Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavební veletrhy BRNO 2006 startují

Společnost Veletrhy Brno, a.s. odstartovala přípravu na nadcházející ročník Stavebních veletrhů Brno 2006. Ty se budou tradičně skládat z komplexu veletrhů IBF, SHK BRNO a ELEKTRO, které nově doplní souběžný veletrh URBIS INVEST. Oba se uskuteční v moderním areálu brněnského výstaviště v termínu od 25. do 29. dubna 2006.

Stavební veletrhy Brno 2006 budou zahrnovat tři samostatné projekty: 11. mezinárodní stavební veletrh IBF, 7. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a 3. mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO. Společně tyto veletrhy poskytují dokonale ucelený pohled na veškeré oblasti v oboru stavebnictví.

Poprvé se v nové podobě uskuteční veletrh, který bude ve stejném termínu jako Stavební veletrhy Brno a je nazvaný URBIS INVEST. "Tento projekt staví na zavedeném veletrhu URBIS, který jsme se rozhodli ještě více zvýraznit a maximálně tak splnit specifické požadavky vystavovatelů v tomto segmentu - propojení soukromého a veřejného sektoru," doplňuje Martina Bajerová, nová manažerka Public Relations a reklamy Stavebních veletrhů Brno.

Tématem, které propojí všechny veletrhy v rámci Stavebních veletrhů Brno 2006 bude Zelená energie. Jde o myšlenku, která svou aktuálností a vazbami na nové předpisy EU poskytne široký prostor pro prezentace dosavadních i nových vystavovatelů z oborů výroby energie, energetických úspor, měření a regulace apod.

Doprovodný program bude opět sestavován ve spolupráci a za garance prestižních českých i zahraničních oborových svazů a asociací. Zachována bude nejen prestižní soutěž Zlaté medaile a soutěž o nejefektivnější výstavní expozici, ale také spolupráce a podpora v oblasti školství, ze které vzejdou zajímavé soutěže pro učně nebo architektonické studentské soutěže.

Nadcházející ročník nabídne vystavovatelům opět vysoký standard služeb, který veletržní správa v Brně poskytuje v podobě moderního veletržního areálu, komplexního výstavářského servisu, každoročně vysoké návštěvnosti a garantované odborné úrovně doprovodných programů i jejich návštěvníků, stejně tak jako masivní mediální komunikace jak v ČR, tak i v zahraničí. Přihlášení vystavovatelé budou moci nově bezplatně využít možnosti prezentace vlastní firmy a produktů či služeb na PR portálu, který je součástí webových stránek veletrhu.

Novinkou je program START, určený pro nové vystavovatele, kteří se nezúčastnili Stavebních veletrhů Brno ani v jednom z posledních dvou ročníků. Nabídka zahrnuje řadu výhod, individuální péči a také menší administrativní nároky.

Zachována bude aktivita směrem k zahraničí, zastoupením v jednotlivých zemích, oborovým svazům a asociacím. Partnerskými zeměmi budou Slovensko a Polsko, kromě těchto zemí bude v rámci návštěvnické kampaně cíleno především na návštěvníky z EU - konkrétně z Rakouska, Německa, dále pak z Ruska a Běloruska.

Pro ty, kteří neváhají se svou účastí na veletrhu, je opět připraveno cenové zvýhodnění včasné přihlášky, které letos končí 30. 10. 2005.

Letošní jubilejní 10. ročník Stavebních veletrhů Brno 2005 upevnil své prvenství mezi veletrhy v oboru nejenom v rámci České republiky, ale i v celé střední Evropě. Sešlo se na nich přes 1.500 vystavovatelů z 24 zemí, kteří nejenom svým počtem, ale i plochou přes 74.000 m2 překonali všechny dosavadní rekordy. V rámci čtyř samostatných projektů - IBF, SHK BRNO, ELEKTRO a URBIS - si na sto tisíc návštěvníků prohlédlo veškeré novinky ze všech oblastí moderního stavebnictví. Průzkum Masarykovy univerzity Brno ukázal, že s návštěvou této skupiny veletrhů bylo spokojeno více než 82% všech dotázaných a že 76% vystavovatelů má zájem o účast také v příštím roce.


