Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TIPY NA STÁNKY – FOR ARCH Praha 2016

Následující přehled zajímavostí vybírá z nabídky veletržních stánků letošního veletrhu FOR ARCH. Může nasměrovat kroky návštěvníků nebo být alespoň stručnou informací o novinkách pro ty, kteří se na veletrh nedostanou. Veletrh FOR ARCH se koná na výstavišti PVA EXPO PRAHA Letňany ve dnech 20.–24. 9. 2016.

Na veletrh Vás zvou:

alpha innotec – tichá a vysoce účinná německá tepelná čerpadla
ADMD: Výrobci kvalitních dřevostaveb se budou opět prezentovat na veletrhu FOR WOOD v Praze
Buderus – vytápění připravené na budoucnost
CAG opět na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH
Callida: Přijeďte za námi na FOR ARCH 2016!
Ekologické bezvodé pisoáry a osoušeče rukou společnosit Ecostep
FENIX Jeseník – specialista na sálavé vytápění
G SERVIS CZ, s.r.o.: Stavba domu začíná kvalitním projektem!
Haas Fertigbau představí na veletrhu FOR ARCH dva nové bungalovy
Inteligentní bydlení s HDL Automation na veletrhu FOR ARCH
HELUZ: Naprostá novinka pro řešení akustických příček v bytových a řadových domech
Společnost Hörmann chystá na FOR ARCH řadu novinek
Nicoll ČR: Využívání dešťové vody na zahradě i v domácnosti na veletrhu FOR ARCH 2016
Tepelná čerpadla PZP na veletrhu FOR ARCH
Společnost Regulus na veletrhu FOR THERM 2016
Na letošním veletrhu vám společnost Schiedel představí letošní novinku – dvouprůduchový komín Kombigas
Navštivte stánek SULKO na veletrhu FOR ARCH 2016
Wienerberger: Podzimní novinky 2016 v sortimentu Porotherm
Společnost Xella zve na prezentace a přednášky při 27. veletrhu FOR ARCH



alpha innotec – tichá a vysoce účinná německá tepelná čerpadla

Tepelná čerpadla AIT, s.r.o.
Hala 7, stánek C17

Tepelná čerpadla alpha innotec jsou špičkové stroje vyráběné v Německu s důrazem na vysokou kvalitu, účinnost a intuitivní ovládání.

Na stánku Vám předvedeme osvědčená, robustní a extrémně tichá tepelná čerpadla vzduch/voda LWD spolu s novou generací tepelných čerpadel alpha innotec země/voda, která za špičkové parametry a inovativní technologické řešení získala ocenění GRAND PRIX na veletrhu FOR THERM 2015. V unikátním ukázkovém provozu uvidíte kompaktní provedení země/voda alpha innotec SWC v kombinaci s namrzající energetickou koulí.




Součástí expozice budou také systémy pro plošné vytápění i chlazení. Teplovodní podlahové topení Roth Originální Tacker® systém s patentovanou technologií Tacker Ex spon Vám díky funkci nadzvednutí potrubí zajistí až o 15 % rychlejší náběh vytápění.

Seznámíme Vás s kompletním řešením vytápění a chlazení:

  • Tepelná čerpadla alpha innotec vzduch/voda s výkony 5 až 31 kW
  • Tepelná čerpadla alpha innotec země/voda s výkony 4 až 162 kW
  • Teplovodní podlahové topení Roth
  • Elektrické topné rohože a topné kabely termoKABEL

Více na www.topeni-chlazeni.cz.

 


logo

Výrobci kvalitních dřevostaveb se budou opět prezentovat
na veletrhu FOR WOOD v Praze

Asociace dodavatelů montovaných domů, z.s.
Hala 1, stánek F15

Na letošním veletrhu FOR ARCH/FOR WOOD se bude se svým veletržním stánkem prezentovat také Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) a řada jejích členů a partnerů.

Pokud se na stánek ADMD přijdete podívat (jste srdečně zváni), dozvíte se nejenom spoustu zajímavostí o dřevostavbách, ale také podrobnosti o akci Den dřevostaveb 2016, která se bude konat v sobotu dne 8. 10. 2016 na území celé České republiky – více na www.DenDrevostaveb.cz.


