Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slavnostní altán v Prušánkách

Víceúčelový altán pro nejrůznější společenské akce na jižní Moravě

Záměr výstavby víceúčelového altánu pro slavnostní příležitosti včetně navazujícího nového parkového areálu vznikl jako výsledek několikaleté diskuze obecní komunity. Výsledkem je skromný, o to však flexibilnější objekt umístěný v parku. Nový park navazuje na areál kostela sv. Isidora. Proto nabízí sezónní alternativu svateb, pohřbů, koncertů a jiných představení či dalších společenských akcí.

Architektura je rozvinuta na pravoúhlém rastru příčných rámů z lepeného dřeva (sibiřský cedr). Jedná se o jednoduchý tvar s jasně definovanou nástupní osou, navazující na urbanistickou situaci. Za vstupem mezi obslužným kvádrem technického zázemí a WC a boční stěnou se otevírá prostor altánu s velkorysými pohledy do okolní krajiny. Jednoduchou stavbu zjemňuje dolů vyklenutý podhled a dotváří tak jednoduchou kompozici dřevěné struktury a pohledového betonu.

Více na www.habina.cz


Atelier Habina s.r.o.
logo Atelier Habina s.r.o.

Naše domy vyrůstají ze svého prostředí a místo, volná krajina či složitá městská proluka je jejich kořenovým systémem i hlavním zdrojem energie. Synergie místa a stavby je vlastně tím hlavním, co našemu klientovi přinášíme. Věříme v úspornou řeč krásné ...

 
 
Reklama