URBIS se mění na URBIS INVEST

Společnost Veletrhy Brno, a.s. reaguje na rozvoj stavebnictví a růst investic ve stavebnictví změnou v projektu URBIS v rámci Stavebních veletrhů Brno. Ten se od příštího roku přejmenuje na URBIS INVEST a jako jediný veletrh v tuzemsku nabídne komplexní prezentaci investičních možností českých krajů, regionů, měst a obcí.

Zájem o účast na veletrhu URBIS ze strany krajů, měst i obcí je, jak statistiky potvrzují, rok od roku vyšší. Důvodem je především zlepšování odborné části veletrhu tzn. doprovodných programů, ale také rozšíření nabídky vystavovatelů v oblasti investičního prostředí a zkvalitnění návštěvnické cílové skupiny. Letos se prezentovalo v rámci projektu URBIS celkem 11 krajů, hlavní město Praha a 37 měst České republiky. Zásadní nárůst se však projevil v počtu prezentovaných investičních příležitostí. V rámci Fóra investičních příležitostí se tak představilo rekordních 146 průmyslových zón o celkové ploše 4 407 ha. Zájem na straně investorů byl nejenom u domácích investičních společností, ale také u potenciálních investorů z Německa, Velké Británie a Běloruska.

Nový investiční veletrh URBIS INVEST se uskuteční v rámci Stavebních veletrhů Brno ve stejném termínu. "Tento projekt staví na zavedeném veletrhu URBIS, který jsme se rozhodli ještě více zvýraznit a maximálně tak splnit specifické požadavky vystavovatelů v tomto segmentu - propojení soukromého a veřejného sektoru," doplňuje Martina Bajerová, nová manažerka Public Relations a reklamy Stavebních veletrhů Brno. Veletrh URBIS INVEST, který se koná pod oficiální záštitou Asociace krajů ČR, doplní ryze stavební obory o pohled investorů, finančních poradců a institucí, developerů, realitních makléřů, státní správy i samosprávy na problematiku staveb, využití strukturálních fondů a investic do oblastí spojených s výstavbou a správou nemovitostí. Tradiční a nedílnou součástí tohoto veletrhu zůstává představení nových technologií pro města a obce.

Projekt URBIS INVEST je připravován ve spolupráci s odbornými partnery, kteří významně přispívají k vysoké úrovni témat v rámci doprovodného programu a dávají tak záruku vysoké kvality pro návštěvníky ale i samotné vystavovatele. Tradičním spolupořadatelem je Svaz měst a obcí České republiky, který se aktivně podílí na přípravách odborného programu. V rámci partnerské spolupráce se Slovenskou republikou zapojil mimo jiné svého slovenského partnera Zväz mest a obcí Slovenska.

Důležitou součástí URBIS INVEST je odborný doprovodný program, který v rámci konferencí workshopů a seminářů představí témata: investiční příležitosti veřejného i soukromého sektoru v ČR, investiční prostředí, realitní trh a development, inovace v rozvoji regionů a jiné.

Přípravy nového veletrhu URBIS INVEST a 11. ročníku Stavebních veletrhů Brno, který se na brněnském výstavišti uskuteční ve dnech 25. - 29. dubna 2006, jsou již v plném proudu. V rámci projektu URBIS INVEST se mimo jiné představí také ENVI - mezinárodní veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí a ENVIKONGRES, zaměřený na problematiku implementace směrnice IPPC a zákona o integrované prevenci v ČR. Stavební veletrhy Brno 2006 pak budou tradičně zahrnovat tři samostatné projekty: 11. mezinárodní stavební veletrh IBF, 7. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a 3. mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO. Společně tyto veletrhy poskytnou dokonale ucelený pohled na veškeré oblasti stavebnictví.

Zachována bude aktivita směrem k zahraničí, zastoupením v jednotlivých zemích, oborovým svazům a asociacím. Partnerskými zeměmi budou Slovensko a Polsko, kromě těchto zemí bude v rámci návštěvnické kampaně cíleno především na návštěvníky z EU - konkrétně z Rakouska, Německa a dále z Ruska a Běloruska.

Společným tématem obou celků - Stavebních veletrhů Brno a veletrhu URBIS INVEST - bude "zelená energie". Téma, které je svou aktuálností z pohledů uplatňování celoevropských směrnic pro stavebníky velmi důležité.


Hlavním tématem stavebních veletrhů BRNO 2006 bude Zelená energie

Společnost Veletrhy Brno, a.s. připravila pro nadcházející ročník Stavebních veletrhů Brno 2006 a nového projektu URBIS INVEST jedno společné téma: Zelená energie.

