Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FOR ARCH 2019 zaostří na chytrá města

Objevte novou, chytřejší a bezpečnější budoucnost na 30. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH. Od vystavovatelů, v poradenských centrech a během doprovodných programů se dozvíte, jak změnit dům nebo byt na chytrý domov.


S trendy pro větší pohodlí, bezpečnost a úspory ve spotřebě energie je možné seznámit se ve dnech 17. až 21. září v PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Z loňského výzkumu Ministerstva vnitra ČR zaměřeného na postoje občanů k prevenci kriminality vyplynulo, že více než polovina lidí považuje situaci za stejnou jako před 3 lety. Lidé se cítí být ohroženi nejčastěji kapesní krádeží (50 %), vloupáním do bytu (43 %) a vandalismem (39 %). . Ale život přeje připraveným. I proto se letos Česká republika zapojí do Evropského dne proti vloupání 16. června.

O bezpečnost je třeba se postarat

Bezpečnost je důležitým prvkem i v hodnocení bytů, domů a lokalit pro bydlení i pro podnikání. Technologie a řešení pro zvýšení bezpečnosti mají tedy své místo i na veletrhu FOR ARCH. Od roku 2017 jsou stálou součástí nomenklatury, doprovodného programu i výstavních expozic firem, kde najdete např. bezpečnostní dveře, okenní kování, bezpečnostní fólie, zámky, mříže a ploty, řízení osvětlení v době nepřítomnosti, kamery, technologie pro monitoring a služby i expozici Městské policie.

Co vše může být chytré?

Lidé chtějí komfort a úspory, přitom chtějí ovládat své domy, byty a provozovny jednoduše a k tomu potřebují, aby technologie byly vzájemně propojeny. Otevření okna musí být signálem k útlumu vytápění, zvýšení teploty osluněním musí být signálem pro žaluzie a chlazení a ukládání energie. To jsou reakce na již vzniklou situaci. Dalším stupněm vývoje k úsporám a komfortu je využití a práce s predikcí. Například s predikcí počasí v případě využívání obnovitelných zdrojů, s predikcí chování uživatele v případě vytápění, větrání a přípravy teplé vody. To je cesta inteligentních budov.

Chytré a bezpečné bydlení v chytrých městech

Smart Cities (SC) je téma v posledních letech hojně diskutované. Chytrá města sdružují technologie, vládu a společnost k vytvoření chytré ekonomiky, chytré mobility, chytrého životního prostředí, chytrého bydlení a chytré správy a řízení města pro chytré lidi.

Doprovodný program veletrhu FOR ARCH 2019 – inteligentní a bezpečné bydlení

  • Úterý 17. 9. 2019 – Bezpečné stavby, projektování bezpečnostních a protipožárních systémů
  • Středa 18. 9. 2019 – Požární bezpečnost budov
  • Středa 18. 9. 2019 – Bezpečný bytový dům SVJ/BD 4.0 – trendy a možnosti, pro moderní zabezpečení majetku a bytů
  • Čtvrtek 19. 9. 2019 – CHYTRÁ MĚSTA OD A DO Z
  • Čtvrtek 19. 9. 2019 – Chystané legislativní předpisy pro oblast VTZ

Více informací najdete na www.forarch.cz


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama