Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezpečnost dětí II. - Termostatická baterie - ochrana proti opaření i aktivní prvek pro úspory energie

Termostatické baterie jsou tím nejlepším řešením pro rodiny, které chtějí své děti a nejen je dokonale zbavit strachu a bolesti z opaření. Výrazným faktorem je současně dosažení úspor při spotřebě vody a energie potřebné na její ohřev - až 50% úspor oproti klasickým bateriím!!!

Není pouze reklamním sloganem, že termostatické vodovodní baterie jsou jistotou pro celou rodinu. To potvrdí všichni, kteří měli možnost setkat se s kvalitní termostatickou baterií.Termostatické baterie Oras jsou svým technickým řešením předurčeny k zajištění dokonalého uživatelského komfortu, stoprocentní ochrany před opařením (!) a úspor.

Termostatická baterie Oras nabízí zvolit si optimální teplotu vody a tu pak automaticky hlídá a reguluje s tolerancí ± 1°C. Kdykoli si lze samozřejmě teplotu zvýšit a snížit avšak pouze úmyslně, nechtěná změna je vyloučena!

Ochranné funkce, které zabraňují opaření:

  • aretace nastavené teploty,
  • rovnoměrná povrchová teplota baterie shodná s teplotou okolního prostředí,
  • uzavření přítoku horké vody v momentě zastavení dodávky studené vody a naopak,
  • vjemové čidlo pro změnu teploty v oblasti horké vody.

Velkou výhodou termostatických baterií je schopnost nastavit požadovanou teplotu automaticky za 2-3 vteřiny, to nikdo na jiné baterii nedokáže! Výrazným faktorem je současně dosažení úspor při spotřebě vody a energie potřebné na její ohřev - až 50% úspor oproti klasickým bateriím!!!

1. Eko-knoflík

Jedná se o jednoduše ovladatelnou zarážku na ovládací páce vodovodní baterie ve tvaru tlačítka. Výrobce nastavuje průtok vody na 70 - 80% nejvyššího průtokového množství a současně je páka "zablokována" na teplotě, která rozhodně nemůže nikomu ublížit. Změna takto nastavených parametrů je kdykoli a jednoduše možná stlačením Eko-knoflíku. Manipulace s Eko-knoflíkem je pro dospělého velmi jednoduchá avšak natolik zabezpečená, že každou změnu teploty nebo průtoku nad nastavenou polohu je možné provést jen z vlastní vůle, nikoli nechtěně. Pro děti je manipulace s eko-knoflíkem ekvivalentem např. bezpečných uzávěrů léků (tedy dva pohyby najednou). Díky tomu je zcela zabráněno opaření i při "divoké dětské hře" v koupelně.


Nejčastější využití: v domácnostech

Možnost na jakékoli baterii nastavit požadovaný průtok vody a nejvyšší použitelnou teplotu (která zcela zabrání možnosti opaření i při neopatrné manipulaci s baterií). Takto nastavené parametry lze kdykoli lehce změnit, jestliže důvod nutnosti omezení zanikl. Změnu provádí buď servisní pracovník přímo na místě, nebo ji provede každý trochu zručný člověk po krátkém proškolení. Díky této možnosti lze zabránit se stoprocentní jistotou nejen opaření, ale i plýtvání s vodou.

Nejčastější využití: společné sprchy ve školách a sportovních klubech, plavecké bazény, školky, nemocnice, letní tábory, hotely, čerpací stanice, tábořiště, restaurace.

 
 
Reklama