Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PRAGUE FIRE & SECURITY DAYS 2013 překvapí novinkami!

Pátý ročník mezinárodního veletrhu nejnovějších trendů bezpečnostní techniky, systémů a služeb Prague Fire & Security Days 2013 (FSDays 2013), již tradičně pro obory FIRE&SECURITY, IT PROTECTION, SAFE TRAFFIC, RESCUE PRAGUE a INTELIGENTNÍ BYDLENÍ, se uskuteční ve dnech 17.–21. 9. 2013 v PVA EXPO PRAHA opět souběžně se stavebním veletrhem FOR ARCH 2013.

V rámci bezpečnostního veletrhu se letos na letňanském výstavišti představí opět mnoho významných firem svými produkty a službami. Uveďme zde pro zajímavost alespoň některé z nich:

Své novinky představí společnost AMS, poskytovatel komplexních služeb v oblasti sítí LAN/WAN. V rámci svého portfolia předvede solární napájecí PoE přepínač BSP-300 a bezdrátový přístupový bod pro instalaci do zdi WNAP-W2200.

Stabilní hasicí zařízení FIRE JACK hasící oheň prostřednictvím hasicího aerosolu, který má mnohonásobně vyšší hasební účinnost než běžná hasiva, představí společnost BESYCO.

Společnost ComNet se sídlem v britském Leedsu navrhuje a vyrábí ucelenou řadu zabezpečovacího vybavení na bázi optických kabelů, mědi, ethernetu a bezdrátového přenosu, inteligentní dopravní systémy, automatizaci továren/průmyslové řízení a telekomunikační přenosy. Novinkou této firmy je ethernet a analogové video po jediném koaxiálním kabelu a video kodér/dekodér pro nasazení v podmínkách extrémních teplot, vibrací, přechodového napětí a vlhkosti s kondenzací.

Společnost ELFNET GROUP poskytuje komplexní služby slaboproudých systémů, především v oblasti bezpečnostních technologií. Na FSDays 2013 představí celou řadu zabezpečovacích a slaboproudých zařízení v oblastech elektronického zabezpečení a identifikace pro technické zabezpečení objektů.

Dalším ze zajímavých vystavovatelů je společnost EVVA, která patří k předním výrobcům jak mechanické, tak elektronické zabezpečovací techniky. EVVA předvede své novinky, kterými je například elektronická bezpečnostní cylindrická vložka e-primo nebo systém oboustranného klíče ICS.

Systémy protipožární ochrany, které jsou používány v mnoha zemích na celém světě, představí společnost FIRE EATER. Dodávaná řešení zahrnují i různé typy zařízení pro místa, kde není z jakýchkoli důvodů možné použít klasických hasících postupů na bázi vody.

Návštěvníky veletrhu určitě zaujme miniaturní 3G GSM kamera české výroby, kterou bude prezentovat společnost FLAJZAR. Kamera je určena pro snadné střežení libovolného objektu, pohlídá váš dům, byt, chalupu i garáž a velmi jednoduše se nastavuje i umísťuje.

Společnost GUNNEBO CZ, patřící k předním poskytovatelům bezpečnostních řešení a služeb s nimi spojenými, předvede na veletrhu trezory řady Chubbsafes Elements a další z řady „inteligentních trezorů“, protipožárních trezorů či klientských schránek. Nespornou zajímavostí bude úplná novinka – trezor Chubbsafes Evolve.

JABLOTRON ALARMS, významný dodavatel alarmů, představí na letošní FSDays svůj univerzální alarm Jablotron 100, který se pružně přizpůsobí jak nárokům rozsáhlé firmy, tak potřebám domácností a zároveň je velmi jednoduše ovládaný.

Několik svých novinek týkajících se zabezpečení objektů a vozidel bude na veletrhu prezentovat společnost NAM SYSTEM. K nejzajímavějším patří Svět bezpečí®, projekt pro zabezpečení domů a bytů a ONI® system - jedinečné technologie pro GPS sledování a střežení vozidel.

