Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky Wavin Ekoplastik pro rok 2006

NOVÉ VÝROBKY ZE SYSTÉMU EKOPLASTIK PPR

1. filtr a zpětná klapka (průměr 25 mm) a dále redukovaný T-kus 25/20/20

Jsou to tvarovky, které chyběly v našem sortimentu a na základě požadavků jak prodejců, tak i montážních firem jsme se rozhodli zařadit je do našeho sortimentu. Do budoucna chystáme tyto výrobky i v dalších rozměrech - 20 mm a 32 mm.

   

2. Pro projektanty máme připravenou demoverzi výpočtového programu pro vodovody, umožňující navrhovat rozvody studené a teplé vody a cirkulace nejen ze systému EKOPLASTIK PEX a EKOPLASTIK ALUPEX, ale i systému EKOPLASTIK PPR.

3. Odhlučněná kanalizace - AS

Tento systém přináší komplexní řešení odhlučněné gravitační vnitřní kanalizace. Díky svým vynikajícím zvukově-izolačním vlastnostem nachází uplatnění všude tam, kde je normou vyžadována zvýšená ochrana proti hluku - např. budovy nemocnic, sanatorií, hotelů, kanceláří, škol apod. Systém Wavin AS je vyráběn ze speciálního, pro tyto účely, vyvinutého materiálu Astolan® (minerální zesílený PP, barva světle šedá - RAL 7035), díky kterému je schopen tlumit hluk vznikající provozem kanalizačního systému. Jako zvukově izolační systém splňuje Wavin AS maximální požadavky zvýšené ochrany před hlukem (stupeň ochrany III) dle normy DIN 4109-10. Samozřejmostí zůstává i vysoká teplotní (trvale 90 °C, krátkodobě až 95 °C) a chemická (pH 2 až pH 12) odolnost.

Široký sortiment tvarovek a trubek v průměrech od DN 50 přes DN 70, 90, 100, 125, 150 až po DN 200 mm. Součástí systému je také rozsáhlý výrobní program tvarovek, včetně různých přechodů na jiné materiály (HT, KG, Ultra-Rib apod.) a protipožárních manžet. To vše podtrhují již tradiční výhody plastových potrubních systémů, jako je jejich hydraulická hladkost, odolnost proti korozi, nízká hmotnost, snadná montáž a nízké pořizovací náklady.

4. FAST FLOW - podtlakový systém odvodnění plochých střech

Tento systém je určen pro střechy objektů s velkou odvodňovanou plochou. Jedná se především o ploché střechy hypermarketů, výrobních a skladových hal, sportovních hal a stadionů, komerčních objektů. Předností tohoto systému je jeho vysoká kapacita při nižší materiálové náročnosti proti tradičnímu gravitačnímu systému. Zvýšené nároky jsou ale kladeny na hydraulický návrh, přesnost a kvalitu provedení systému. V ČR byl systém zaveden v roce 2003 pod obchodní značkou FastFlow® a převzal veškeré náležitosti, informace a zkušenosti ze zahraničí. Systém je plně certifikovaný a bez problémů použitelný.

Výhodou je variabilita střešních vtoků z hlediska materiálu a kapacity. Vtoky kovové i plastové následuje kompletní škála potrubí a tvarovek HDPE, spojovaných metodou na tupo nebo elektrospojkami. Nedílnou součástí je i potřebný kotvící materiál pro uchycení systému pod střešní konstrukci. V současné době je systém podtlakového odvodnění od společnosti WAVIN Ekoplastik plně využívaným systémem odvodnění, o čemž vypovídají i patřičné reference. Samozřejmostí je i podpora zákazníka a poradenství spojené s návrhem, dodávkou i montáží tohoto systému. Systém Fast Flow získal na veletrhu Aqua-therm Praha 2005 čestné uznání za nejlepší exponát.

ZMĚNY VE SPOLEČNOSTI WAVIN EKOPLASTIK

Od 1. 9. 2005 došlo k úpravě organizačního schématu obchodní struktury společnosti WAVIN Ekoplastik. V zásadě se jedná o spojení aktivit stávajících dvou obchodních divizí (VODA A VYTÁPĚNÍ a PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ) pod jedno společné vedení. Vlastní provádění obchodních činností obou divizí zůstane prozatím rozděleno do dvou oddělení, v podstatě stejným způsobem, jak tomu bylo dosud. Aktivity na úseku technického poradenství a úseku marketingu a propagace budou díky nové organizační struktuře více propojeny.

V červnu celá firma úspěšně prošla certifikací ISO a obhájila certifikát managementu jakosti dle ČSN EN ISO 9001-2001 a certifikát environmentálního managementu dle ČSN EN ISO 14001-2005.

DIVIZE VODA A VYTÁPĚNÍ - sem patří systémy určené k zabudování do budov:

  • EKOPLASTIK PPR, EKOPLASTIK PEX a EKOPLASTIK ALUPEX - trubky a tvarovky určené pro rozvody studené, teplé vody, podlahové a ústřední vytápění,
  • FastFlow - systém pro podtlakové odvodnění střech ve spojení se systémem využití dešťové vody - systém AZURA,
  • Systém vnitřní kanalizace HT - bude nahrazen SYSTÉMEM AS.
  • Systém pro stropní a stěnové vytápění.

DIVIZE PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ

Venkovní dešťové a splaškové kanalizační systémy uložené v zemi

  • Hladké kanalizační systémy KG, SN4, SN8.
  • Žebrované kanalizační systémy UR1 a UR2 SN8.
  • Kanalizační systémy se strukturovanou stěnou z PE/PP-WAVI-NOR SN8 vhodné pro oblasti těžkého zatížení.

Venkovní tlakové rozvody vody a plynu - PE, PVC

Kanalizační šachty

  • Čistící a revizní šachty ∅ 315 a ∅ 425, TEGRA 600, kanalizační přípojky, drenáže a jiné účelové šachty.
  • Průlezné čistící a revizní šachty TEGRA 1000.

Bezvýkopové technologie pro sanace potrubních systemů

  • Compact Pipe - k renovaci kanalizačního a vodovodního potrubí, plynovodů a průmyslového potrubí.
  • SlimLiner - tenkostěnné PE pro renovaci tlakových potrubí o jmenovitém průměru 75 až 300 mm
  • Neofit - materiál PET pro renovaci vodovodních přípojek z hygienicky závadného olova, z azbestocementu či jiných materiálů.
  • Wavin TS - třívrstvá trubka vhodná pro stavbu a sanaci vodovodů, kanalizací, plynovodů a jiných produktovodů.

Šíře sortimentu je skutečně velká, bez nadsázky lze říci, že pokud potřebujete jakékoli plastové trubky, najdete je u nás.

Více o novinkách Wavin Ekoplastik.


Wavin Czechia s.r.o.
logo Wavin Czechia s.r.o.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku ...