Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Motor Caterpillar základem nejkompaktnějšího vysokokapacitního požárního čerpadla v Evropě

Divize Energetické systémy společnosti Zeppelin CZ s.r.o. dodala motor Caterpillar C27 pro jedno z největších požárních čerpadel v ČR.

Výrobce čerpadla, společnost Sigma Lutín, vyvíjí toto čerpadlo pro potřeby Hasičského záchranného sboru ČR a Mechanismu Civilní ochrany EU.

Vývoj požárního čerpadla s motorem Cat C27 je financován z programu EU v rámci bezpečnostního výzkumu Ministerstva vnitra ČR. Konstrukce čerpadla je navrhována v souladu s požadavky na evropský modul vysokokapacitního čerpání (HCP), kdy celé zařízení je soustředěno do dvou kompaktních kontejnerů.

Pro efektivní řešení rozsáhlých požárů na volných plochách, ale také požárů ve velkých městských či průmyslových aglomeracích, je toto vysoce výkonné čerpadlo schopno dodat velký objem vody na vzdálenost v řádu kilometrů. Výtlačná výška tohoto čerpadla je až 150 m, a dopravní množství 24 000 l/min.

Výkon motoru o zdvihovém objemu 27 litrů je 783 kW. Není to žádný drobeček – hmotnost motoru Cat C27 je více než 3 tuny.

Dodávka motoru Cat C27 od Zeppelin CZ proběhla na základě výběrového řízení. Svou roli při výběru sehrály i významné reference společnosti Zeppelin CZ při dalších dodávkách motorů pro čerpací techniku. Jedná se například o dodávku speciálních čerpadel s motory Cat C15 a Cat C4.4 pro petrochemický průmysl.

Společnost Zeppelin CZ s.r.o. je výhradním prodejcem stavebních strojů, energetických systémů a důlních strojů a zařízení výrobce Caterpillar v České republice. Kromě prodejních a servisních služeb se společnost zabývá půjčováním stavebních strojů a zařízení – autorizovaná půjčovna The Cat Rental Store má pobočky na 11 místech České republiky. Ve spolupráci se společností Caterpillar Financial Services ČR, s.r.o., zajišťuje zákazníkům také komplexní finanční servis spojený s nákupem strojů a služeb. V podvědomí veřejnosti je zapsána jako dodavatel technologicky vyspělých řešení, jako je například služba pro efektivní správu strojů Condition Monitoring a systém pro monitorová-ní strojů Cat® Product Link.

Zeppelin CZ s.r.o. je součástí nadnárodního koncernu Zeppelin GmbH, který provozuje 190 poboček po celém světě. Globální aktivity koncernu spadají pod pět „strategických obchodních jednotek“ (SBU = Strategic Business Unit); na území České republiky provozuje Zeppelin CZ s.r.o. tři tyto SBU jednotky: Stavební stroje EU, Energetické systémy a Půjčovna strojů (The Cat Rental Store).

 
 
Reklama