Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh Střechy Praha stále probíhá

Mezinárodního veletrhu Střechy Praha, který právě probíhá (25.-27.1.2007) na pražském Výstavišti v Holešovicích, se účastní 184 firem, z toho 15 zahraničních.

Výstavu zahájila ředitelka společnosti Střechy Praha s.r.o. Ing. Jitka Řehořová dne 25.1.2007. Dále jsme přivítali prezidenta HK ČR Dr. Ing. Jaromíra Drábka, který převzal osobní záštitu nad veletrhem. Mezi dalšími řečníky na slavnostním zahájení byli Ing. Michael Trnka, CSc. přednosta oblastní kanceláře ČKAIT v Praze, za poradenskou společnost EkoWATT, která je hlavním partnerem doprovodného programu k výstavě Úspory energií a obnovitelné zdroje promluvil ředitel Ing. Jiří Beranovský, PhD., za ARK ČR ředitel Ing. Petr Koranda, za Cech KPT ČR cechmistr Jiří Sláma. Na závěr pozvali přítomné na přípitek za celý přípravný tým pánové Ing. Vratislav Kroc a Ing. Vladimír Zábranský, zástupci pořadatele.


SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ CEN NA SPOLEČENSKÉM VEČERU

Již pošesté se uskutečnila soutěž o nejlepší exponát výstavy - Zlatá taška 2007. Ocenění získalo na základě rozhodnutí odborné poroty "střešní okno PRIMA FENESTRA řada Thermical", které vyrábí společnost FENESTRA střešní okna, s.r.o. Ćleny odborné poroty byli: Doc. Ing. Antonín Fajkoš, CSc., Doc. Ing. Václav Hájek, CSc., Doc. Ing. Šárka Šilarová, CSc.

Cenu za nejpoutavější expozici za předchozí 8. ročník veletrhu za firmu TONDACH Česká republika s.r.o. převzala ředitelka marketingu, paní Ing. Jana Klasová.

Na výstavě nechybí bohatý doprovodný program přednášek a seminářů, praktických ukázek řemesla, soutěže pro vystavovatele i návštěvníky a také oblíbená bezplatná centra. Ve čtvrtek i v pátek proběhly velmi zajímavé přednášky, semináře a diskusní fóra. Mezi nejvíce navštěvované patřily přednášky ke zvýrazněnému tématu výstavy KONSTRUKČNĚ A EKONOMICKY VYVÁŽENÉ STŘECHY:
- Správné způsoby zateplování šikmých a plochých střech, aktuální zvýšené požadavky (Doc. Ing. Antonín Fajkoš, CSc.)
- Prosvětlení střech v souladu s úsporami energií, střešní okna a ostatní prosvětlení v souladu se závaznými požadavky (Doc. Ing. Šárka Šilarová, CSc., Doc. Ing. Václav Hájek, CSc.).

V sobotu dopoledne si Vás dovolujeme pozvat na zajímavé přednášky, např. poradenské společnosti EkoWATT, týkající se úspory energií v rodinných domech a v domácnostech. Více o doprovodném programu na www.strechy-praha.cz.

Od 14 hodin se můžete pobavit s Martinem Zouharem a zazávodit si na velkoplošné autodráze.

V 16 hodin se losují DVĚ STŘECHY ZDARMA!