Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zítra začíná FOR ARCH 2019. Na co se můžete těšit?

Redakce TZB-info a ESTAV.cz pro vás i letos na FOR ARCHu připravují zpravodajství, poradenství, online vysílání a doprovodný program. A máme i volnou vstupenku.

Zítra začíná FOR ARCH 2019. Na co se můžete těšit?

Redakce TZB-info a ESTAV.cz pro vás i letos připravují zpravodajství, poradenství, online vysílání a doprovodný program. A máme i volnou vstupenku.

Redakce na veletrhu

Redakční stánek TZB-info a ESTAV.cz najdete v zadní části haly 1 na výstavišti PVA Letňany pod číslem F17.

Volný vstup na veletrh

Redakce TZB-info a ESTAV.cz vás zvou na veletrhu FOR ARCH 2019 a máme pro vás volnou vstupenku.

Zpravodajství

V průběhu veletrhu vám budeme přinášet rychlé textové zpravodajství na hlavní stránce TZB-info.cz. V něm se dozvíte o doprovodném programu, novinkách na veletrhu, a další bezprostřední informace o aktuálním dění na FOR ARCH 2019. V závěru každého dne pak jako vždy přineseme denní souhrn novinek z veletrhu. Všechny články z veletrhu na jednom místě naleznete v rubrice FOR ARCH 2019.

Online studio

I letos pro vás během veletrhu ze stánku TZB-info a ESTAV.cz odvysíláme několik desítek rozhovorů s osobnostmi ze stavebnictví a souvisejících oborů. Online přenos bude možné sledovat na titulní stránce TZB-info.cz. Kdy a s kým si budeme povídat a na jaká témata? Podívejte se na program rozhovorů.

Přednáška Barevné paneláky

  • Kdy: V úterý 17. 9. 2019 od 14:00
  • Kde: Přednáškový sál 2, vstupní hala 1 (výstaviště PVA Letňany)

V České republice se více než polovina bytového fondu nachází na sídlištích. Pokud bychom porovnali snímky těchto novodobých hradeb měst dnes a třicet let nazpět, zaznamenali bychom jeden zásadní rozdíl. Došlo k posunu od fádní “panelové” šedi ke změti barev a tvarů. Výsledný obraz připomínající s trochou fantazie gigantickou dětskou stavebnici je trnem v oku řady architektů, kunsthistoriků a předmětem údivu cizinců, kteří se dosud s podobným redesignem poválečné modernistické výstavby nesetkali.

Přednáška představuje výsledky výzkumu financovaného ESTAV.cz a TZB-info ve spolupráci s iniciativou paneláci.cz pod vedením Mgr. Martina Veselého, Ph.D.

Konference pro odborníky: Požární bezpečnost staveb

  • Kdy: středa 18. září 2019 od 9:00
  • Kde: Kongresový sál v patře vstupní haly 2

Tento rok pořádáme na FOR ARCHu čtvrtý ročník odborné konference Požární bezpečnost staveb. Letos na konferenci zazní přednášky o požárně-bezpečnostním řešení zrekonstruované historické budovy Národního muzea v Praze a obnovené chaty Libušín na Pustevnách.

Právní poradna zdarma

  • Kdy: středa 18. 9. 2019 a čtvrtek 19. 9. 2019 V hodinách dle rozvrhu
  • Kde: Na stánku TZB-info a ESTAV.cz ve výstavní hale č. 1

Oblíbená poradna právníků JUDr. Petry Adámkové a Mgr. Radka Motzkeho. Přijďte se poradit ohledně stavebního zákona, povolování staveb nebo občanského zákoníku či sousedských sporů. Díky redakci ESTAV.cz a TZB-info budou oba právníci odpovídat na vaše dotazy zdarma. Více informací o právních konzultacích a rozvrh konzultací najdete v samostatném článku.

Hlasování fotosoutěže Račte vstoupit

Redakce ESTAV.cz a TZB-info vyhlásila na prázdniny 2019 další ročník fotosoutěže. Jejím tématem byly letos vstupy, vchody, předzahrádky pod tématem nazvaným Račte vstoupit. Sešlo se přes 40 fotografií. Která se vám nejvíce líbí? Svého favorita můžete vybírat do 19. září 2019.

Zde naleznete kompletní pravidla soutěžehlasování o nejlepší fotografii.

Příručka Jak na povolení rodinného domu

Povolení stavby rodinného domu je pro mnohé stavebníky záhadou. Nový stavební zákon je zatím v přípravných jednáních a očekává se o něj ještě velký boj. Vyznat se ve stávajícím legislativním kolotoči pomůže nová tištěná publikace, čerpající z  článků na ESTAV.cz v tématech Povolování stavebSousedé a zákony. Všechny články jsou v příručce doplněny odborným komentářem garanta – dalšího nezávislého právního konzultanta.

Pokud teprve kupujete pozemek, dům či byt, bude se vám hodit první z příruček naší redakce – Jak koupit bydlení.

Poradna o cenách a dodavatelích energií

  • Kdy: V sobotu 21. září 2019 po celý den
  • Kde: Na stánku ESTAV.cz a TZB-info (1F17)

Ceny za energie – elektřinu a plyn se budou zvyšovat. Jak moc? Proč? A jak předejít zbytečným výdajům? Někdy stačí změnit dodavatele. S odborným a nezávislým výběrem vám pomůže Jan Schindler, analytik kalkulátoru cen energií TZB-info. Pokud chcete poradit co nejpřesněji, doneste s sebou i poslední vyúčtování za energie.

 
 
Reklama