Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zpravodajství ze Stavebních veletrhů Brno 2006

Stavební veletrhy Brno 2006 budou komplexem tří samostatných veletrhů: v týdnu od 25. dubna se pod "jednou střechou" představí 11. mezinárodní stavební veletrh IBF, 7. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a 3. mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO. Dále se ve stejném termínu na brněnském výstavišti uskuteční veletrh investičních příležitostí URBIS INVEST, který navazuje na tradici veletrhu URBIS.

Ocenění exponátů:

Opět se budou vyhlašovat nejlepší exponáty prezentované na veletrzích IBF, SHK BRNO a ELEKTRO. Uzávěrka pro podání přihlášek do soutěže je 14. března 2006.

Ze všech přihlášených exponátů v rámci IBF, SHK BRNO a ELEKTRO porota vybírá v tříkolovém hodnocení nejvýše 5 nejlepších pro každý veletrh. Hodnotícími kritérii jsou mj. originalita řešení, technické parametry, energetická účinnost, stupeň automatizace nebo vliv na životní prostředí. V zásadě by ocenění měly získat výrobky, které jsou srovnatelné se světovou úrovní nebo určují trend vývoje v daném oboru.

"Produkty, které v minulosti získaly ocenění na našich veletrzích, se následně vždy mnohem lépe prezentovaly veřejnosti. Zlaté medaile jsou prestižní záležitostí nejenom mezi odborníky, ale i mezi běžnými návštěvníky veletrhu" říká vedoucí manažerka Stavebních veletrhů Brno ing. Jana Ostrá.

Organizaci soutěže zajišťuje opět Kongresové centrum Brno, kde je také možné získat podrobné informace k podmínkám účasti v soutěži.

Zlaté medaile nejsou jedinou odbornou soutěží na Stavebních veletrzích Brno. Cenu udělují také odborní novináři; vystavující firmy kromě toho mohou přihlásit do soutěžního klání své expozice. Právě soutěž s názvem Aura 2006 bude hodnotit nejefektivnější účast na veletrhu. Zaměřuje se mj. na plnění marketingových cílů vystavujících firem v rámci veletržní účasti.

Stavební veletrhy Brno se stanou partnerem Nadace Terezy Maxové

Stavební veletrhy Brno a URBIS INVEST se rozhodly podpořit finančním darem projekt "Program růstu" Nadace Terezy Maxové a zahájit tak s touto nadací dlouhodobou spolupráci.

Stavební veletrhy Brno poskytnou finanční dar ve výši 250 000,- Kč na podporu pomoci dětem vyrůstajícím mimo rámec biologické rodiny (Program růstu). "Kromě toho Stavební veletrhy Brno odvedou Nadaci Terezy Maxové jednu korunu z každé vstupenky, prodané návštěvníkům veletrhů, konaných v termínu 25. - 29. 4. 2006," doplňuje manažerka PR a reklamy Martina Bajerová. Při předpokladu návštěvnosti 100 tisíc příchozích by tak na pomoc dětem mohla být poskytnuta částka cca 350 000,- Kč, konečná suma bude však známa po skončení veletrhů.
"Program růstu bude pomáhat dětem v dětských domovech vyrůst ve zralou osobnost, nezávislou na dalších podporách státu," upřesňuje Pavlína Sommerová z Nadace Terezy Maxové.


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...