Na stánku ADMD, který naleznete v hale 1 sektor F15 je pro Vás připravena řada prospektů, katalogů a informačních materiálů od většiny členů a partnerů. Na setkání s Vámi se těší také pracovníci ADMD, kteří Vám rádi poradí jak postupovat při výstavbě Vaší nové kvalitní dřevostavby, zejména jak si vybrat kvalitního zhotovitele domu. Připraven je pro Vás také nový Bulletin ADMD a brožurka „Dřevostavby v kontextu trvale udržitelné výstavby“.

V současné době je v Asociaci sdruženo devatenáct členů (výrobních firem) a třicet sedm partnerů. Členské firmy Asociace Vám nabídnou nejenom kvalitní dřevostavby, ale i serióznost, jistotu a spolehlivost při realizaci výstavby Vašeho nového domu.

V roce 2015 byla v České republice dokončena výstavba celkem 13 412 nových rodinných domů. Z tohoto počtu bylo s využitím technologie výstavby na bázi dřeva (dřevostaveb) postaveno již 1 791 rodinných domů, což znamená, že podíl dřevostaveb na našem trhu dosahuje již 13,3 % a neustále meziročně kontinuálně roste.

Garantovaná kvalita jakékoliv stavby je pro většinu investorů rozhodující. V tomto parametru jsou certifikovány a permanentně přezkušovány všichni výrobci – členové Asociace dodavatelů montovaných domů, pro které je certifikace podle Dokumentu národní kvality (DNK), udělovaného Výzkumným a vývojovým ústavem dřevařským Praha, nezbytnou podmínkou členství v Asociaci.

Ing. Vratislav Blaha, CSc.,
předseda Asociace dodavatelů montovaných domů
www.admd.cz

 


logo

Buderus - vytápění připravené na budoucnost

Bosch Termotechnika s.r.o., obchodní divize Buderus
Hala 4C u průchodu do haly 7

Není novinkou, že značka Buderus se zaměřuje na velmi úspornou a spolehlivou tepelnou techniku již velkou řadu let. Nyní však Buderus inovoval svá zařízení i po stránce designu, kde již získal za svůj TOP produkt (Logamax plus GB192iT) i ocenění na předešlých výstavách a veletrzích. Kondenzační kotel Logamax plus GB192i(T) s propracovanou čelní plochou z velmi odolného titanového skla a možností ovládat topný systém pomocí chytrého telefonu či tabletu se stal špičkou v novodobé kondenzační technologii 21. století.

Přesvědčte se sami a přijďte nás navštívit na veletrh For Therm, kde Vám rádi představíme novinky v trendu vytápění.


 


logo

CAG opět na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH

CAG s.r.o.
Hala 5, stánek B12

Přijďte nás navštívit do stánku 5B12, kde jsme pro Vás nachystali kromě průřezu standardním sortimentem dveří a skříní také horké novinky roku 2016 včetně nových dekorů kartáčované silnostěnné dýhy ve vintage provedení, nanotisku celoskleněných dveří a drobného industriálního nábytku v kombinaci masivu a kovu.

Budeme se velmi těšit na Vaši návštěvu ve dnech 24.–29. 9. 2016, otevřeno je út–pá 10:00–18:00, so 10:00–17:00 hod.
Tým CAG


CAG je partnerem konference Protipožární bezpečnost staveb, která se uskuteční v rámci doprovodného programu veletrhu FOR ARCH 21. září 2016 v areálu PVA EXPO Praha-Letňany.

Bližší informace o konferenci, jejímž pořadatelem je odborný portál TZB-INFO, naleznete na www.tzb-info.cz


 


logo

Callida: Přijeďte za námi na FOR ARCH 2016!

Callida, s.r.o.
Hala 1, stánek D19

Od 20. do 24. září 2016 nás nehledejte na naší adrese Kloboučnická 24. V těchto dnech totiž budeme pobývat na jiném místě. Najdete nás v Praze - Letňanech na 27. mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2016. Rádi vás přivítáme v naší originální expozici, kterou nemůžete minout.

