Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TZB-2002: Odpoledne se zdravotní technikou "Hledáme ideální instalace a jehlu v kupce sena"

Ve čtvrtek 28.11. odpoledne se po 14.hodině v prostoru ochozu haly G v rámci doprovodného programu odborného veletrhu Aqua-therm sejdou nejen ti, jejichž profesí je zdravotní technika. Program je totiž určen i pro stavebníky - laiky a je koncipován tak, aby informace, které zazní, byly pro všechny účastníky stavebního řízení - zejména samozřejmě investora a uživatele, ale i pro ty, kteří stavbu projektují, připravují, realizují, dodávají na ni své výrobky a zboží a stavbu dozorují. Aby pro každého z návštěvníků zazněly informace užitečné a prospěšné.

Při přípravě obsahu odpoledne se zdravotní technikou jsem měla před sebou strukturu návštěvníků dřívějších ročníků veletrhu, a protože se mezi návštěvníky mísí odborníci i stavebníci, je program zaměřen na průsečík jejich zájmů - spokojenost uživatele a tím pádem dobrou reklamu pro dodavatele.

Nechceme se zabývat klasickými chybami na stavbě, které jsou způsobeny špatnou prací, špatnými výrobky nebo tvrdohlavostí investora, který chce za každou cenu to nejlevnější. Mnohem zajímavější jsou situace, kdy investor nabízí rozumný přístup a rozumné finance, projektant splní požadavky na projekt, dodavatelská firma odevzdá práci v běžné kvalitě a uživatel se nastěhuje. Tedy jako by vše bylo v pořádku. A přesto - při užívání se totiž nějak objevují stále nové a nové skutečnosti, které tak nějak kazí dobrý dojem a především příjemné bydlení. A tyto při předávání skryté problémy budou předmětem odpoledne se zdravotní technikou. Navštívíme virtuální byty a domy a pojmenujeme alespoň některé z těchto potíží a pokusíme se najít řešení. Vhodná řešení s námi budou hledat odborníci, kteří se v dané oblasti pohybují a znají ji.

Nenajdeme jehlu v kupce sena, ani řešení pro ideální instalace, ale můžeme si zpříjemnit bydlení. Myslím, že to je dost dobrý důvod, proč se sejít.

A pokud i Vy máte zkušenosti výše popsaného druhu - pošlete je e-mailem: d.kopackova@volny.cz, připravím je k diskusi.

Součástí odpoledne budou také tipy na informace z oboru a upozornění na dokumenty nezbytné ke stavbě. Za další tipy do diskuse děkuji a těším se na shledanou.

Ing. Dagmar Kopačková
odborný garant

 
 
Reklama