Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bydlení bez sklepa? Poradíme, kde uskladnit sezónní věci

Majitelé velkých rodinných domů mají oproti majitelům bytů nebo nájemníkům obrovskou výhodu v prakticky neomezených skladovacích prostorech. Drtivá většina domů totiž disponuje nejenom prostornou půdou, ale také sklepem, do něhož můžete bez větších obav uskladnit nepotřebné věci.


Zdroj obrázku: Perfectstorage.cz

Bydlíte-li ovšem v bytě, k němuž nenáleží sklep, pak budete určitě usilovně přemýšlet, kam uskladnit sezónní věci, které v nejbližší době nebudete potřebovat.

Které věci potřebujete uložit?

Vkus lidí žijících v panelákových bytech je opravdu různý, a proto nelze jednoznačně určit, u kterých věcí byste měli přemýšlet nad jejich uskladněním mimo bytové prostory. Obecně se však bude jednat o nepříliš často používané předměty, které by vám v bytě pouze zabíraly místo. Pokud byste se jich dokázali zbavit alespoň na nějakou dobu, bude se vám žít hned o něco lépe, protože nebudete tolik omezeni prostorem.

Typicky se jedná o sezónní věci, které používáte pouze v zimě nebo v létě. Jedná se například o kompletní lyžařské vybavení. To v bytě zabere obrovské množství místa, a přitom jej vytáhnete pouze v zimním období.

Jaké máte možnosti?

Nikdo z vás však určitě nechce draze nakoupené předměty vyhazovat, a proto přichází na mysl otázka, kam tyto momentálně nepotřebné věci odložit. Určité řešení představuje pronájem skladovací kóje, které jsou dostupné hlavně v Praze. Tyto osobní sklady nabízejí perfektní alternativu, která v mnohých faktorech převyšuje klasické bytové sklepy nacházející se v každém paneláku.

Jejich hlavní výhodou je bezpečnost, snadná dostupnost a také velikost, takže je můžete bez větších obav naplnit nejenom lyžařských vybavením, ale také knížkami, dětskými hračkami nebo dokonce nepoužívanými elektrickými spotřebiči či nábytkem.

Jsou skladovací kóje bezpečné?

Osobní skladové kóje jsou založeny na principu uložení nepotřebných věcí na libovolnou dobu. Přitom si zakládají na dobré dostupnosti a vynikající bezpečnosti. U běžných sklepů v panelácích totiž hrozí relativně velké riziko jejich vykradení, protože jejich zabezpečení je v drtivé většině případů velmi slabé. Oproti tomu jsou skladové kóje neustále pod dohledem kamerového systému, a přitom k nim máte přístup 24 hodin denně. To je zapříčiněno jedinečným konceptem skladovacího systému, kdy je celé skladiště hlídáno ochrankou, a navíc je každá jednotlivá kóje opatřena vlastním zámkem.

Jak se k osobním kójím dostat?

Na území Prahy se nachází celkem 3 velkoobjemové sklady, takže máte z čeho vybírat. Velkou výhodou je navíc možnost nezávazné poptávky přes internetové stránky provozovatele osobních skladů, tudíž budete mít během několika desítek minut přehled, zda jsou v daném provozu volné skladovací kapacity.

 
 
Reklama