Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soutěž PREMIÉROVÁ NOVINKA PRO INFOTHERMU 2014

Internetový portál TZB-info ve spolupráci s pořadatelem největší specializované výstavy k vytápění vyhlašuje čtenářskou soutěž o nejzajímavější novinku, která bude vystavena na Infothermě 2014. Tři firmy, které získají nejvíce čtenářských hlasů, budou oceněny na úvodní tiskové konferenci. Věcný dárek od nás dostanou i tři vylosovaní hlasující čtenáři.

V prvním ročníku nové čtenářské soutěže nabízíme na výběr premiérové novinky, které jednotlivé firmy představují na svých stáncích. Máte možnost vybrat jeden exponát jako nejlepší. Tedy ten, který vás podle popisu nejvíce zaujme. Vaši volbu pak potvrdíte kliknutím na hlasovací tlačítko. Z jedné IP adresy lze hlasovat jen jednou. Hlasování bude ukončeno ve středu 8.ledna 2014.


Teplovodní zplynovací kotel na hnědé uhlí ořech 1, ATMOS C 18 S 4. třídy

Jedná se o moderní kotel splňující emisní třídu 4 dle ČSN EN 303-5:2012. Ekologický teplovodní kotel ATMOS C 18 S je určen pro vytápění rodinných domků, chat, chalup a jiných obdobných objektů o tepelných ztrátách 20 kW. Kotel je konstruován pro spalování hnědého uhlí OŘECH 1. Jako náhradní palivo můžeme použít kusové dřevo o délce 330 mm. K topení lze také použít hnědouhelné a dřevěné brikety.
více informací






Kompaktní rovnotlaká větrací jednotka pro rodinné domy a byty ATREA - DUPLEX 250, 300 Easy

Jednotka DUPLEX EASY je zařízení splňující nejnáročnější požadavky. Může být instalována pod strop, v parapetní, nebo podlahové poloze. Je určena pro komfortní větrání ve všech typech bytových a veřejných budov, zejména je vhodná pro nízkoenergetické a pasivní domy nebo byty bytových domů s decentralizovanými větracími systémy. Jednoduché ovládání provozu s možností využití týdenních programů.
více informací





Inteligentní rekuperační jednotka určená k ekonomicky úspornému větrání jednotlivých místností

Malé rekuperační jednotky ECO ROOM jsou ideálním řešením pro náhradu nefunkčních, dříve instalovaných ventilátorů s průměrem 100 nebo 150 mm ve stávajících instalacích do obvodových stěn, a to bez potřeby dodatečných stavebních úprav a elektroinstalace.
více informací




Rotex Solaris „Drain back“ - novinka pro bezúdržbový a ekologický ohřev teplé vody

Společnost Rotex představuje pokrokový solární systém pro ohřev vody, Rotex Solaris „Drain back“. Systém je beztlaký, samovypouštěcí a pro svou činnost nepotřebuje nemrznoucí směs. Dosahuje tak vyšší účinnosti a nevyžaduje prakticky žádnou údržbu. Zařízení je možné zapojit do stávajícího systému ohřevu vody v domě. Díky využití sluneční energie je možné na ohřevu vody a na vytápění ročně ušetřit až 14 000 Kč.
více informací




Terasové sálavé topidlo ECOSUN TH 1000 W

Terasová topidla ECOSUN Terrace Heater jsou určena k zónovému ohřevu zimních zahrad, lodžií, zastřešených balkónů a teras, zahradních stanů, kostelů, apod. - tedy do aplikací, ve kterých jsou chráněny proti přímým povětrnostním vlivům. Protože panely ECOSUN TH mají proti halogenovým zářičům výrazně nižší povrchovou teplotu, jejich provoz není doprovázen nežádoucím světelným zářením. Reálně lze však panely použít při teplotách neklesajících pod cca +10°C, pro nižší teploty jsou vhodnější halogenové zářiče.
více informací





HELUZ IZOSTAT DUO - komín nové generace

Nový unikátní komínový systém HELUZ IZOSTAT DUO s tenkostěnnou izostatickou vložkou od společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. je určen pro všechny typy paliv, spotřebičů a staveb včetně pasivních domů. Díky nové unikátní cihelné komínové tvarovce HELUZ DUO již není nutné používat tepelnou izolaci ani při vysokých teplotách, což šetří peníze i čas nutný pro výstavbu komínu.
více informací





