Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Portál TZB-info oslavil své 5. Vánoce

Vážení čtenáři portálu TZB-info,

věřím, že máte za sebou bohatou nadílku pod vánočním stromkem a prožíváte klidné a pohodové vánoční svátky. Počasí venku sice ani trochu neodpovídá tomu, že je konec prosince, ale opravdu se přiblížil konec roku 2006. Pro portál TZB-info to byl rok velmi úspěšný, protože se nám podařilo udržet trend růstu návštěvnosti a celý rok Vás zásobovat trvalým přísunem novinek z oborů souvisejících se stavebnictvím, technickými zařízeními budov a úsporami energií.

V letošním roce jsme s portálem TZB-info oslavili již páté výročí jeho existence. Dne 1.7.2001 byl totiž oficiálně spuštěn portál s názvem TZB-info, který měl za cíl začít přinášet na internetu informace z oboru technická zařízení budov a to pro odbornou i pro laickou veřejnost. Dne 1.7.2006 tedy portál oslavil 5. výročí své existence. Při srovnání začátků před pěti lety a současné podoby portálu si dovolím tvrdit, že se nám podařilo se velmi přiblížit původnímu cíli - stát se nejnavštěvovanějším portálem, který bude přinášet opravdové novinky z vybraných stavebních oborů souvisejících s TZB a úsporami energií.

Chtěl bych touto cestou poděkovat zejména celému týmu, který se stará o každodenní provoz portálu a díku kterému má TZB-info dnes své nezastupitelné místo na mediálním trhu našeho oboru. Dále patří mé poděkování všem autorům, kteří svým dílem přispěli k obrovskému množství odborného obsahu publikovaného nejen za poslední rok, ale za celou dobu existence portálu. Jen pro zajímavost – na portálu TZB-info bylo za dobu jeho existence publikováno více jak 3,5 tis. článků. A v neposlední řadě patří můj velký dík všem našim firemním partnerům a inzerentům, díky nimž máme možnost poskytovat zatím stále veškerý odborný obsah všem čtenářům zcela zdarma.

Věřím, že nám i v příštím roce zachováte přízeň a budeme se snažit Vám poskytovat co nejkvalitnější informace pro Vaši práci. V roce 2007 chystáme rozšíření portálu o další nové obory a některé nové služby. Současně chceme upevnit své místo zejména v oblasti energeticky úsporného stavebnictví, které se konečně stále více dostává do popředí zájmu.

Na závěr bych si dovolil krátkou poznámku na aktuální téma. Již na začátku jsem se zmínil, že letošní počasí vůbec neodpovídá datu v kalendáři. Věřím, že to bude snad mít pozitivní přínos v tom, že si možná další lidé uvědomí, že s chováním naší civilizace něco není v pořádku. Že spotřebováváme více energie a surovin, než kolik je schopna planeta Země unést, že tento stav není udržitelný a že důsledky našeho chování se již začínají projevovat. A to vše přesto, že zničující vliv naší činnosti na globální prostředí je již v mnoha oblastech velmi dobře známý. Abychom dosáhli změny a na Zemi mohli žít lidé i za 100 let, musíme všichni velmi rychle změnit své chování zejména v oblasti zacházení s energiemi. Na portálu TZB-info se snažíme informovat o nutnosti úspor energií zejména v oblastech stavebnictví a TZB a dávat návody kde lze úspory hledat. Snad se to dá považovat za náš malý příspěvek ke zlepšení neradostného stavu našeho prostředí.


Přeji všem našim čtenářům a partnerům klidné prožití vánočních svátků a zejména zdraví a mnoho úspěchů v příštím roce 2007.

Ing. Miroslav Hořejší

 
 
Reklama