Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh For Therm – přípravy úspěšně pokračují

Přípravy 2. ročníku veletrhu vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky For Therm se rychle blíží, proběhne 21. – 25. 9. 2011 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech souběžně s veletrhem For Arch a dalšími příbuznými veletrhy.


S potěšením mohli organizátoři již začátkem měsíce srpna konstatovat, že veletrh For Therm má stále vzestupnou tendenci, a to jak v počtu vystavovatelů, tak v objemu výstavní plochy.

Mezi přihlášenými společnostmi nechybí společnosti Romotop, Semaco, Topsys, Banador, Thermona, Vaillant, Protherm, Danfoss, Regulus, Systemair, Siemens, Stiebel Eltron, Atmos, Lersen, Nibe, Tepelná čerpadla AIT, PZP Komplet, Master Therm.

Poprvé se představí také Klastr Česká peleta, jež je sdružením právnických osob, které podnikají v oblastech výroby a zpracování biomasy, výroby tvarových biopaliv, energetických systémů a zdrojů. Sdružení bylo založeno pro podporu oboru biopaliv. V rámci klastru se představí společnosti Verner, LATOP, CDP Ekopaliva, OPOP a další.

Tak jako v letech minulých je věnována zvýšená pozornost odborným doprovodným programům. Semináře a přednášky jsou připravovány ve spolupráci s Asociací pro využití tepelných čerpadel, Českým ekologickým manažerským centrem, oborovým internetovým portálem TZB-info a společností EkoWATT, poradenskou společností v oblasti energetiky, ekonomiky a životního prostředí.

Organizátorům se tak opět daří připravit pro návštěvníky široký prostor nejen k získání potřebných informací z oblastí vytápění a energetických úspor, ale především prostor k přímému kontaktu se zástupci výrobců, dovozců tepelné techniky i poradenských firem. A to je v současné době jedno z nejdůležitějších poslání veletrhu.



FOR THERM se koná tradičně s 22. mezinárodním veletrhem FOR ARCH, který v letošním roce proběhne pod heslem vše pro nízkoenergetické stavění. Téma, které bude provázet celý veletrh, vzešlo z diskuze při uzavření dohody Evropského parlamentu a Rady pro energetickou náročnost budov a podepsané SMĚRNICE O ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV. Směrnice má za úkol dosažení stavu, aby do roku 2020 byly realizovány pouze budovy, jejichž potřeba energie se blíží nule. Stejně jako toto moderní téma se snaží veletrh svým profilem co nejvíce přiblížit novým trendům a situacím.

Zároveń probíhají i další veletrhy: FOR ELEKTRO (4. veletrh elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů), SPORT TECH (3. mezinárodní veletrh sportovních staveb, jejich technologií a vybavení), FOR WOOD (6. veletrh progresivního stavění ze dřeva).

TZB-info k veletrhům připravuje:

  • tradiční a oblíbené Tipy na stánky.
  • Virtuální halu pro prezentaci společností, které se letošních veletrhů nezúčastní.
  • TZB-info jako odborný partner veletrhů For Therm i For Arch podílí na doprovodném programu - zveme Vás srdečně 22. 9. 2011 (10.30 – 14.00) na seminář Tepelná ochrana domů a využívání solárních zdrojů tepla, který se koná přímo na výstavišti, ve vstupní hale I, konferenční sál 3.

 
 
Reklama