Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém speciálních rohoží PROMATUBEX®

Systém rohoží pro protipožární ochranu kruhových ocelových sloupů.

U kruhových ocelových prvků se při návrhu požárního obkladu pravidelně setkáváme s požadavky od projektantů na požární odolnost a zároveň požadavky architektů, nebo investorů na estetické provedení obkladového materiálu. A to především na zachování kruhové profilu sloupů.

V těchto případech se jeví jako ideální způsob ochrany, nekonečný pás rohoží PROMATUBEX®.

Rohože PROMATUBEX® jsou určené k přímému nalepení na povrch ocelové konstrukce.

K nalepení rohoží na ocelové sloupy je určeno lepidlo Promat® K84.

Není tedy potřeba mechanické kotvení obkladu k ocelovému prvku.

K tmelení vzniklých spár a spojů rohoží je nově použitý tmel Promat® Ready Mix PRO. Jedná se o speciálně vyvinutý, vysoce plastifikovaný tmel na bázi vinylu a dalších přísad pro ruční a strojní zpracování.

Povrchovou úpravu takto provedeného obkladu je možné řešit výmalbou, omítkovinou, dodatečným keramickým, nebo nerezovým obkladem.

Další výhodou systému PROMATUBEX® je možnost aplikace do exteriéru. Je ale nutné rohože ochránit před povětrnostními vlivy, například fasádním systémem.

Další informace najdete na https://ww3.promatpraha.cz/produkty/promatubex/ nebo na https://www.promat.tech/katalog-pbs/#kl-415-85


Promat s.r.o.
logo Promat s.r.o.

Promat se zabývá preventivní protipožární ochranou staveb; působí již řadu let v různých zemích Evropy i světa. Naším cílem je zajistit protipožární ochranu komplexů budov pomocí projektových řešení. Vyvinuli jsme speciální protipožární systémy pro ...

 
 
Reklama