Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

RWE postupně obnovuje odběr plynu zákazníkům

V průběhu povodní nedošlo k závažnějšímu poškození plynárenského zařízení. RWE pomáhá odběratelům s otevíraním hlavních uzávěrů plynu a obnovou odběru.

Dodávka plynu probíhá bez problémů

RWE
foto rwe.cz

RWE díky preventivním opatřením a mimořádnému nasazení pracovníků v terénu nezaznamenalo v průběhu povodní závažnější poškození plynárenských zařízení a dodávka plynu koncovým zákazníkům i nadále probíhá bez problémů. Během povodní bylo preventivně uzavřeno celkem 1 922 hlavních uzávěrů plynu především na Litoměřicku a Ústecku. V souvislosti s povodněmi je stále zapojeno do prací přibližně 150 pracovníků RWE.

V současné době probíhá postupná odbnova odběru plynu zákazníkům v obcích na Jičínsku, Trutnovsku a Berounsku. „V terénu se pohybuje velké množství našich pracovníků a snažíme se maximálně pomáhat odběratelům s otevíráním hlavních uzávěrů plynu, které byly preventivně uzavřeny a další obnovou odběru plynu do domácností,“ řekl Pavel Káčer, jednatel RWE Distribuční služby.

V ostatních postižených oblastech, především v obcích na Kolínsku, Mělnicku, Litoměřicku, Ústecku a Děčínsku, čekáme až opadne voda a poté i zde začneme postupně s obnovou odběru plynu zákazníkům. „Občanům jsou naši pracovníci jak na dispečinku 1239, tak i v terénu maximálně k dispozici,“ dodal Pavel Káčer.

Občané, kteří se po opadnutí vody vrátí do svých domovů a měli uzavřen hlavní uzávěr plynu, poškozen plynový pilíř, nebo zatopen plynoměr, nechť kontaktují pohotovostní linku 1239 a pracovníci RWE jim v době od 9 do 21 hod. odběr plynu obnoví.

V případě, že došlo v domě k zatopení domovních rozvodů a plynových spotřebičů, pro bezpečnou obnovu odběru plynu je rovněž nutná součinnost zákazníků s pracovníky RWE. Odběratelé, kteří již mají tato zařízení vyčištěna a opravena, mohou kontaktovat RWE na pohotovostní lince 1239.

 
 
Reklama