Můžete se těšit na poutavé videoprojekce, zároveň Vás seznámíme se systémem euroCALC, který je vyvinutý pro přípravu, realizaci a monitoring zakázek. Sami si budete moci na tabletu vyzkoušet mobilní aplikaci Viewpoint Field View přímo určenou pro řízení nejen stavebních projektů. A rovněž se dozvíte, jak funguje a jaké výhody přináší Viewpoint For Projects, který výrazně zjednodušuje práci i chod celého projektového týmu. Anebo prostě přijďte jen tak na kus řeči. Rádi se s Vámi setkáme a nad šálkem dobré kávy si popovídáme.

Takže se nezapomeňte stavit: hala 1, sektor D, číslo stánku 19 – to je cíl Vaší trasy.

Šťastnou cestu a brzy na viděnou.
Vaše Callida
www.callida.cz

 


logo

Ekologické bezvodé pisoáry a osoušeče rukou EcoStep

EcoStep s.r.o.
Hala 2, stánek C07


Společnost EcoStep s.r.o., je jedničkou na českém a slovenském trhu s ekologickými Bezvodými pisoáry P1 a Osoušeči rukou R1 s nejdelší zárukou na světovém trhu.

EcoStep s.r.o. je výhradním distributorem, servisem a výrobcem hygienického a sanitárního zařízení a doplňků. Snížíme Vám náklady na provoz a zároveň zvýšíme hygienu a čistotu nejen vašich toalet.

EcoStep s.r.o. – www.ecostep.cz

 


logo

FENIX Jeseník – specialista na sálavé vytápění

Fenix Trading s.r.o.
Hala 4, stánek B 11

Specializujeme se na systémy elektrického vytápění, především v podobě sálavého vytápění – topné panely ECOSUN®, komfortní podlahové vytápění ECOFLOOR®, nebo topné folie ECOFILM®. Toto vytápění je při zachování nejvyššího komfortu jedním z ekonomicky nejvýhodnějšího řešení pro současné novostavby. Výsledky máme ověřeny u několika dlouhodobě sledovaných referencí.


Navštivte nás proto na výstavě ForArch 2016, kde Vás rádi seznámíme nejen s našimi výrobky a referenčními objekty, ale představíme Vám také náš nový projekt „Plně elektrifikovaná budova ve standardu nZEB jako aktivní prvek energetické soustavy“.

Naše společnost, založená v roce 1990, se na elektrické vytápění specializuje již 26 let. Po celou dobu své existence jsme výhradně českou společností, bez jakékoliv zahraniční účasti. Do své struktury však máme začleněno již šest společností se sídlem mimo území České Republiky – ve Velké Británii, Francii, Španělsku, Slovensku a Norsku. Za čtvrtstoletí svého trvání si naše výrobky nalezly cestu k zákazníkům ve více než 60 zemích, ležících na čtyřech světových kontinentech. Našim mottem je individuální, ale plně profesionální přístup k zákazníkům – Vaše důvěra je pro nás klíčová.

 


Stavba domu začíná kvalitním projektem!

G SERVIS CZ - Projekty rodinných domů
Hala 1, stánek A1


Přemýšlíte o stavbě rodinného domu a nevíte kde začít? Není jednodušší řešení, než se obrátit na profesionály, kteří vám pomůžou s naplánováním vašeho rodinného domu. Společnost G SERVIS CZ, která projektuje rodinné domy, působí na českém trhu více než dvacet let a je tím nejvhodnějším partnerem pro konzultace a následné dodání projektu rodinného domu. Poradí vám s výběrem vhodného typu domu právě na váš pozemek, s výběrem zdicího systému, druhu vytápění a dalšími důležitými a podstatnými detaily, které při stavbě domu musíte řešit. Následně dodá projekt v prováděcí kvalitě, na základě kterého si se stavbou domu jednoduše poradíte způsobem svépomocí a pro stavební firmu bude podle projektu G SERVIS CZ postavit dům hračkou. Přijďte na konzultaci na stánek 1A1 společnosti G SERVIS a stavba domu pro vás nebude už jen sen.