Stavební veletrhy Brno 2006 budou zahrnovat tři samostatné projekty: 11. mezinárodní stavební veletrh IBF, 7. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a 3. mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO. Společně tyto veletrhy poskytují dokonale ucelený pohled na veškeré oblasti v oboru stavebnictví. Poprvé se v nové podobě uskuteční veletrh, který navazuje na úspěšný projekt URBIS, a který je nazvaný URBIS INVEST. Uskuteční se ve stejném termínu jako Stavební veletrhy Brno.


Společným hlavním tématem obou celků - Stavebních veletrhů Brno a veletrhu URBIS INVEST - bude "zelená energie". Téma, které je svou aktuálností z pohledů uplatňování celoevropských směrnic pro stavebníky velmi důležité. Aplikace alternativních energetických zdrojů, uplatnění regulace a eliminace ztrát energie v budovách, využití finančních zdrojů EU pro rozvoj technologií zaměřených na "zelenou energii" - to budou i témata doprovodných odborných programů, které se za spolupráce a garance prestižních českých a zahraničních asociací pro veletrh připravují. Laik i odborník tak mohou získat úzce specializovanou informaci, ale i ucelenou představu o jejím kontextu a vztahu do budoucna.

"Využívání obnovitelných zdrojů energie je při současné úrovni používaných technologií vysoce závislé na přírodních a klimatických podmínkách, které nejsou v České republice optimální. Máme však velké rezervy v energetické náročnosti národního hospodářství, průmyslovou výrobou počínaje a provozem budov konče," zvýrazňuje důležitost tohoto tématu Marie Báčová z Informačního centra ČKAIT - Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.

Hlavní téma je aktuální nejenom v České republice, proto bude i směrem k zahraničí zajišťována opět intenzivní kooperace se zastoupeními v jednotlivých zemích, oborovými svazy a asociacemi. Partnerskými zeměmi budou Slovensko a Polsko, kromě těchto zemí bude v rámci návštěvnické kampaně cíleno především na návštěvníky z EU - konkrétně z Rakouska, Německa a dále z Ruska a Běloruska.

Další významnou novinkou veletrhů bude program START, určený pro nové vystavovatele, kteří se nezúčastnili Stavebních veletrhů Brno ani v jednom z posledních dvou ročníků. Nabídka zahrnuje řadu výhod, individuální péči a také menší administrativní nároky.


Program START podporuje firmy účastnící se poprvé veletrhu na brněnském výstavišti

Noví vystavovatelé mají možnost v nadcházejícím ročníku Stavebních veletrhů Brno využít speciální nabídku společnosti Veletrhy Brno, a.s. v podobě programu START.

Firma, která na veletrhu v posledních dvou letech nevystavovala tak může získat řadu výhod, kterou může být např. uveřejnění nového vystavovatele v předkatalogu Stavebních veletrhů 2006. Jedná se o samostatnou publikaci obsahující vedle seznamu všech vystavujících firem také všeobecné informace o veletrhu a zejména o doprovodných programech - konferencích a odborných seminářích. Publikace je vyhledávaným zdrojem informací pro návštěvníky a novináře, kteří ji bohatě využívají. Mimo jiné je rozesílána i na partnery veletrhu - odborné svazy a asociace, státní správu, Česká centra a zastupitelské úřady ČR v zahraničí a v neposlední řadě ve více kusech na síť zahraničních zástupců a.s. Veletrhy Brno. Pro ročník 2006 bude v této publikaci novým vystavovatelům věnovaný samostatný prostor. Nově startující firmy mohou využít také možnost prezentace své společnosti a jejich produktů na webových stránkách veletrhu.

Nabídka dále zahrnuje zdarma limitovaný počet firemních pozvánek a především individuální péči, výhody a pomoc při pronájmu plochy, výstavbě expozice a především menší administrativní nároky na vystavovatele.

Účastníci programu START navíc automaticky získají možnost dvouměsíční bezplatné prezentace ve stavebním centru EDEN, které sídlí v areálu brněnského výstaviště. Vystavení exponátů bude možné od 30. dubna 2006, takže veletržní vzorky nemusí vystavovatelé z výstaviště odvážet, ale pouze je přesunou v rámci výstaviště.


Více informací najdete na www.stavebniveletrhybrno.cz


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...