Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka - tepelné čerpadlo MACH CHAMELEON

Chameleón je zvíře, jenž se velmi dobře přizpůsobuje okolnímu prostředí. Přesně taková je i nová energetická jednotka MACH s typovým označením CHAMELEON, která bude představena na veletrhu Aqua-therm Praha 2006.

Jedná se o tepelné čerpadlo s patentovaným systémem odtávání MACH VHM bez výpadku topného výkonu při odtávání, jenž je kvůli optimalizaci chodu chladícího okruhu vybaveno elektronickým vstřikováním chladiva. Energetická jednotka MACH dostala do vínku i nový design a přehledný LCD terminál. Měděná akumulační nádrž obsahuje systém výměníků pro předehřev užitkové vody a její součásti je i záložní elektrokotel.

Komfortní a velmi efektivní provoz tepelného čerpadla s vazbou na celkovou technologii objektu řídí progresivní programovatelný automat s možností napojení na dispečink výrobce přes internet či GSM (telefon). Řídící systém monitoruje, diagnostikuje a archivuje provoz celého systému vytápění. Optimalizuje tepelnou pohodu v jednotlivých místnostech, diagnostikuje chladící okruh tepelného čerpadla nebo čte zpětnou vazbu výpadků jistících prvků. Pomocí řídícího systému lze rovněž ovládat i jiné technologie jako saunu, bazén, rolety či vzduchotechniku.

Nastala doba komunikace
Bez nadřazeného řídícího rozvaděče spolu komunikuje tepelné čerpadlo, solární systém, plynový kotel, ohřev užitkové vody, vytápění objektu, vytápění bazénu i klimatizace - to vše zajistí a přizpůsobí CHAMELEON. MACH CHAMELEON šetří prostorové nároky či náklady na zprovoznění celého systému v jeden funkční a kompaktní celek.

Teplá voda
Velká pozornost byla díky našim zahraničním partnerům věnována ohřevu užitkové vody, jenž je řešeno vysoce efektivně ve třech fázích. V první a druhé fázi se využívá tepelné čerpadlo - nejprve k předehřevu a následně k dohřevu užitkové vody. Teprve ve třetí fázi se využije elektrická topná spirála boileru.

Revoluční a nadčasová technologie MACH CHAMELEON je určená především náročným klientům, jenž upřednostňují komfort, eleganci, kompaktnost či rychlý a účinný servis. Výrobky firmy TC MACH, s.r.o. jsou známy svou vysokou kvalitou a zakázkovým provedením. Vysoce profesionální přístup všech zaměstnanců je znát od prvního kontaktu - od obchodníků, montérů až po servis. Neustálé vyhodnocování vlastních chyb a touha po dokonalosti jsou motory, jenž firmě TC MACH, s.r.o. napomáhají dosáhnout prvotřídní kvality.
Tato kvalita je pečetěná dlouhou řadou spokojených zákazníků a také ocenění mezi něž patří: Zlatá plaketa veletrhu RACIOENERGIA 2006 (Slovensko), Grand Prix Frigotherm 2003, 2004, 2005, Zlaté medaile Stavebního veletrhu SHK Brno 2005 a 2006, Čestného uznání For Arch Praha 2005, Čestného uznání Aqua-therm 2004 a 2005, Ceny zdraví a bezpečného životního prostředí 2003 nebo ceny Spokojený zákazník 2002.

Značka kvality tepelných čerpadel MACH je známá i v dalších státech Evropy jako je Slovensko, Slovinsko, Irsko, Velká Británie, Rakousko, Francie, Španělsko, Řecko či Kypr. I zákazníci v těchto zemích oceňují originální přístup, bezvadné provedení a nadstandardní služby.



Tepelné čerpadlo MACH CHAMELEON

bude představeno
v rámci veletrhu Aqua-therm Praha 2006
(21. - 25. listopadu 2006)

hala J - stánek 006,
kde je rovněž přihlášeno do soutěže o Zlatou medaili.


Projektantům je určena přednáška,
konaná ve středu
22. 11. 2006 od 14.00 - 15.00 hodin
v konferenčních prostorách Parkhotelu, Veletržní 20,
Praha Holešovice (presence od 13.30 hod.)
.





Tepelná čerpadla MACH, s.r.o.
logo Tepelná čerpadla MACH, s.r.o.

Vývoj, výroba a instalace patentově chráněných tepelných čerpadel MACH. Další oblastí působení jsou speciální aplikace v technologických procesech s odpadním teplem.