Na našem stánku se můžete těšit na:

  • konzultace zdarma s profesionálním týmem
  • soutěž o typový projekt
  • katalog Projekty rodinných domů 2016 s 50% veletržní slevou za skvělých 49 Kč!
  • ve spolupráci s firmou Stavby Praha představení novinky – domu Ponny, nyní ve větších variantách L, XL a XXL
 


Haas Fertigbau představí na veletrhu FOR ARCH dva nové bungalovy

Haas Fertigbau Chanovice s.r.o.
Hala 1, stánek F17

Veletrh FOR ARCH (od 20. do 24. září 2016 v areálu PVA EXPO PRAHA v Praze-Letňanech) dává společnosti Haas Fertigbau Chanovice výbornou příležitost představit návštěvníkům tohoto stavebního veletrhu aktuální nabídku svých domů a konstrukcí ze dřeva. Lákavé budou i dva nové bungalovy, které budou mít na veletrhu svoji premiéru.

  • Bungalov Rio vás přesvědčí, jak velkorysý může být bungalov s užitnou plochou 107 m2. Promyšlené dispoziční řešení 4 + kk nabízí originální umístění tří ložnic do jednotlivých rohů domu.
  • Druhá z novinek, bungalov Madera, zaujme prakticky řešeným půdorysem ve tvaru písmene „L“ a přímým vstupem na terasu ze tří místností. I tento bungalov má užitnou plochu 107 m2 a dispozici 4 + kk.
Bungalov Madera
Bungalov Madera
Bungalov Rio
Bungalov Rio

Bungalov Madera – půdorys
Bungalov Madera – půdorys
Bungalov Rio – půdorys
Bungalov Rio – půdorys

Přijďte se i vy podívat na expozici Haas Fertigbau Chanovice s.r.o. na veletrhu FOR ARCH. Ve dnech 20.–24. září 2016 nás najdete v expozici F17 v hale 1.

 


logo

Inteligentní bydlení s HDL Automation na veletrhu FOR ARCH

HDL Automation s.r.o.
Hala 4, stánek A01

Společnost HDL Automation s.r.o. vás srdečně zve na veletrh FOR ARCH od 20. do 24. 9. 2016, hala 4, stánek A01.

HDL ve své expozici představí moderní inteligentní řízení pro obytné i komerční budovy. Budete si moci vyzkoušet ovládání osvětlení a stínících prvků a seznámit se s  dalšími funkcemi jednotného řídícího systému moderního domu. Vystaveny budou designové nástěnné ovladače HDL a další prvky pro řízení osvětlení, vytápění, klimatizace, stínění, zabezpečení, měření spotřeby a další funkce. Zaujmout vás může rovněž bezdrátová varianta, vhodná pro instalaci do již hotových domů či kanceláří bez nutnosti rekonstrukce a bateriového napájení.

HDL Automation s.r.o. zastupuje na českém a slovenském trhu globální značku HDL, působící v 88 zemích světa.


 


logo

Naprostá novinka pro řešení akustických příček
v bytových a řadových domech

HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.
Hala A1, stánek B 10

HELUZ představí na ForArchu absolutní produktovou novinku, HELUZ AKU KOMPAKT pro řešení akustických příček v bytových domech a řadových rodinných domech.

HELUZ AKU KOMPAKT poprvé spatří světlo světa právě zde! Přijďte se podívat ve dnech 20.–24. 9. na pražské výstaviště v Letňanech do haly A1 na stánek HELUZ a přesvědčte se na vlastní oči.

 


logo

Společnost Hörmann chystá na FOR ARCH řadu novinek

Hörmann Česká republika s.r.o.
Hala 3, stánek A14

Společnost nedávno vstoupila na trh dřevěných interiérových dveří a několik novinek uvede přímo na veletrhu. Mnoho nového je u Hörmannu i v segmentu garážových vrat, jichž je společnost zavedeným výrobcem. I ta budou k vidění na výstavišti v Letňanech od 20. do 24. 9. 2016.

Obrázek 1: Dřevěné interiérové dveře Hörmann
Obrázek 1: Dřevěné interiérové dveře Hörmann

Naprostou novinkou v portfoliu společnosti jsou interiérové dřevěné dveře, do jejichž segmentu Hörmann vstoupil teprve nedávno. Už teď s nimi slaví velké úspěchy. „Zájem nás mile překvapil. Jdeme cestou nekompromisní kvality za dobrou cenu,“ uvedl k tomu jednatel společnosti Hörmann ČR, Vít Kareš.

