Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aqua-therm nabídl recepty, jak ušetřit za vytápění

Inspiraci, jak nalézt co nejefektivnější řešení vytápění na rychle se měnícím trhu s energiemi, poskytl 40.156 návštěvníkům 12. ročník mezinárodního veletrhu Aqua-therm Praha, který proběhl ve dnech 22. - 26.11. na pražském výstavišti v Holešovicích.

Akce, jež představuje nejnovější dění v oblasti vytápění, klimatizace, ventilace, sanitární techniky a ekologie se letos zúčastnilo 425 vystavovatelů ze 17 zemí. Trendem letošního ročníku byl rostoucí zájem majitelů nemovitostí o alternativní způsoby vytápění, který je dán stále se zvyšujícími cenami plynu a elektřiny. Velký ohlas však měly také projekty tzv. inteligentních budov, v nichž jsou prostřednictvím elektrotechnických systémů integrována všechna dosud samostatná technická zařízení. Jejich integrace vede nejen k většímu komfortu a bezpečnosti uživatelů, ale také k výrazným úsporám.

Mezi novinky patřily např. kompaktní topné centrály, topné věže pro klasické, nízkoenergetické a pasivní domy, chladicí sádrokartonové panely s nainstalovánými potrubními rozvody, nejrůznější solární systémy, inovované typy tepelných čerpadel, plynových kotlů i nová generace kotlů na tuhá a kapalná paliva, otopná tělesa v moderních odstínech v klasickém i luxusním provedení. Sedm nejlepších exponátů bylo oceněno tradičními zlatými medailemi veletrhu a 11 exponátů získalo čestné uznání, mezi nimi např. i projekt ekologického vytápění obce Strážný na Šumavě.

V rámci doprovodného programu se konala "Mezinárodní konference TZB Praha 2005" s podtitulem "Role drobných, malých a středních podnikatelů v současném stavebnictví a TZB". U příležitosti veletrhu Aqua-therm Praha ji uspořádal Svaz podnikatelů v oboru technických zařízení ČR spolu se svými partnery v Polsku, Maďarsku a na Slovensku.

Součástí doprovodného programu přímo na výstavišti byla "Odborná konference TZB-2005", pořádaná Společností pro techniku prostředí, portálem TZB-info a organizátorem veletrhu Progres Partners Advertising. Zabývala se mimo jiné úsporami ve vytápění, pomůckami pro posouzení energetické bilance objektů, problematikou pasivních domů, novou evropskou legislativou v TZB a větráním a chlazením obytných budov.

Další informace o veletrhu Aqua-therm, vystavujících firmách a jejich produktech i problematice technických zařízení budov a úspor energií naleznete na www.tzb-info.cz v sekci Aqua-therm.

Příští ročník veletrhu Aqua-therm se uskuteční 21. - 25.11.2006.

 
 
Reklama