Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové kapacitní pisoárové splachovače - chytré řešení pro počtáře

Firma AZP Brno představí na veletrhu SHK zcela novou řadu automatických pisoárových splachovačů s kapacitní technologií. Zásadní změnou je umístění snímače přímo na samonasávacím sifonu, čímž je dosažena vysoká univerzálnost použití pro různé keramiky a zabráněno násilnému ničení snímače.

Sada pro keramiku pro samonasávací sifon - AUP 21

AUP 21 je univerzální automatická splachovací sada, kterou je možné připojit ke keramice určené pro samonasávací sifon. Hlavní výhodou je velmi jednoduchá montáž, kdy se pouze připojí voda přes rohový ventil, zasune manžeta s přípojkou do otvoru pro oplach v keramice a nasadí sifon. Po připojení elektřiny (AUP 21 - 12V, 50 Hz) nebo po vložení baterií (AUP 21.B - 4 x AA baterie) se pisoár sám naladí a je připraven k použití.

Při vývoji kapacitní technologie byl kladen důraz na odstranění známých neduhů jiných technologií jako je zhoršená citlivost na černou barvu, splachování při špatném odvětrání kanalizace, splachování při nahodilém rozkmitání hladiny, špatná reakce na prostatické močení a další.

Nezanedbatelnou výhodou je také cena splachovačů. Montážní firmu vyjde levněji nakoupit zvlášť splachovač AUP 21 a zvlášť keramiku než celý komplet.


Sada AUP 21.B
 
Příklad použití AUP 21.B v keramice Derby Top

Výhody:

  • Antivandalové provedení - snímač není z venku vidět
  • Inteligentní elektronika - samonastavování
  • Odstranění neduhů - černá barva, chvění hladiny, ...
  • Cena
  • Snadná montáž
  • Univerzální provedení - vhodné pro většinu keramik
  • Síťová nebo bateriová verze napájení

Použití ve výrobcích AZP Brno

Výše zmíněný kapacitní splachovač AUP 21 dodává AZP Brno také namontovaný v keramikách:


keramika Nova
AUP 27
 
keramika Sphinx
AUP 28
 
keramika Apollo
AUP 29
 
keramika Golem
AUP 5
 
nerezový pisoár
AUP 02

Kapacitní splachovač pro pisoár Domino - AUP 23

Kapacitní technologii jsme využili i pro zcela nový, na trhu jedinečný, nesenzorový splachovač pro keramiku Domino. Systém odstraňuje nevýhodu senzorových snímačů, které jsou náchylnější na poškození vandaly - ničení snímačů senzorovými nedopalky, nožíky, apod. Systém je namontován v podobě objímky s elektronikou mezi výpustí a sifonem pisoáru - není tedy z venku vidět. Montáž je opět velice jednoduchá. Stačí připojit vodu přes rohový ventil, namontovat oplachovou trysku a namontovat objímku. Poté stačí elektroniku připojit na 12V - AUP 23 (nebo vsunout baterie - AUP 23.B), systém se sám odladí a je připraven k provozu.


AUP 3 - II.generace - uchycení snímače
 
AUP 3 - II.generace - Domino

AUP 23 - je sada pro keramiku Domino - 12V, 50Hz
AUP 23.B - je sada pro keramiku Domino - bateriové napájení 6V - 4 x AA baterie

Splachovač je dodáván také současně s keramikou pod názvem AUP 3 - II. generace ve variantách:

AUP 3 - II. generace - je kapacitní splachovač včetně keramiky Domino - 12V, 50Hz
AUP 3.B - II. generace - kapacitní splachovač včetně keramiky Domino - bateriové napájení 6V - 4 x AA baterie

Opět je zde připraveno cenové zvýhodnění, kdy je pro montážní firmu levnější koupit si zvlášť keramiku Domino a zvlášť splachovač AUP 23 než celý komplet.

Více se dozvíte na www.azp.cz.


AZP Brno s.r.o.
logo AZP Brno s.r.o.

Výrobce nerezového (i antivandal) a bezdotykového sanitárního zařízení, senzorové baterie, automatické pisoáry, bezdotykové sprchy. Nerezové podlahové žlaby, umyvadla, dřezy, umývací žlaby, výlevky, nerezové záchody a pisoáry. Zpoplatnění vstupů, praček, ...