Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aktuality ke Stavebním veletrhům Brno 2005

Brněnské veletrhy a výstavy, a.s. zvou všechny zájemce na tradiční stavební veletrhy Brno 2005. Letošní ročník se koná v době od 19. do 23. dubna a je pro něj připravena kromě tradičních expozic významných vystavovatelů celá řada dalších zajímavých akcí.

1. STAVEBNÍ PORADENSKÉ CENTRUM SE LETOS ROZŠIŘUJE O BYTOVOU PROBLEMATIKU

Součástí doprovodných aktivit Stavebních veletrhů Brno bude i letos Stavební poradenské centrum, které je určeno návštěvníkům z řad laické i odborné veřejnosti. Projekt, jehož organizaci má na starosti Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků (ČKAIT), se osvědčil a několik let už proto patří k pravidelným aktivitám při stavebních veletrzích. Centrum je otevřeno v pavilonu V po celou dobu konání veletrhů, veškeré služby jsou pro všechny návštěvníky zdarma.

"Vzhledem k tomu, že veletrhy nejsou prodejní, přichází řadový návštěvník na výstaviště především nasbírat informace, rady a kontakty. Ve Stavebním poradenském centru v pavilonu V získá vše na jednom místě. Jistě pozitivní zprávou pro naše návštěvníky je, že se v letošním roce služby centra rozšiřují o poradenství k otázkám především nájemního bydlení," přibližuje podobu projektu Zuzana Krupičková, manažerka PR a reklamy.

Ve Stavebním poradenském centru mohou lidé standardně získat informace o požadavcích stavebních předpisů a technických norem nebo si udělat přehled o stavebních materiálech či stavebních firmách v jednotlivých regionech České republiky. Stavebníci se mohou formou osobní konzultace poradit o vhodném a optimálním způsobu financování, přípravy a řešení nové stavby, oprav a úprav stávajících budov. K dispozici jim je celá řada nezávislých odborníků z nejrůznějších profesí a oborů výstavby.

Díky letošní účasti zástupců Svazu českých a moravských bytových družstev (SČMBD) přijdou nově na řadu i otázky spojené s bydlením. SČMBD, jehož bytový fond tvoří přibližně z jedné třetiny panelová výstavba, poskytne prostřednictvím svých konzultantů mj. i informace k ožehavé tematice rekonstrukcí panelových domů a k možnostem jejich financování.

Kromě konzultací nabízí Stavební poradenské centrum rovněž každodenní přednáškový program. Podrobný rozvrh témat bude v nejbližší době k dispozici na www.ibf.cz. Součástí centra je také prodejna odborné stavební literatury a tematických časopisů z oboru.


2. NA STAVEBNÍCH VELETRZÍCH OŽIJE TAJEMNÝ SVĚT PLASTŮ

V rámci doprovodného programu Stavebních veletrhů v Brně se uskuteční výstava Happy Materials, která je ojedinělým pokusem přiblížit lidem složitý svět plastů. Akce bude probíhat po celou dobu veletrhů, tedy od 19. do 23. dubna 2005 v pavilonu "Z" brněnského výstaviště.

"Na trhu se pod různými obchodními názvy nabízí nepřehledné množství plastových materiálů," říká PR manažerka Stavebních veletrhů Zuzana Krupičková. "Proto jsme ve spolupráci s Mgr. Hendrychem vytvořili koncept Happy Materials, kdy formou výstav a seminářů chceme seznamovat architekty a designéry s různými typy plastů, jejich vlastnostmi a možnostmi zpracování. Věřím, že tento nový projekt získá pozitivní ohlas a budeme ho moci rozvíjet dlouhodobě," dodává Krupičková.

Letos proběhne nultý ročník, který bude věnován deskovým plastovým materiálům firem Lucite International, Quinn Plastics, Senoplast, Ferona Thyssen Plastic, Axom Kladno, Spandex, Reta/Abet Laminati a dalších. Výstava rovněž přinese informace o historii plastů, výrobcích českých a zahraničních designérů, o recyklaci a recyklátech. Expozice bude doplněna reálnými artefakty umělců, kteří ve své tvorbě využívají právě plasty. Zhlédnout bude možné např. sochy Davida Černého, Lukáše Rittsteina a Jiřího Černického, šperky Barbory Škorpilové nebo židle ze studia Vitra, Magis, Cappellini, Edra a jiné.


3. Paní Zedníková i pan Stavěl mají na veletrhy vstup zdarma

Čtyři týdny před začátkem Stavebních veletrhů Brno 2005 vrcholí přípravy, dolaďují se poslední detaily letošního ročníku. Co čeká na běžného návštěvníka brněnského výstaviště ve dnech 19. až 23. dubna?

Organizátoři veletrhů letos očekávají rekordní návštěvnost, silná účast vystavovatelů je již potvrzena. "Stavební veletrhy Brno mají letos početné zastoupení v segmentu stavebních strojů a technologií, jak se potvrdilo v letech minulých, jedná se o atraktivní záležitost i pro běžné návštěvníky veletrhů. Kromě toho je samozřejmě připraven bohatý doprovodný program, soutěže nebo speciální akce na stáncích vystavovatelů," komentuje obsah letošního ročníku vedoucí manažerka projektu Ing. Jana Ostrá.

Brněnské výstaviště se v době konání Stavebních veletrhů otevírá denně od 9 do 18 hodin. Vstupné zůstává na stejné úrovni jako v minulém roce, tj. celodenní vstupenka je za 120,- Kč, zlevněná za 60,- Kč. V nabídce jsou i letos skupinové slevy pro školy (minimum 25 žáků) a pro skupiny 10 a více dospělých osob. Vstup zcela zdarma mají zahraniční návštěvníci a osoby, jejichž příjmení je odvozeno od nějakého stavařského řemesla. Pro všechny vstupenky platí, že je možné je použít jako jízdenku v tramvajích, autobusech a trolejbusech MHD Brno ve vybraný den konání veletrhů.

Veškeré podrobnosti pro návštěvníky, možnosti ubytování, parkování i přehled vstupného a slev jsou k nalezení na www.ibf.cz.


Stavební veletrhy Brno 2005 budou komplexem čtyř samostatných veletrhů: v týdnu od 19. do 23. dubna se pod "jednou střechou" představí 10. mezinárodní stavební veletrh IBF, 6. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO, dále URBIS - Fórum investičních příležitostí a veletrh Technologií pro města a obce a v neposlední řadě 2. mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO.


 
 
Reklama