Na veletrhu si zájemci budou moci sáhnout na designově velmi atraktivní a přitom odolný povrch Duradecor. V expozici budou dveře v provedení italský akát, v bílém laku, ale i dýhované dveře s prosklením v designu bílý dub.

Doménou společnosti Hörmann však není jen tato novinka. Firma nabízí i objektové ocelové dveře, které svými vlast-nostmi předčí normy a garantují maximální bezpečnost, bezhlučnost a hlavně – nepropouští teplo.

Zima zůstane venku

Dobré izolační vlastnosti každý zákazník chce i ode dveří vstupních. Nač zateplovat dům, když skrz dveře veškeré teplo uniká?

Každý si tak na vlastní oči bude moci prohlédnout domovní dveře ThermoSafe a ThermoCarbon. Tyto výrobky jsou mistry světa v tepelné izolaci. Hörmann vystaví i další domovní dveře ThermoPlus. Ty umí zajistit, že zima zůstane venku. Vystavené exempláře navíc budou v atraktivním designovém provedení.

Stranou nezůstane ani hit letošní prodejní sezony – akční výrobek Renodoor 2016. To jsou vstupní dveře, u nichž kvalita je v tom nejlepším poměru s cenou.

Vrata nejen garážová

„Funkčnost a výhodná cena – to jsou vlastnosti, které naše vrata dokáží splnit na 100 procent,“ uvádí jednatel společnosti Hörmann, Vít Kareš k další části letošní expozice na FOR ARCH. Hörmann totiž celosvětově vyrostl na garážových vratech a vjezdových systémech, k čemuž se bude hlásit i na FOR ARCH.

Z garážových vrat Hörmann na výstavišti uvede další akční výrobek letošního roku – vrata Renomatic Light, a to v provedení DecoColor ořech. Ta jsou pro zákazníka k mání už za 19 999,– Kč včetně daně i montáže.

Průmysl a logistika

Kromě vrat garážových se Hörmann pochlubí i vratovými systémy určenými pro průmysl a logistiku. Horkou novinkou na veletrhu budou rychlá rolovací vrata Decotherm DD S6, která se dokáží otevřít rychlostí až 1,1 m/s. Hörmann však nabízí i komplexní řešení. Přímo na veletrhu tak instaluje a předvede kompletní nakládací místo pro logistický sektor.

Na ploše 180 m2 společnost předvede více než tři desítky výrobků. Expozice německé rodinné firmy, která v současné době patří mezi globální hráče, proto bude patřit mezi to nejvýraznější na nadcházejícím veletrhu FOR ARCH.

Více informací na www.hormann.cz

 


logo

Využívání dešťové vody na zahradě i v domácnosti na veletrhu FOR ARCH 2016

Nicoll Česká republika, s.r.o.
Hala 1, stánek 1E11


Boj se suchem a snaha uspořit pitnou vodu a využívat tu dešťovou jsou hlavní motivy, proč si stále častěji mnoho lidí pořizuje k novostavbám i již postaveným domům nádrže na dešťovou vodu. Podzemní nádrže v nezámrzné hloubce zamezí kazivosti vody a umožní vodu užívat takřka celoročně. Co je potřeba vědět před nákupem takové nádrže a jak vybrat tu vhodnou pro Váš dům či pozemek? Poradíme Vám, navštivte nás na veletrhu FOR ARCH 2016 – zaregistrujte se a získejte vstupenku zdarma.

Zveme Vás na veletrh FOR ARCH 2016, který se bude konat od 20. do 24. 9. Náš stánek č. 1E11 najdete v hale 1. Tématem stánku je hospodaření s dešťovou vodou a především její využívání na zahradě i v domácnosti. Zaregistrujte se online a získejte vstupenku na FOR ARCH 2016 zdarma.

