Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FOR ARCH 2011 – vše pro nízkoenergetické stavění

22. mezinárodní veletrh se koná 21.-25.9. 2011 v Praze v Letňanech

Důraz kladený na úsporu energií ve stavebnictví bude hrát v následujících několika letech důležitou roli. Vystavovatelé veletrhu FOR ARCH Praha 2011 proto připravili prezentace novinek a zajímavostí z oblasti NÍZKOENERGETICKÉHO STAVĚNÍ.

Veletrh FOR ARCH 2011 se nezadržitelně blíží a v souladu s moderními evropskými trendy jsme se rozhodli profilovat jeho směr a působení. Téma, které bude provázet celý veletrh, vzešlo z diskuze při uzavření dohody Evropského parlamentu a Rady pro energetickou náročnost budov a podepsané SMĚRNICE O ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV. Směrnice má za úkol dosažení stavu, aby do roku 2020 byly realizovány pouze budovy, jejichž potřeba energie se blíží nule. Stejně jako toto moderní téma se snaží veletrh svým profilem co nejvíce přiblížit novým trendům a situacím.

Dovolujeme si Vás také seznámit s modernizací, kterou provádíme v Pražském veletržním areálu Letňany. Původní haly na pozici číslo 3 a 4 byly zcela odstraněny a začátkem léta došlo k zahájení montáže nových výstavních hal z ocelových konstrukcí, které budou jako první hostit veletrh FOR ARCH.

Důraz kladený na úsporu energií ve stavebnictví bude hrát v následujících několika letech důležitou roli.
Vystavovatelé veletrhu FOR ARCH proto připravili prezentace novinek a zajímavostí z oblasti NÍZKOENERGETICKÉHO STAVĚNÍ. Na 22. ročníku mezinárodního veletrhu nízkoenergetického stavění FOR ARCH 2011 (21. – 25. 9., PVA Letňany) máte možnost nalézt novinky a trendy tohoto progresivního oboru stavebnictví. Veletrh bude centrem informací, novinek a trendů z nízkoenergetického a pasivního stavění, kde si každý najde, co hledá.

Hlavní téma prostoupí také všechny souběžné veletrhy, kterými jsou: FOR THERM - veletrh vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky, FOR WOOD - veletrh progresivního stavění ze dřeva, FOR ELEKTRO - veletrh elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů, SPORT TECH - veletrh sportovních staveb, jejich technologií a vybavení. Každý veletrh má své silné zastoupení v řadách vystavovatelů.

Termín veletrhů se blíží velmi rychle a stejně rychle se zaplňuje výstavní plocha a zvyšuje se počet přihlášených firem. Mezi nejvýznamnější vystavovatele jednotlivých veletrhů můžeme zařadit již nyní tyto společnosti:


FOR ARCH - Největší stavební veletrh v Čechách, který spojuje nejsilnější hráče na trhu.

  • Alca Plast, s.r.o., Best, s.r.o., Berndorf Baderbau, s.r.o, H+H ČESKÁ REPUBLIKA s.r.o., HELUZ cihlářský průmysl v.o.s., Kámen engineering, s.r.o., KB Blok, s.r.o., Klinker Centrum, s.r.o., Lomax, s.r.o., Koupelny Ptáček, s.r.o., Slovaktual, s.r.o., SWN MORAVIA s.r.o., VELOX - WERK s.r.o., Velux Česká Republika, s.r.o., Wienerberger cihlářský průmysl a.s., Xella CZ, s.r.o.


V tuto chvíli je na FOR THERM přihlášeno přes 70 vystavovatelů z oblasti vytápění, obnovitelných zdrojů energie a vzduchotechniky na cca 3700 m2 hrubé výstavní plochy. V krytých halách se v letošním roce nově představí společnosti

  • Vaillant Group Czech (Vaillant, Protherm), Systemair, Impromat Klima, expozice klastru Česká peleta a mnoho dalších.
  • Jsme rovněž potěšeni přízní pravidelných vystavovatelů, jako jsou Stiebel Eltron, Semaco, Romotop, Atmos.
Tak jako v letech minulých, budeme i letos věnovat pozornost doprovodným programům, které budou určeny jak odborné, tak laické veřejnosti. Výstaviště v Letňanech tak opět přivítá nejzajímavější vystavovatele z celého oboru. Letos se také očekává rekordní návštěvnost jednoho z nejtradičnějších veletrhů v ČR.


Veletrh FOR ELEKTRO 2011, přivítá letos zajímavou škálu účastníků.
Ti se představí na veletrhu elektrotechniky, osvětlovací techniky a zabezpečovacích systémů již počtvrté. Potěšujícím ukazatelem je, že je o veletrh ještě větší zájem než v minulosti, což signalizuje zajímavou podívanou a náplň celého veletrhu. Na veletrhu se kromě tradičních vystavovatelů představí také zástupci vysokých škol, výzkumných institucí, či odborná sdružení. Celý veletrh bude koncipován do novinek v oblasti elektrotechniky, trendy, módní hity a mnohé další. Představí se také několik prototypů a exkluzivní novinek, které se objeví v ČR úplně poprvé. Zástupci tohoto veletrhu jsou:

  • ABB s.r.o. Elektro-Praga, ELKO EP, s.r.o., Estelar s.r.o., K & V Elektro a.s., Pražská energetika, Schneider Electric.


FOR WOOD - 6. veletrh progresivního stavění ze dřeva.
Své novinky Vám představí tyto firmy:

  • ATRIUM, s.r.o., ELK a.s., HAAS FERTIGBAU CHANOVICE s.r.o., HARTL HAUS CZECH s.r.o., RD Rýmařov s.r.o. a mnohé další.
Dále si můžete poslechnout přednášky z konference Dřevěné stavění, nebo se dozvědět něco o vhodnosti dřevěné stavby pro nízkoenergetické bydlení.


SPORT TECH - Veletrh sportovních staveb, jejich technologií a vybavení.

  • Zde se setkáte mimo jiné s těmito firmami: Bazény Desjoyaux, s.r.o., BERNDORF BÄDERBAU s.r.o., EKKL a.s., IVAR a.s., TENNIS Zlín, a.s.

Veletrhy se těší velké přízni mezi odbornými médii a garanty, kteří přebrali nad projekty záštitu. Vybranými zástupci jsou: město Praha, Hospodářská komora ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu, ČVUT v Praze, TZB-INFO, Elektro, Alternativní energie, PRO-ENERGY a mnozí další.

Těšíme se na Vaši návštěvu!



ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...