Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MACH CHAMELEON - přišla revoluce

Na letošním veletrhu Aqua-therm Praha 2006 představila společnost TC MACH, s.r.o. novou energetickou jednotku s typovým označením CHAMELEON. Tímto unikátním zařízením se tak dostává na trh špičkové tepelné čerpadlo s doposud netušenými možnostmi pro konečného uživatele.

CHAMELEON také ukončí nejednu "noční můru" projektantům, kteří hledají efektivní řešení pro jednotnou regulaci různých energetických systémů v jednom objektu. Firma TC MACH, s.r.o. tak potvrdila nejen svoji vedoucí roli v oblasti špičkových tepelných čerpadel, ale bez nadsázky lze říci, že s energetickou jednotkou CHAMELEON, v tomto segmentu trhu, nastartovala revoluci.

Plánujete postavit dům? Spotřeba energií, potřebných pro provoz domu, musí být v dlouhodobém horizontu optimalizována v poměru cena-výkon-komfort. CHAMELON vám zatopí velmi efektivně. Jedná se o nejmodernější tepelné čerpadlo ve své kategorii. Je vybaveno patentovaným systémem odtávání MACH VHM bez výpadku topného výkonu při odtávání, elektronickým vstřikováním chladiva a nadřazenou regulací. Laicky řečeno, CHAMELEON vám zatopí ze všech tepelných čerpadel nejlevněji. Vysoce efektivně ohřívá i užitkovou vodu. Ohřev je řešen ve třech fázích, kdy v první a druhé fázi se používá tepelné čerpadlo - nejprve k předehřevu a následně k dohřevu užitkové vody. Topná spirála boileru se využívá teprve ve fázi třetí.

Chcete být moderní a efektivní, a tak kromě tepelného čerpadla, chcete využít solární systém. Jak to "skloubit" s tepelným čerpadlem? CHAMELEON je na tuto variantu plně přizpůsoben! Efektivně řídí dochlazení solárního systému s následným využitím přebytečného tepla. CHAMELEON tak ovládá celý solární systém, který topí do akumulační nádrže tepelného čerpadla, nebo přímo do dvou zásobníků, včetně přepínání a plynulého řízení otáček oběhového čerpadla solárního systému.

A co regulace pro jednotlivé místnosti domu? Radiátory, podlahové vytápění, vzduchotechnika a sauna? Součástí CHAMELEONA jsou vývody pro napojení podlahového i radiátorového vytápění a výměníku vzduchotechniky. Celoročně tak máte zaručeno řízení teploty v jednotlivých místnostech dle vašeho přání, saunu nevyjímaje. Pochopitelně s maximálním efektem. Mozkem CHAMELEONA je přece počítač s unikátním softwarem!

Rádi plavete a máte bazén? CHAMELEON má vývod i pro napojení výměníku bazénu. Ekonomické vytápění bazénu, popřípadě bazénové haly, je pro něj hračkou. Pro větší komfort vám bude řídit i časovou filtraci bazénové vody.

CHAMELEON, kromě sauny a chlazení, umí ovládat i okenní žaluzie, řídit doplňkové zdroje, například plynový kotel a vyhřívat příjezdové komunikace. Vzájemnou blokací elektrických spotřebičů dokáže zajistit optimalizaci velikosti domovního jističe. Protože CHAMELEON je vysoce inteligentní, tak kromě optimalizace výkonu a efektivního řízení, si umí zkontrolovat i výpadek jističů a svůj celkový "zdravotní stav": počínaje znečištěním sítka v topném okruhu a konče například tlakem topné vody. Takže pokud by se, čistě teoreticky, vašemu CHAMELEONOVI něco přihodilo, umí se tato energetická jednotka spojit s dispečinkem firmy TC MACH, s.r.o. a umožnit tak servisnímu technikovi identifikaci závady na dálku. Bude-li přesto nutný zásah na místě, máte jistotu, že závada bude odstraněna na první zákrok.

Buďte nároční a nedělejte kompromisy. CHAMELEON je tu jen pro vás. Jestliže se "on" umí spojit s dispečinkem výrobce, buďte si jisti, že i vy se kdykoli a odkudkoli spojíte se svým CHAMELEONEM. Vracíte se dříve ze služební cesty a pouze temperujete svůj domov? Tak mu zavolejte, že se vracíte dřív. CHAMELEON vám přitopí, nahřeje saunu a začne vytápět bazén.

Výrobky firmy TC MACH, s.r.o. jsou známé svou vysokou úrovní kvality. Při jejich vývoji je kladen důraz na použití vysoce kvalitních materiálů kombinovaných s nejmodernějšími technologiemi. Ty umožňují individuální přizpůsobení výrobků té nejnáročnější klientele, jenž upřednostňuje komfort, eleganci, kompaktnost či rychlý a účinný servis. To ostatně dokládá i řada ocenění z mezinárodních veletrhů RACIOENERGIA, Frigotherm, Stavebního veletrhu SHK Brno, For Arch Praha nebo Aqua-therm Praha.

Bude všude kolem vás, a přesto jej neuvidíte, ani ho neuslyšíte, protože se dokonale přizpůsobí vašemu okolí a váš dům bude tepat životem jako jeden dokonalý organismus.


Tepelná čerpadla MACH, s.r.o.
logo Tepelná čerpadla MACH, s.r.o.

Vývoj, výroba a instalace patentově chráněných tepelných čerpadel MACH. Další oblastí působení jsou speciální aplikace v technologických procesech s odpadním teplem.