Co jsme pro Vás připravili: INFOSTÁNEK – SEMINÁŘ – VELETRŽNÍ SLEVA – SOUTĚŽ O NÁDRŽ


Na stánku budete mít možnost prohlédnout si nádrž Columbus 3700 l a příslušenství k ní. Na stánku budou přítomni technici, kteří Vám rádi vypočítají vhodnou velikost nádrže a navrhnou další prvky sestavy. Vše Vám pak ihned odešlou na email, nebo v případě zájmu připraví rovnou do objednávkového formuláře. Při objednávce na veletrhu můžete získat slevu 10 % a máte šanci mít nádrž zcela zdarma, protože budete také zařazeni do slosování o nádrž zdarma.

Pro zájemce o problematiku využívání dešťové vody na zahradě i v domácnosti jsme připravili seminář, který se bude konat v rámci veletrhu FOR ARCH 2016 v pátek 23. 9. 2016 v 15:30 v sále č. 2.

Na semináři získáte informace o tom, jak dešťovou vodu zachytit a skladovat v podzemních nádržích pro její další využití na zahradě nebo v domácnosti. Poradíme, jak správně vybrat vhodnou nádrž a spočítat její velikost i jak probíhá montáž nádrže. Projektant pohovoří o tom, na co je třeba myslet při přípravě a ve fázi projektování a také Vám ukážeme konkrétní příklady realizace.

Seminář je určen pro majitele rodinných domů či pozemků, kteří plánují začít využívat dešťovou vodu, ale věříme, že cenné informace na něm získají i projektanti či stavební společnosti.

Seminář je zdarma, v případě zájmu se zaregistrujte online a získejte vstupenku na veletrh.

Další informace můžete také získat na www.destovavoda.cz či v novém katalogu na nádrže.

 


logo

Tepelná čerpadla PZP na veletrhu FOR ARCH

PZP HEATING a. s.
Hala 4, stánek B 12

Největší český výrobce tepelných čerpadel, společnost PZP HEATING a.s., Vás srdečně zve k návštěvě své expozice na 27. mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2016.


Na letošním veletrhu představíme novou modelovou řadu tepelných čerpadel vzduch-voda DYNAMIC s plynule řízeným výkonem. Díky invertorové technologii se výkon tepelného čerpadla přizpůsobuje přesně potřebě tepla. Tím dochází k rovnoměrnějšímu energeticky efektivnějšímu provozu, který se přesně orientuje podle spotřeby tepla v objektu. Vysoké efektivity dosahuje nejenom řízením výkonu kompresoru, ale také přizpůsobením otáček ventilátoru a oběhového čerpadla. Velmi tichého chodu je dosaženo speciálně navrženými lamelami, použitím ultratichého EC ventilátoru a díky dokonale akusticky izolované kompresorové části. Nastavení parametrů tepelného čerpadla a topného systému je prostřednictvím sedmi palcového dotykového displeje snadné a intuitivní.

Tepelná čerpadla DYNAMIC jsou svými výkony vhodná pro objekty s tepelnou ztrátou od 2 do 20 kW. Podle nové směrnice ErP tato tepelná čerpadla dosahují energetické třídy A+++.

 


logo

Společnost Regulus na veletrhu FOR THERM 2016

REGULUS spol. s r. o.
Hala 4, stánek C14

Dovolujeme si Vás pozvat na FOR THERM, již 7. ročník veletrhu vytápění, alternativních zdrojů energie a vzduchotechniky. Společnost Regulus se specializuje na využití obnovitelných zdrojů energie a má v této oblasti hodně co nabídnout.


Na našem stánku již tradičně naleznete kvalitní tepelná čerpadla se skutečně tichým provozem, solární kolektory, široký sortiment akumulačních nádrží, ventilační jednotku s rekuperací tepla, inteligentní regulátory, které umí řídit celé topné systémy a další produkty.

Aktuálně můžete využít sezónní slevu 10 % na akční sestavy tepelných čerpadel. Tyto sestavy obsahují tepelné čerpadlo, tepelnou centrálu pro vytápění i ohřev vody a příslušenství kotelny.

Na stánku Vám naši zkušení technici poradí nejenom s technickým řešením přizpůsobeným konkrétním podmínkám, ale i s dotacemi, aby Vám neunikla příležitost pořídit si vhodné a úsporné řešení pro Vaše topení za rozumnou cenu.