Nová generace závěsných ohřívačů vody Tatramat

Tradiční výrobce ohřívačů vody firma Tatramat zahajuje prodej nových závěsných zásobníkových elektrických (EOV) a kombinovaných (OVK/LOVK) ohřívačů vody. Společným rysem nové generace přístrojů je maximální snaha o dosažení lepších technických parametrů, při zachování kompatibility s předchozími modely.
Vzhled přístrojů byl navrhován předními německými designéry, kteří zohlednili i praktické detaily, jako je usnadnění manipulace se zařízením při montáži.
více informací





Systém měření jemných prachových částic: testo 380

Nový systém měření jemného prachu testo 380 umožňuje nekomplikované měření, přímo na místě, včetně grafického zobrazení naměřených hodnot. Naprosto nove vyvinutá metodika měření od firmy Testo, umožňuje kontrolu a prosazení hraničních hodnot. A technik otopných zařízení má k ruce systém měření, který mu optimálně pomáhá a se kterým se dají otopná zařízení optimalizovat na minimální emise. Se systémem testo 380 jste maximálně vybaveni a patříte k pionýrům na poli měření jemných prachových částic.
více informací





Solar Kerberos

je ostrovní systém pro efektivní využití energie z fotovoltaických panelů. Jeho hlavní částí je DC/DC měnič se sledováním bodu maximálního výkonu (MPPT), který zajišťuje optimální využití dostupné el. energie při jakémkoli oslunění panelů. Primární funkcí SK je ohřev vody v akumulačním ohřívači (bojleru).
více informací





Interiérový kotel (krbová kamna s výměníkem) VERNER 13/10.2

Nová generace interiérových kotlů VERNER tradičně spojuje největší přednosti kotlů a krbových kamen. Nově přebírá i část vlastností od krbových vložek a to zejména v designových vlastnostech. Novinka! Model 13/10.2 lze s pomocí speciálního rámu zastavět do podoby krbové vložky.
více informací



První tepelné čerpadlo Ururu Sarara vzduch - vzduch s chladivem R32

Chladivo R32 činí z Ururu Sarara energeticky nejúspornější zařízení ve své třídě na trhu. Ururu Sarara (název pochází z japonského ururu – zvlhčování a sarara – odvlhčování) je jediný systém tepelného čerpadla na světě, který kombinuje chlazení, topení, čištění vzduchu, větrání, zvlhčování a odvlhčování v jednom. Mezi nové funkce Ururu Sarara patří automatické čištění filtru a snížení spotřeby energie o 25 %.
více informací

NAOS je nástěnný kondenzační kotel na zemní plyn či propan s originálním designem

Tento energeticky úsporný kondenzační plynový kotel se pyšní ojedinělou moderní konstrukcí s netradičním řešením opláštění na bázi plastu ve výjimečném designovém provedení. Výměník kotle je vyrobený z kvalitní nerezové oceli. Kotel je dodáván ve 3 variantách: pouze pro vytápění bez možnosti ohřevu teplé vody, s průtokovým ohřevem teplé vody, nebo s přípravou na připojení externího nepřímotopného zásobníku. Předností tohoto nástěnného kotle je i široký rozsah regulovatelnosti výkonu od 5 do 24 KW. Plynový kotel NAOS získal v Praze na výstavě For Therm 2013 cenu GRAND PRIX v soutěži o nejlepší exponát/technologii.
více informací



Luxusní designové radiátory Cloud

Tělo radiátoru tvoří půlkruhové profily, které lze do sebe jednoduše zapojovat a vytvářet tak různé kombinace a velikosti. Radiátor je vhodný pro nízko teplotní systémy, podlahové vytápění a lze jej případně kombinovat s elektrickou tyčí. Otopné medium (voda) proudí pouze úzkou středovou sběrnicí která je ve vrchní a spodní časti zezadu propojena s dalším článkem.
více informací


Pokud vyplníte i Vaši mailovou adresu, budete zařazen(a) do slosování o tři věcné ceny, které Vám po ukončení hlasování zašle redakce TZB-info.

HLASOVÁNÍ BYLO UKONČENO

 
 
Reklama