r.o. a
www.mastertherm.czspolečnosti Master Therm CZ s.r.o.

5 vylosovaných čtenářů, kteří hlasovali v anketě, obdrží roční předplatné časopisu Panel Plus a dárek redakce. Paní Dana Wiedermannová a pánové Pavel Kolář, Vladimír Franta, Lubor Pištělák a David Kazda se budou těšit z prvního čísla již v prosinci.

Gratulujeme a děkujeme všem zúčastněným firmám i čtenářům.

Podmínky soutěže "Zlatý@TZB-info"
(včetně on-line přihlášky do soutěže)

 
 
Reklama