Společnost PANASONIC MARKETING EUROPE je kromě jiného největším dodavatelem firemních technologií. Návštěvníkům veletrhu přiblíží své produktové portfolio, které zahrnuje zabezpečovací kamerové systémy, profesionální broadcast a video řešení, projektory, profesionální plazmové a LCD displeje, PBX telekomunikační systémy, tiskárny a mobilní odolné počítače a tablety.

K zajímavým novinkám, které předvede firma PROFICOMMS, patří nová řada odolných bezdrátových Wi-Fi jednotek ComNet a nové průmyslové switche ComNet s podporou C-Ring.

Unikátní mobilní zabezpečení objektu SHERLOG MAX, jehož předností je uživatelská jednoduchost, snadná instalace a pro přenos poplachu využita vlastní nenarušitelná rádiová síť nezávislá na GSM, představí na FSDays 2013 společnost SECAR BOHEMIA.

Společnost SOVTE zastupuje v ČR a SR dva přední světové lídry v oboru – firmu HID Global, člena skupiny Assa Abloy a firmu Primera Technology Europe. Na veletrhu představí technologie okamžitého výdeje identifikačních karet, technologie pro logický a fyzický přístup, technologie pro identifikaci zboží a majetku a také zařízení automatického zálohování a archivace na CD, DVD a BD média v systémech nepřetržitého monitorování – CCTV.

Rozšířenou nabídku výstražné světelné a akustické techniky s LED technologií pro vozy s předností v jízdě a užitková vozidla předvede společnost ZDENĚK HOLOMÝ ELECTRONICS. Mezi největší novinky patří světelná souprava řady VxL a VxT s dvouřadou optikou, LED displej programovatelný připojením na PC přes USB port + nová komfortní ovládací jednotka s OLED displejem.

Z dalších významných společností, které budou na FSDays 2013 prezentovat své novinky, můžeme jmenovat například ATIS GROUP, KALTMEYER, SCHRACK TECHNIK, SKANSKA a mnohé další.

Na veletrhu se budou prezentovat i partneři akce, Hlavní partner veletrhu – Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm, Odborný partner – Cech EPS ČR a Partneři Městská policie hl. m. Prahy a SH ČMS.

Nedílnou součástí FSDays 2013 jsou jako každoročně PŘEDNÁŠKY A KONFERENCE na aktuální témata:

  • 17. 9. – TNI“ a normy v oboru TBS, zejména kamerových systémů (místo konání – PVA EXPO PRAHA),
  • 18. 9. – Úloha facility managementu v bezpečnosti budov (místo konání – PVA EXPO PRAHA),
  • 18. 9. – Národní seminář o systému automatického tísňového volání z paluby vozidla eCall 112 (místo konání – zasedací sál Ministerstva dopravy ČR)

Pro všechny prezentující se společnosti připravil organizátor veletrhu, společnost Mascotte, opět prestižní soutěž o nejlepší a nejzajímavější prezentovaný produkt či službu „FSDays AWARD 2013“.

FSDays 2013 se uskuteční pod záštitou Ministerstva vnitra ČR, Ministerstva dopravy ČR a Hlavního města Prahy. Hlavním partnerem je Asociace Grémium Alarm. Odbornými partnery jsou ASIS International ČR, Cech EPS a ORSEC, dalšími partnery a spolupracujícími organizacemi jsou Asociace soukromých bezpečnostních služeb ČR, Městská policie Praha a IFMA CZ.

Návštěvou pátého ročníku FSDays tak můžete shlédnout i současně probíhající komplex veletrhů FOR ARCH, FOR THERM, FOR WOOD, BAZÉNY, SAUNY&SPA a FOR WASTE.

Veškeré novinky a zajímavosti týkající se FSDays a podrobný program odborných konferencí včetně on-line registrace najdete na www.fsdays.cz.

 
 
Reklama