Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Švýcarská kvalita s tradicí – převeďte elektřinu a plyn svojí firmy ke společnosti Alpiq

Férový přístup, stabilita, prvotřídní služby a inovativní řešení. To přináší dodavatel energií Alpiq malým, středním i velkým firmám. Pojďte s námi zjistit víc o švýcarské společnosti, jejíž kořeny sahají až do 19. století a na českém trhu působí už druhou dekádu.

Pokud dění v energetice aspoň trochu sledujete, značka Alpiq vám jistě bude povědomá. Patří totiž k vůbec největším energetickým společnostem v Evropě. Zaměstnává téměř 1 300 lidí a působí ve více než 20 evropských státech včetně České republiky. Vykázaný zisk celé společnosti v roce 2018 činil v přepočtu téměř 100 miliard Kč.

Na českém trhu působí Alpiq už 15 let jako obchodník s elektřinou, v poslední době si ale získává dobrou pověst i jako dodavatel energií. A to i jako dodavatel energií pro veřejný sektor a malé, střední i velké firmy. V prestižním žebříčku CZECH TOP 100 pro rok 2020 zaujal Alpiq 8. místo, a patří tak mezi 10 nejvýznamnějších firem v České republice.

Tradice sahá až do 19. století

Historie firmy se začala psát ve stejném roce, kdy se prodala první láhev Coca-Coly: 1894. Tehdy byla založena malá švýcarská společnost později známá jako Atel, která se z provozovatele jediné vodní elektrárny na přehradě Ruppoldingen postupně vypracovala v jednoho z nejsilnějších evropských hráčů na poli energetiky.

Samotná značka Alpiq pak vznikla v roce 2009, kdy se Atel spojil s holdingem EOS, další silnou energetickou společností vzniklou v roce 1919. Obor činnosti, energetika, zůstává po více než 135 letech stejný. Alpiq dnes provozuje vodní, větrné, sluneční i jaderné elektrárny a po celé Evropě působí jako obchodník a dodavatel energií.

Férové jednání je samozřejmost

Že máte co do činění s tradičním, stabilním a seriózním partnerem, poznáte nejlépe na přístupu Alpiqu k zákazníkům. Filosofií společnosti je, že oboustranně prospěšná spolupráce může dlouhodobě fungovat pouze za férových a jednoznačných podmínek.

Bez ohledu na to, jak velká je vaše firma, v Alpiqu vždy víte, na čem jste. To znamená, že dostanete jednoduchou, jasnou nabídku a hned vidíte, kolik ušetříte oproti svému dosavadnímu dodavateli.

Online řešení pro malé firmy, individuální přístup pro velké

Tradice ovšem neznamená zkostnatělost. Z více než stovky českých dodavatelů energií je Alpiq první, kdo přišel s 100 % online sjednáním smlouvy. Jako podnikatel nebo malá a střední firma přejdete k Alpiqu kdykoli z pohodlí své vlastní kanceláře.

Online sjednání znamená nejen to, že nemusíte nikam chodit, ale dokonce ani nic tisknout a posílat poštou nebo kurýrem. I samotnou smlouvu podepíšete přes internet – myší nebo prstem na dotekovém displeji. Online podpis je přitom stejně bezpečný jako ten papírový.

Velké firmy se u Alpiqu zase mohou spolehnout na individuální přístup a cenovou nabídku ušitou na míru. Stačí na sebe nechat kontakt na internetových stránkách a obratem se vám ozve obchodní zástupce, se kterým osobně proberete všechno, co vás zajímá. Společně pak najdete ideální řešení právě pro vaši společnost.

Myslíte to s ekologií vážně? Přejděte na čistou energii

Významný krok směrem k ekologičtější budoucnosti může udělat i vaše firma právě přechodem k Alpiqu. Zelenou energii můžete mít za cenu srovnatelnou s běžnou elektřinou od konkurence.

Více o Alpiqu, jeho nabídce energií, historii společnosti a čisté energii objevíte na www.alpiq-energy.cz.

 
 
Reklama