Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chytrá správa uživatelů budov s Loxone Trust

Inteligentní automatizace s Loxone nabízí funkci „Trust“. Firmy ji využijí pro sdílení přístupových oprávnění zaměstnanců mezi pobočkami. Na chalupě pak lze využít stejné přístupové údaje jako doma.

Trust umožňuje jednoduše, flexibilně a bezpečně sjednotit přístupy napříč různými lokalitami. Příkladem je firma, která má sídlo se dvěma budovami. Na druhé straně země má další pobočku - třetí budovu. Všechny budovy disponují chytrou automatizací s Loxone Miniserverem. S Trustem si tyto tři řídicí jednotky sdílí data o uživatelích. Zaměstnanec se tak dostane stejným kódem (nebo NFC klíčem) na pracoviště, do vedlejší budovy i na vzdálenou pobočku při pracovní cestě.

Miniservery si vyměňují hesla, oprávnění i naučené NFC přívěsky. Uživatelé nemusí mít údaje nastavené pro každou budovu zvlášť. Když navíc správce přístup uživatele změní nebo zruší, nová pravidla ihned platí na všech místech. Administrativu uživatelů lze také zjednodušit importem souboru CSV.

Trust tak ještě rozvíjí chytrý přístup s Loxone. Vhodný je například i pro flexibilní přístup pracovníka na noční úklid. V návaznosti na jeho přístupové údaje se po dobu přítomnosti deaktivuje poplašný systém v uklízených místnostech a rozsvítí se jen potřebná světla.

Funkce se však hodí i do rezidenčních komplexů nebo hotelových resortů. Každý uživatel má jasně přidělená práva a dostane se jen do určených budov. Rodina si může nastavit stejné přístupové údaje doma i na víkendové chalupě a tak dále.

Čím více lidí (s různými funkcemi), tím je řešení přístupu složitější a působí problémy jako spuštěné alarmy, zablokované přístupy, výměny klíčů a přenastavování kódů. S přístupem Loxone doplněným Trustem to neplatí.

Více o přístupu budov s Loxone


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 
Reklama