Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak správně využívat bezpečnostní kamery doma?

Bezpečnostní kamery se stávají běžnou součástí mnoha domovů. Kromě odrazení potenciálních zlodějů ale mohou přinášet také právní komplikace, pokud nevíte, jak je správně používat. Jaké jsou zásady pro umístění kamery?

Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock

Omezení v záběru

Máte plné právo sledovat svůj vlastní pozemek, ale je důležité se vyhnout zasahování do soukromí jiných lidí. Podle zákona:

Kamery by neměly snímat víc, než je nutné pro vaše bezpečnostní potřeby. Je zakázáno snímat sousední pozemky nebo okna sousedů. Veřejné prostranství, jako je ulice nebo náměstí, by měly být na záznamu co nejméně.

Pokud je váš důvod k zabezpečení auto před domem, kamery by měly být zapnuté pouze tehdy, kdy tam auto stojí.

Jak správně zacházet se záznamy

I pokud máte legální záznamy, je třeba je správně skladovat a chránit. Záznamy by měly být uloženy jen po určitou dobu, obvykle několik dní. Zabezpečte záznamy tak, aby k nim nemohl nikdo cizí.

Záznamy by neměly být veřejně sdíleny, s výjimkou případů, kdy jsou potřeba pro právní důvody, např. při prokazování krádeže.

Výhody a nevýhody zabezpečení

I přes výše uvedená omezení může mít kamera mnoho výhod. Záznamy z kamery mohou pomoci policii rychle vyšetřit případ a usnadnit vyplacení pojistného. Nicméně, pro pojištění domácnosti je klíčový dobrý zámek na dveřích. Čím lépe je domácnost zabezpečena, tím vyšší může být náhrada za škody.

Bezpečnostní kamery mohou přinést klid a bezpečí, ale je důležité je používat správně a v souladu se zákonem. Dbejte na to, kde je namíříte a jak skladujete záznamy. A nezapomeňte, že správný zámek je stále jedním z nejlepších zabezpečení pro váš domov.

Bezpečnostní kamery mohou přinést klid a bezpečí, ale je důležité je používat správně a v souladu se zákonem. Dejte pozor, kam jsou nasměrovány a jak skladujete záznamy. A nezapomeňte, že správný zámek je stále jedním z nejlepších zabezpečení pro váš domov. Pokud máte další otázky nebo potřebujete odbornou radu na správnou instalaci a používání bezpečnostních kamer, společnost M2C je vaším spolehlivým partnerem.


M2C
logo M2C

M2C je jednou z největších společností s mezinárodní působností, nabízející široké spektrum služeb v oblasti integrovaného facility managementu. Poskytuje komplexní služby v rámci správy nemovitostí (úklid, údržba a zabezpečení) a prostřednictvím ...

 
 
Reklama