Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Střechy Praha opět ve znamení úspor energie a obnovitelných zdrojů

Včera v 9.00 hod. byla mimo jiné i za účasti presidenta Hospodářské komory Jaromíra Drábka zahájena 9. mezinárodní výstava Střechy Praha 2007. Výstava kromě výrobců střešních systémů nabízí i řadu výrobků z oblasti tepelných izolací, hydroizolací, solárních systémů i fotovoltaických panelů. Součástí je i odborný doprovodný program.

Již třetím rokem je výstava též zaměřena na úspory energie a obnovitelné zdroje. Výstavu zahájila Ing. Jitka Řehořová, hlavní organizátorka výstavy a jednatelka společnosti Střechy Praha, s.r.o., výstavu dále přišli podpořit kromě presidenta Hospodářské komory např. pan Ing. Michael Trnka, CSc. - přednosta oblastní kanceláře ČKAIT, nebo pan Ing. Jiří Beranovský z obecně prospěšné společnosti EkoWatt-Centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie.


Ing. Jitka Řehořová a úvodní slovo
 
Ing. Michael Trnka, CSc. - přednosta
oblastní kanceláře ČKAIT v Praze

"Úspory energie budou do budoucna hrát stále významnější roli v souvislosti s cenou energie. Nutná je i podpora obnovitelných zdrojů. Jsme rádi, že se výstavy účastní i řada firem s oblastí solární tepelné techniky a především fotovoltaických systémů," notovali si pozvaní hosté v zahajovacím projevu.


president HK - Ing. Jaromír Drábek
 
Ing. Jiří Beranovský - EkoWatt

Úspory a obnovitelné zdroje energie

Střecha je jednou z nejstarších stavebních konstrukcí, která se neustále vyvíjí s ohledem na její tepelné i hydroizolační vlastnosti. Do budoucna je zde obrovský potenciál ve volné ploše, která je maximálně vhodná pro instalace systémů ke "sběru energie". Její spotřeba obyvateli a uživateli objektů právě pod touto konstrukcí je stejně tak obrovská, a s kvalitou životní úrovně stále narůstá. Je tedy nasnadě využívat tyto plochy např. k výrobě elektrické nebo tepelné energie - především pro potřeby teplé užitkové, či chcete-li teplé vody.


Ing. Michaela Tupá, Ing. Jitka Řehořová, Ing. Hana
Broumová - bez nich by to nebylo
 
ukázky řemesel

Součástí výstavy je řada stánků s ukázkou různých řemesel (viz fotografie). Dnes mimo jiné proběhne vyhlášení Solární ligy www.solarniliga.cz, které zastřešuje Liga ekologických alternativ, kde by se měl objevit i staronový ministr životního prostředí pan Martin Bursík.


ukázky řemesel
 
ukázky řemesel

Doprovodný program naleznete ZDE.


CZ Elektronika - fotovoltaické řešení
 
Solarwatt AG Dresden - mezinárodní účastník

Kromě doprovodného programu - řada především odborných seminářů s důrazem na střechu a její konstrukci, úspory energie, zde bude zítra věnován prostor i těm nejmenším návštěvníkům. Ti se mohou v sobotu od 13.00 těšit na Martina Zounara a velkoplošnou autodráhu!

 
 
Reklama