Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Školení - Kontrolní technik požárně bezpečnostních zařízení

Společnost PROMAT Vás zve na školení 9. 4. 2014 v Olomouci a 22. 5. 2014 v Praze, jehož cílem je získání oprávnění „Kontrolní technik požárně bezpečnostních zařízení protipožárních systémů Promat“.

Vyhláška Ministerstva vnitra č. 246/2001 Sb. o stanovení podmínek požární bezpečnosti staveb a výkonu státního požárního dozoru stanoví mimo jiné provádění pravidelných kontrol požárně bezpečnostních zařízení. Požárně bezpečnostní zařízení (PBZ) jsou systémy, technická zařízení a výrobky pro stavby podmiňující požární bezpečnost stavby nebo jiného zařízení.Podle této vyhlášky jsou právnické osoby a fyzické osoby vykonávající podnikatelskou činnost podle zvláštních předpisů povinny v rozsahu uvedeném ve vyhlášce zajistit kontrolu všech instalovaných požárně bezpečnostních zařízení. Osoba – kontrolní technik , která provádí kontroly PBZ, musí splnit podmínky stanovené právními předpisy, normativními požadavky a průvodní dokumentací výrobce konkrétního typu PBZ.

Obsah školení

Účastníci školení jsou seznámeni s požadavky výše uvedené vyhlášky 246. Jsou podrobně seznámeni se všemi protipožárními materiály firmy Promat. Dále jsou vysvětleny všechny protipožární konstrukce s vazbou na způsob provádění kontrol s důrazem na základní požadavky funkčnosti PBZ Promat. Pro názornost jsou ukázány i špatné aplikace PBZ na stavbách.

Doklad o školení

Oprávnění vystavené firmou Promat s.r.o. umožňující provádět kontroly PBZ.

Doba platnosti oprávnění

Platnost protokolu dokládajícího oprávnění provádět kontroly PBZ systémů Promat je omezena na 3 roky.

Komu je školení určeno

Školení je vhodné pro projektanty PO, techniky PO, montážní firmy. Toto školení je zařazeno do celoživotního vzdělávání ČKAIT a je ohodnoceno 1 bodem.

Více informací o školení Kontrolní technik požárně bezpečnostních zařízení
Promat s.r.o.
logo Promat s.r.o.

Promat se zabývá preventivní protipožární ochranou staveb; působí již řadu let v různých zemích Evropy i světa. Naším cílem je zajistit protipožární ochranu komplexů budov pomocí projektových řešení. Vyvinuli jsme speciální protipožární systémy pro ...

 
 
Reklama