Pokud hledáte kvalitní a úsporné řešení pro Vaše topení, pak byste rozhodně neměli minout náš stánek v hale 4.

Regulus – úsporné řešení pro Vaše topení, www.regulus.cz

 


logo

Na letošním veletrhu vám společnost Schiedel představí letošní novinku - dvouprůduchový komín Kombigas

Schiedel, s.r.o.
Hala 1, stánek A23

Zakončení komínu kombigas
Zakončení komínu kombigas

Společnost Schiedel vyvíjí a vyrábí komíny a jejich komponenty již 70 let. Na letošním ročníku veletrhu For Arch představí letošní novinku komínový systém Kombigas. Jde o unikátní komínovou soustavu, která umožňuje napojení dvou rozdílných spotřebičů – plynového kotle a krbové vložky. Tento systém byl vyvinut v přímé reakci na tyto současné trendy ve vytápění, kde alfou a omegou je úspora a nezávislost na externích dodavatelích tepla. Novinka Kombigas je v letošním ročníku veletrhu For Arch zařazena do soutěže Grand Prix.

 

Kromě novinek se můžete na veletrhu seznámit i s ostatními produkty společnosti – lehkými nerezovými, keramickými, vícevrstvými a kombinovanými komíny. Společnost Schiedel je rovněž specialistou na poli komínových systémů pro nízkoenergetické a pasivní domy. Na veletrhu vám poradí zkušení obchodní zástupci, kteří jsou schopni zpracovat nabídku přímo na míru.

 


logo

Navštivte stánek SULKO na veletrhu FOR ARCH 2016

SULKO s.r.o.
Hala 3, stánek 3C10

Pro všechny zájemce o kvalitní česká okna a dveře jsme přichystali novou rozsáhlou expozici vzorků našich produktů. Kromě nového profilu plastového okna SULKO Synego najdete na stánku také posuvný HS portál a další zástupce našich produktů z plastu, hliníku i dřeva.

Kvalitní okna a dveře za veletržní ceny SULKO!

Přímo na našem stánku si můžete v době konání veletrhu nechat připravit kalkulaci Vašeho projektu, a zároveň získat výhodnější nabídku za naše veletržní ceny! Prohlédněte si naše novinky a získejte profesionální rady pro výběr kvalitních oken a dveří pro Váš byt či dům.

Těšíme se na Vaši návštěvu.


 


logo

Podzimní novinky 2016 v sortimentu Porotherm

Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.
Hala 1, stánek A15

Pro podzimní sezonu 2016 připravila společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., novinky v sortimentu cihlového systému Porotherm. Na trh budou u příležitosti konání stavebního veletrhu FOR ARCH ve dnech 20.–24. 9. 2016 uvedeny nová cihla Porotherm 38 Profi Dryfix a keramický překlad KP Vario UNI R pro rohové řešení schránek pro předokenní rolety a žaluzie.

Sloupek s hlavicí pro Porotherm KP Vario UNI R
Sloupek s hlavicí pro Porotherm KP Vario UNI R
Porotherm KP Vario UNI
Porotherm KP Vario UNI

Pro podzimní sezonu 2016 připravila společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., novinky v sortimentu cihlového systému Porotherm. Na trh budou u příležitosti konání stavebního veletrhu FOR ARCH ve dnech 20.–24. 9. 2016 uvedeny nová cihla Porotherm 38 Profi Dryfix a keramický překlad Porotherm KP Vario UNI R pro rohová okna. Na základě značného úspěchu překladu KP Vario UNI, který je dán univerzálním řešením pro rolety i žaluzie, bylo vyvinuto řešení pro konstrukci pravoúhlého rohového okna s označením Porotherm KP Vario UNI R, opět s dodatečnou možností osazení předokenních rolet či žaluzií. I v tomto případě mohou být vodicí lišty zapuštěné a zvýšit estetický vzhled oken. Instalace samotné schránky i stínicích prvků je velice snadná a zvládnou ji i stavebníci svépomocí. Stačí doplnit tyto překlady ocelovým sloupkem a ocelovou hlavicí svařenou z válcovaných profilů. „Nadokenní překlady Porotherm KP Vario UNI R opět splňují ty nejvyšší požadavky na tepelněizolační vlastnosti a estetické řešení fasády,“ doplňuje Ing. Roman Busta MBA, obchodní ředitel společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.

Porotherm 38 Profi Dryfix
Porotherm 38 Profi Dryfix

Dalším přírůstkem do rodiny Porotherm je cihla Porotherm 38 Profi Dryfix. Tento cihelný blok je určen pro omítané jednovrstvé obvodové zdivo tloušťky 380 mm bez potřeby dodatečného zateplení. Je vhodná zejména tam, kde je potřeba splnit vysoké nároky na tepelný odpor a tepelnou akumulaci stěny. Ke zlepšení tepelněizolačních vlastností u cihly Porotherm 38 Profi Dryfix došlo díky její vylepšené konstrukci děrování. Obvodové stěny z těchto cihel mají součinitel U = 0,27 W/(m2K) a proto se nemusí zateplovat dodatečným izolantem. Ke zdění cihel Porotherm 38 Profi Dryfix se používá speciální pěna Porotherm Dryfix, která se nanáší ve dvou pruzích při vnějších okrajích cihel.

„Zavedením nové cihly Porotherm 38 Profi Dryfix s výbornými izolačními vlastnostmi do portfolia produktů společnosti Wienerberger bude možné zjednodušit a tím pro všechny zákazníky zpřehlednit sortimentní nabídku vypuštěním výrobků pro tloušťky obvodových stěn 365 a 400 mm včetně doplňkových tvarů,“ popisuje Ing. Busta chystané změny v zeštíhlení výrobkových řad systému Porotherm.

Společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s., se sídlem v Českých Budějovicích, je největším výrobcem pálených cihel v ČR. Po loňském převzetí společnosti Tondach se stala také největším výrobcem keramických střešních krytin u nás. Její portfolio na trhu v ČR nyní zahrnuje zdicí systém Porotherm a Keratherm, obkladové a lícové cihly Terca, keramickou dlažbu Penter a pálenou střešní krytinu Tondach. Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lidra v produkci pálených střešních krytin v Evropě. Více informací na www.wienerberger.cz a www.tondach.cz.

 


logo

Společnost Xella zve na prezentace a přednášky při 27. veletrhu For Arch

Xella CZ, s.r.o.
Hala 1, stánek A16

Společnost Xella CZ, výrobce kompletního stavebního systému Ytong, zve odbornou veřejnost na 27. mezinárodní stavební veletrh For Arch, který se koná 20. až 24. září 2016 v Pražském veletržním areálu Letňany. Akci provází odborné přednášky poradců společnosti Xella, které se zaměřují na využití inovativních systémových prvků a otázky úsporné výstavby s dotací.

V pátek, 23. září, proběhne v sále 2 přednáška Ing. Lucie Šnajdrové na téma Stavba chytře – využití systému Ytong Lambda YQ. Pomocí praktické ukázky se hosté seznámí s kompletním systémem Ytong Lambda YQ, který je oceňovanou novinkou stavebních veletrhů roku 2016. Dozví se, jaké jsou jeho možnosti ve zdicích technologiích pro nízkoenergetické stavby rodinných domů, a práci s materiálem je možné si i průběhu přednášky vyzkoušet.

V sobotu, 24. září, přednáší Ing. Arch. Zdeněk Podlaha v sále 3 na téma Stavba pasivního domu svépomocí s dotací z programu Nová zelená úsporám. Přednáška podrobně popíše postup výstavby domu s velmi nízkou energetickou náročností z jednovrstvého zdiva Ytong Lambda YQ, stavěného svépomocí. Upozorní na možná úskalí a budou popsány detaily stavby, které je třeba při úspěšné realizaci dodržet.

Společnost Xella také dlouhodobě spolupracuje se školami a pořádá studentské soutěže. Součástí programu je proto i finále soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO. V pátek 23. září v hale 6 probíhá soutěž ve zdění z materiálu Ytong.

Prezentace společnosti se po celou dobu veletrhu nachází v hale 1 na stánku A16, kde techničtí poradci poskytují veškeré odborné informace veřejnosti, a také zde probíhají praktické ukázky zdění.



Tipy na stánky od veletrhu For Arch

 
 
Reklama